Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cotlete de miel la cuptor și Cozonacul cu fructe

Publicat:

In cadrul acestei rubrici va prezentam rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizand, de fiecare data, sursa. Saptamana aceasta va propunem ''Cotlete de miel la cuptor'' și ''Cozonacul cu fructe'', ambele rețete fiind publicate in ''Carte de bucatarie — 1501 feluri de mancari'' (1935), cu o prefața de Constantin Bacalbașa.
Cotlete de miel la cuptor  Taie subțire doua cepi și rumenește-le in unt. Tai și cațiva cartofi in felii subțiri, pe cari, impreuna cu ceapa, ii pui intr 'o tava unsa cu unt. Pui sare, piper și un pahar de vin cu zeama de carne…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

De ce sa torni zeama de lamaie in laptele de pe foc. Rezultatul va fi un deliciu celebru in toata lumea

11:55, 13.05.2024 - Observam tot mereu ca cele mai bune trucuri le aflam de la bunicile noastre, de la gospodinele din mediul rural, care sunt trecute prin viața și au o oarecare experiența. Tot de la acestea descoperim acum de ce e bine sa torni zeama de lamaie in laptele de pe foc. Nu te-ai fi gandit la […] The post…

Cu ce se ung cozonacii de Paște la final, dupa ce i-ai scos calzi din cuptor. Trucul vechi de sute de ani care o sa-ți incante papilele gustative

19:05, 29.04.2024 - Cu ce se ung cozonacii imediat ce ii scoți din cuptor. Daca vrei sa aiba o crusta perfecta și sa fie aurii, afla care este secretul ce ii va face exact ca in reviste. Este un truc vechi, pe care și strabunicile noastre il foloseau de Paște. Cu ce se ung cozonacii de Paște Cozonacii […] The post Cu ce…

O carte din Egipt, scrisa la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie

13:30, 07.04.2024 - O carte din Egipt, scrisa in la inceputul perioadei crestinismului si considerata una dintre cele mai vechi carti existente, va fi scoasa la licitatie in luna iunie la Londra, potrivit Reuters, citat de news.ro.

Iata 3 rețete simple cu somon pe care trebuie sa le incerci neaparat!

11:30, 28.03.2024 - Cu o aroma delicata și o textura ușor frageda, somonul este o alegere populara in bucataria moderna, fiind prezent in numeroase rețete, care mai de care mai gustoase. Daca te afli in cautarea unor idei noi și simple pentru a-ți incanta papilele gustative, dar nu prea te pricepi la gatit, nu-ți face…

Rețeta de masline pane. Cum faci masline pane umplute cu branza

09:05, 28.03.2024 - Maslinele pane au o textura crocanta și pot fi gustarea ideala sau preparatul perfect de la aperitiv, pentru toți membri familiei. Iata cum faci acasa masline pane.Pentru a pregati masline pane, poți alege orice tip de masline, in funcție de preferințe, singura condiție este sa fie fara samburi. Pentru…

Ce sa presari peste mucenici dupa ce ii scoți din cuptor. Trucul celor mai iscusite gospodine

13:40, 07.03.2024 - A venit momentul in care pregatim cei mai buni mucenici. Este un desert indragit de toata lumea, iar rețeta este diferita in funcție de zona țarii. Rezultatul este mereu foarte gustos, mai ales daca presarați un anumite ingredient dupa ce ii scoateți din cuptor. Cu ce sa presari mucenicii pentru un…

REȚETA: Friptura de iepure la cuptor cu bere

16:00, 05.03.2024 - Ingrediente: 4 pulpe de iepure, 4-5 caței de usturoi, 1 lingurița turmeric, 1 lingurița curry, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, sare și piper dupa gust, 1 fir de cimbru, 3-4 foi de dafin, 200 ml bere. Preparare: Intr-un bol se pun turmericul, piperul, curry, sare și uleiul, se amesteca totul pana…

De ce sa stropești pomii și frunzele cu zeama bordeleza, de fapt. Trucul este vechi de aproape 100 de ani

18:35, 23.02.2024 - Fie ca ești pomicultor cu experiența sau abia la inceput de drum, recomandarile din randurile de mai jos iți vor fi sfaturi de aur. Afla de ce sa stropești pomii și frunzele cu zeama bordeleza, de fapt. Acest truc eficient este vechi de aproape o suta de ani, era aplicat cu mare succes de bunicii […]…


Ce parere ai despre aceasta stire?