Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Mucenici și Puiul fript în usturoi

Publicat:

In cadrul acestei rubrici va prezentam rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizand, de fiecare data, sursa. Saptamana aceasta va propunem ''Mucenici'' și ''Puiul fript in usturoi'', ambele rețete fiind publicate in ''Carte de bucatarie — 1501 feluri de mancari'' (1935), cu o prefața de Constantin Bacalbașa.

Mucenici
Ia faina, plamadește și framanta aluatul cu apa pana se face tare ca aluatul de paine, apoi lasa-l sa se dospeasca. Sa iei apoi o bucata dintr 'insul, impletești și faci covrigi pe care ii pui la coptor. De alta parte se face un…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum sa faci sirop de capsuni

10:06, 16.06.2024 - Fructe iubite de mulți dintre noi, capșunile pot fi consumate ca atare sau folosite pentru o varietate de rețete. Astazi iți recomandam o rețeta racoritoare de sirop de capșuni. Cum sa faci sirop de capșuni. Cum prepari acasa o bautura racoritoare din capșuni proaspete. Pentru a te bucura cat mai mult…

Oua, lapte și faina: 3 ingrediente pentru 3 rețete delicioase

15:05, 11.06.2024 - Aceste ingrediente sunt magice și, pentru ca sunt (aproape) intotdeauna la indemana, puteți improviza rețete grozave in cel mai scurt timp (cu condiția sa adaugați uneori și cateva ingrediente suplimentare).Oua, lapte și faina: pofta de clatite?Iubim clatitele și asta știe toata lumea. Pot fi adaptate…

De ce sa torni zeama de lamaie in laptele de pe foc. Rezultatul va fi un deliciu celebru in toata lumea

11:55, 13.05.2024 - Observam tot mereu ca cele mai bune trucuri le aflam de la bunicile noastre, de la gospodinele din mediul rural, care sunt trecute prin viața și au o oarecare experiența. Tot de la acestea descoperim acum de ce e bine sa torni zeama de lamaie in laptele de pe foc. Nu te-ai fi gandit la […] The post…

Gustari dulci din resturile de la masa de Paste. Retete delicioase si usor de preparat

15:40, 06.05.2024 - Cu siguranta, este minunat sa transformi ingredientele ramase de la sarbatoarea de Paste in delicioase prajituri sau dulciuri.Iata cateva retete delicioase si usor de preparat:1. Placinta cu mere si scortisoara:Ingrediente: Aluat de placinta poti folosi aluat ramas de la cozonac sau alte deserturi Mere…

Reteta originala de mici de la Cocosatu’ - Care este ingredientul secret

13:11, 27.04.2024 -  Pentru prepararea celebrilor mititei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne de vita, piper macinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anis stelat (flori uscate sub forma de stele), bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, ulei, usturoi.Mod de preparareDaca vreti ca micii sa va…

Retete de panettone. Cum sa faci cozonac italian acasa

09:11, 14.04.2024 - Cu aluat pufos, umplutura cu crema sau cu fructe, Panettone este nelipsit de pe masa de Paște. Te invațam pas cu pas rețeta pentru a face acasa cozonac Italian. Descopera rețete de panetrone.Ingredientele de baza sunt simple, insa modul de pregatire diferențiaza rețeta de panettone de o rețeta clasica…

O carte din Egipt, scrisa la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie

13:30, 07.04.2024 - O carte din Egipt, scrisa in la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie in luna iunie la Londra, potrivit Reuters, citat de news.ro.

Rețeta de masline pane. Cum faci masline pane umplute cu branza

09:05, 28.03.2024 - Maslinele pane au o textura crocanta și pot fi gustarea ideala sau preparatul perfect de la aperitiv, pentru toți membri familiei. Iata cum faci acasa masline pane.Pentru a pregati masline pane, poți alege orice tip de masline, in funcție de preferințe, singura condiție este sa fie fara samburi. Pentru…


Ce parere ai despre aceasta stire?