Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:40, 08.04.2024

A murit analistul economic Ilie Șerbănescu

A murit analistul economic Ilie Șerbănescu

Ilie Şerbănescu, analist economic și fost ministru al Reformei în cabinetul Victor Ciorbea, a murit, la vârsta de 81 de ani. Tristul anunț a fost făcut de soția lui Ilie Șerbănescu, Cristina, pe Facebook. „Cu Sfânta…




08:46, 08.04.2024

Economistul Ilie Şerbănescu, fost ministru al reformei, a murit

Economistul Ilie Şerbănescu, fost ministru al reformei, a murit

“Cu Sfânta Împărtășanie, pe care a primit-o chiar ieri, Ilie a plecat de lângă noi. Dumnezeu să-l ierte!”, este mesajul trimis, luni dimineață de soția sa, Cristina. "România e de azi mai săracă. Un patriot, economistul…




13:05, 09.01.2024

Apa îmbuteliată conține mii de particule de plastic atât de mici încât pot invada celulele organismului, arată un nou studiu

Apa îmbuteliată conține mii de particule de plastic atât de mici încât pot invada celulele organismului, arată un nou studiu

Nanoplasticele descoperite în apă în număr foarte mare reprezintă cel mai periculos tip de poluare cu plastic pentru sănătatea umană, pentru că pot invada celulele individuale și țesuturile din organele principale,…




19:05, 13.12.2023

Nou în colecția ANANSI: un volum esențial de istoria artei

Un nou volum de excepție a apărut de curând în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M. Este vorba despre volumul Puterea artei de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și…




13:40, 20.11.2023

Studiu: Scurtarea timpului de somn poate creşte riscul de diabet la femei

Cantitatea de somn recomandată pentru o sănătate optimă este între şapte şi nouă ore pe noapte, însă aproximativ o treime dintre americani dorm mai puţin decât numărul minimum de ore recomandate. Cel mai adesea,…




19:31, 19.11.2023

Scurtarea timpului de somn poate creşte riscul de diabet la femei, arată un studiu

Cantitatea de somn recomandată pentru o sănătate optimă este între şapte şi nouă ore pe noapte, însă aproximativ o treime dintre americani dorm mai puţin decât numărul minimum de ore recomandate. Cel mai adesea,…




21:45, 21.09.2023

Iohannis: Russia expected a weak international community; it miscalculated

Iohannis: Russia expected a weak international community; it miscalculatedRussia expected a weak international community when it attacked Ukraine, but "it miscalculated", President Klaus Iohannis said on Thursday.…




14:35, 16.09.2023

President Iohannis participates in the UN General Assembly at Columbia University; he will speak about Ukraine war

President Klaus Iohannis will lead, between September 18-22, the Romanian delegation to the high-level segment of the 78th session of the General Assembly of the United Nations (UN), which will take place in New…




23:50, 03.07.2023

Copiii speciali născuți în luna iulie - Cele 8 calități care le oferă o șansă în plus în viață, descoperite de studii

Cum sunt copiii născuți în luna iulie - Cele 8 adevăruri descoperite de studii Dacă urmează să naști sau ai născut în luna iulie, mai mult ca sigur că te întrebi cum sunt copiii născuți în luna iulie.Află că acei…




11:05, 06.11.2022

INTERVIU. O arhitectă din Franța explică ce efect are oraşul asupra creierului: „Suntem copleşiţi de zgomote, de mirosuri şi de aglomeraţie”

„Dacă vă plimbați 15 minute în parc și apoi vă întoarceți la serviciu, veţi avea o creștere de 20% a productivității”, spune Alice Cabaret, specialistă în strategii urbane, într-un interviu pentru Libertatea. Cât…




07:45, 06.10.2022

Cine ar fi avut interes să saboteze conducta Nord Stream din Marea Baltică. Varianta care displace Vestului și care se aude mai puțin

Războiul a îngropat rațiunea sub lespezi de propagandă furnizate de agresor (Rusia), de agresat (Ucraina) și de hegemonul interesat să întrețină o stare de tensiune globală care nu se mai termină (SUA). Europa…




11:20, 04.10.2022

“Vagabonzii Dharma” de Jack Kerouac

Cartea este un roman autobiografic, ce descrie o perioada de cautari spirituale intense din viata lui Kerouac. Ca si "Pe drum", "Vagabonzii Dharma" este un roman autobiografic, ce descrie o perioada de cautari…




10:36, 09.09.2022

Sănătatea inimii poate prevesti cât de repede va îmbătrâni creierul?

Legatura dintre creier si inima tinde sa iasa din ce în ce mai mult la iveala, dezvaluind o legatura extrem de strânsa între cele doua organe vitale. Conform unor noi cercetari publicate în Journal of the American…




11:35, 07.07.2022

CINEVARA #4 aduce capodoperele cinematografiei japoneze la Rezidența9

Rezidența9 anunță a patra ediție CINEVARA #4: Summer in Japan. În programul curatoriat de Richard Peña, profesor la The School of The Arts, Columbia University, și fost director de programe al Film Society of Lincoln…




10:11, 07.06.2022

Virginia Apgar, medicul care dă note la naștere

Virginia Apgar este prima femeie medic devenită profesor titular la Columbia University College of Physicians and Surgeons și a conceput prima metodă standardizată pentru evaluarea tranziției nou-născutului la…




21:56, 15.05.2022

Constanta culturala: Un risipitor recuperat – Ilie Cristoloveanu

Lansarea unui volum de exceptie, Risipitorul de talent. Ilie Cristoloveanu, pictor si filolog in Romania si SUA, de Mona Momescu si Eduard Andrei Recentul volum semnat de Mona Momescu si Eduard Andrei este o incursiune…




10:00, 20.12.2021

Omicron, cel mai eficient „fugar” în ceea ce privește capacitatea de a evita anticorpii

Un nou studiu al cercetătorilor de la Columbia University, în colaborare cu cei de la Universitatea din Hong Kong, aduce noi dovezi care arată că varianta Omicron a coronavirusului poate să evite protecția oferită…




08:06, 20.12.2021

Omicron excelează în a scăpa de anticorpi. Toate tratamentele actuale, inclusiv anticorpii monoclonali, au eficiență redusă (studiu)

Un nou studiu al cercetătorilor de la Columbia University, în colaborare cu cei de la Universitatea din Hong Kong, aduce noi dovezi care arată că varianta Omicron a coronvirusului poate să evite protecție oferită…




21:45, 03.10.2021

Americanii lucrează la vaccinurile care să prevină supradozajul de opioide, după ce peste 93.000 de consumatori au murit anul trecut

Cel puţin trei grupuri de cercetători americani lucrează la vaccinuri care să prevină supradozajul de opioide, scrie nbcnews.com. Dezvoltarea acestor seruri se află în fază încipientă. Săptămâna aceasta, a şasea…




21:00, 11.09.2021

Prospective Science: Uitați de rachete – un ascensor va fi viitorul călătoriilor spre Lună

Lansarea unei rachete face ca o călătorie spre Lună să fie scumpă, dificilă și periculoasă. Colin Stuart, astronom, autor și comunicator, prezintă în BBC Science Focus Magazine un alt mod în care se…




21:01, 10.09.2021

Un ascensor va fi viitorul călătoriilor spre Lună? Spunem adio călătoriei cu racheta

Lansarea unei rachete face ca o calatorie spre Luna sa fie scumpa, dificila si periculoasa. Colin Stuart, astronom, autor si comunicator, prezinta în BBC Science Focus Magazine un alt mod în care se va putea calatori…




06:25, 21.07.2021

Economiști de prestigiu de la universități celebre vin săptămâna viitoare la Sibiu / Ei vor participa la a 7-a ediție a Conferinței Științifice Anuală…

​Personalități ale economiei, alături de profesori de economie de la cele mai bune universități din lume se vor afla săptămâna viitoare ( 28-30 iulie 2021) la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității…




16:25, 10.05.2021

Motivul pentru care sute de trupuri ale victimelor COVID din New York au rămas încă în camioane frigorifice, la un an după deces

Oficialii din New York au anunțat săptămâna trecută că morgile mobile din oraș mai adăpostesc încă în jur de 750 de cadavre, victime ale pandemiei, scrie Washington Post. În unele cazuri, familiile nu au hotărât…




11:35, 30.03.2021

Cireșii din Kyoto au înflorit mai devreme decât oricând în ultimii 1.200 de ani, un semn al încălzirii globale

Unic prin longevitatea sa, istoricul înfloririi cireșilor din Kyoto arată că data medie a înfloririi a fost relativ stabilă timp de aproape 1.000 de ani, din 812 până în 1800, după care a început să scadă constant,…




00:40, 15.02.2021

Regizorul Andrei Șerban: „Ești scos din societate dacă nu ești de acord cu ideile comitetelor neo-bolșevice”

Regizorul Andrei Şerban şi-a început activitatea în Statele Unite în urmă cu 50 de ani. Această aniversare a fost pretextul interviului pe care l-a acordat regizorul la RFI, scriitorului Matei Vişniec. În cadrul…




10:05, 13.02.2021

Fix în pix. Despre LGBTQIA+ sau Agresivitatea minorităţilor care, cică, vor doar toleranţă

Deloc întâmplător, mi-am propus să încep şi să închei această scurtă  incursiune în bulversanta lume Politically Correctness, cu Teatrul Tineretului, o instituţie de cultură din buricul târgului de munte. Vă propun…




07:20, 03.12.2020

Consiliul Gardienilor din Iran a aprobat o lege care obligă guvernul să blocheze inspecţiile Naţiunilor Unite la instalaţiile sale nucleare

Ca reacţie la uciderea, săptămâna trecută, a unui cercetăror iranian de top în domeniul nuclear, Parlamentul din Iran a adoptat marţi un proiect cu o largă majoritate care va întări poziţia Iranului în acest sector.…




06:20, 03.12.2020

Consiliul Gardienilor din Iran a aprobat o lege care obligă guvernul să blocheze inspecţiile Naţiunilor Unite la instalaţiile sale nucleare

Ca reacţie la uciderea, săptămâna trecută, a unui cercetăror iranian de top în domeniul nuclear, Parlamentul din Iran a adoptat marţi un proiect cu o largă majoritate care va întări poziţia Iranului în acest sector.…




13:45, 01.12.2020

Alchimiștii secolului XXI. Islandezii transformă dioxidul de carbon în rocă, invenție istorică ce ar putea stopa încălzirea globală

Alchimiștii secolului XXI. Islandezii transformă dioxidul de carbon în rocă, invenție istorică ce ar putea stopa încălzirea globală Oamenii de ştiinţă care participă la proiectul CarbFix din Islanda, consideraţi…




11:50, 27.10.2020

Microatmosfera lui Io, una dintre lunile lui Jupiter, este alimentată de erupţii vulcanice

Oamenii de ştiinţă se întreabă de mult timp ce se află la originea microatmosferei lui Io, una dintre cele patru luni mari ale lui Jupiter, iar o echipă de la University of California, Berkeley şi de la Columbia…