Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sănătatea inimii poate prevesti cât de repede va îmbătrâni creierul?

Publicat:

Legatura dintre creier si inima tinde sa iasa din ce in ce mai mult la iveala, dezvaluind o legatura extrem de stransa intre cele doua organe vitale. Conform unor noi cercetari publicate in Journal of the , o inima sanatoasa poate avea beneficii majore in prevenirea declinului functiei cerebrale care insoteste uneori procesul de imbatranire. Cercetatorii au studiat un grup diferit de adulti si au constatat ca mai multi factori ai sanatatii cardiovasculare au fost asociati cu o buna viteza de procesare a creierului la inceputul studiului si reducerea declinului cognitiv…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

ESTERA STAMOIU, PREȘEDINTE OAMGMAMR ARGEȘ: ”Respectarea și susținerea dreptului la sanatatepoate transforma fiecare zi in Ziua Mondiala a Sanatații”

10:45, 08.04.2024 - Ziua Mondiala a Sanatații este marcata anual pe data de 7 aprilie, fiind un eveniment inițiat de Organizația Mondiala a Sanatații. Sanatatea este un drept fundamental al oricarei ființe umane. Sanatatea ca drept al omului este recunoscuta in Constituția OMS (1948), Declarația Universala a Drepturilor…

De ce fotonul ar fi trebuit sa fie „particula lui Dumnezeu”, plus alte ganduri la inceput de aprilie (JID-121)

18:40, 06.04.2024 -  • Legatura dintre disponibilitatea cunoașterii și raspandirea cunoașterii este foarte redusa.  • Un lucru extraordinar pe care fizicienii l-au observat despre natura, deși nu au nicio explicație, este ca undele electromagnetice, in vid, și undele gravitaționale au aceeași viteaza, c. Nu este nimic…

Daca ai aceasta grupa de sange, ești ținta aproape sigura pentru capușe

15:05, 05.04.2024 - Doar 20% dintre capuse sunt infectate, iar procentul celor care transmis boala Lyme este de pana la 3%. Chiar daca procentul este mic, asta nu inseamna ca nu trebuie sa luam masuri, pentru ca riscul exista.Cercetatorii cehi au descoperit ca exista o grupa sanguina predispusa la mușcaturile de capușe…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…

Neurofeedbackul și tratamentul depresiei

15:36, 28.02.2024 - Depresia este o afecțiune mentala ce nu ține cont de varsta sau sex. Specialiștii spun ca apare atunci cand conexiunile intre diferite regiuni ale creierului se diminueaza. Pentru tratarea simptomatologiei, terapia prin Neurofeedback se prezinta ca o soluție eficienta, non-medicamentoasa. Deși creierul…

Specialiștii elvețieni au creat un robot care se poate deplasa prin artere pentru a trata pacientii cu AVC

11:35, 17.02.2024 - O echipa de specialisti de la Laboratorul de robotica al ETH Zurich, in colaborare cu mai multe spitale din Elvetia, a creat un robot actionat magnetic care ar putea fi folosit pentru a trata persoanele care sufera un accident vascular cerebral (AVC), informeaza News.ro. In cazul accidentelor vasculare…

Muzica mentine creierul in forma

00:45, 13.02.2024 - Mai multe studii au demonstrat ca muzica poate avea o mulțime de beneficii pentru creier, inclusiv imbunatațirea funcțiilor cognitive, conservarea memoriei, dezvoltarea legaturilor sociale și susținerea unei stari de spirit bune. Este important de menționat ca beneficiile par sa fie mai semnificative…

Intarzierile privind limitele de poluare a aerului in UE vor duce la sute de mii de decese premature și vor mari decalajul dintre est și vest, spun experții

17:20, 02.02.2024 - Cercetatorii in domeniul respirator avertizeaza ca lipsa de acțiune in privința reducerii poluarii aerului in Uniunea Europeana va „mari inegalitatea” dintre Europa de Est și Europa de Vest, relateaza The Guardian.Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) a stabilit direcții privind numarul de particule…


Ce parere ai despre aceasta stire?