Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Neurofeedbackul și tratamentul depresiei

Publicat:
Neurofeedbackul și tratamentul depresiei

Depresia este o afecțiune mentala ce nu ține cont de varsta sau sex. Specialiștii spun ca apare atunci cand conexiunile intre diferite regiuni ale creierului se diminueaza. Pentru tratarea simptomatologiei, terapia prin Neurofeedback se prezinta ca o soluție eficienta, non-medicamentoasa. Deși creierul este un organ complex, prin intermediul Neurofeedback-ului, acesta poate fi ghidat sa-și regleze activitatea. Ce presupune acest tip de terapie și cum vine in ajutorul depresiei, afla in continuare.Ce este neurofeedback-ul?Neurofeedback-ul este un tip de terapie non-invaziva care se concentreaza…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol si foto: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

UMF organizeaza un interesant simpozion: „Arta comunicarii cu pacientul”

12:50, 26.03.2024 - Exista oare o arta a comunicarii? Specialiștii susțin ca da, iar aceasta arta ar putea imbunatații relația de incredere intre medic și pacient. Cateva dintre tipurile de comunicare interumana ar putea aduce beneficii atat celor aflați in nevoia de rezolvare a crizei personale, cat și a specialiștilor…

O instituție din Buzau cere ajutorul: „In acest moment de cumpana…”

11:20, 25.03.2024 - Statiunea de Cercetare, Dezvoltare Legumicola (SCDL) Buzau solicita ajutorul buzoienilor, dupa ce un Plan Urbanistic Zonal lansat in dezbatere publica de Primaria Municipiului Buzau ar afecta serios activitatea instituției. Reprezentanții SCDL se tem ca terenurile pe care fac cercetare in legumicultura…

Incercarea de a crea un analog al creierului uman cu ajutorul tehnologiilor computerizate este un drum spre nicaieri

10:00, 19.03.2024 - Inteligența artificiala trebuie sa se afle mereu sub control și sa nu inlocuiasca activitatea omului, a declarat Antonio Guterres, secretar general ONU, in discursul ținut la Adunarea generala din 7 februarie. Potrivit lui, inteligența artificiala «deja creeaza riscuri privind dezinformarea, confidențialitatea…

Nu reușești sa iți rezolvi problema cu RCA? Exista o soluție sa scapi mai ușor

18:40, 07.03.2024 - Unul dintre obiectivele ASF este sa promoveze SAL-Fin. Activitatea acesteia poate constitui un indicator timpuriu pentru posibile probleme ce ar putea aparea in companiile de asigurari, in special. Entitatea de Soluționare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Financiar non-bancar (SAL-Fin), parte a…

Cum obții un zambet fermecator la orice varsta cu ajutorul implanturilor dentare

13:20, 29.02.2024 - Adesea, singura soluție pentru a-ți recaștiga increderea in aspectul tau și a obține un zambet luxuriant este implantarea dinților. Mulți sunt ingrijorați și speriați de termenul implant dentar, insa in practica, implantarea este o procedura destul de simpla, realizata conform unui protocol strict și…

Neurofeedbackul – opțiune de tratament in cazul vertijului

12:05, 28.02.2024 - Una dintre afecțiunile comune, cu care se confrunta numeroase persoane, este vertijul. Aceasta se manifesta printr-o senzație falsa de mișcare a ceea ce se afla in jur. Pentru ca poate afecta in mod considerabil calitatea vieții, este una dintre afecțiunile care merita o atenție deosebita. Totodata,…

Ce aliment trebuie sa manance femeile dupa 50 de ani. Specialiștii au explicat

14:55, 15.02.2024 - Alimentația este un factor cheie pentru un stil de viața sanatos și lipsit de probleme. Anumite alimente sunt benefice pentru buna funcționare a creierului. Care sunt acestea, ne spune medicul specialist Vlad Ciurea. Alimentul pe care trebuie sa-l consume femeile Dupa o anumita varsta, specialiștii…

Planta din bucataria ta care iți imbunatațește memoria. Specialiștii spun ca ajuta la menționerea sanatatații creierului 

09:55, 04.02.2024 - Exista o planta pe care, cu siguranța, și tu o ai in bucatarie și o folosești in diferite mancaruri, insa nu ai idee ca are mari beneficii asupra memoriei și te ajuta la menținerea sanatatații creierului. Iata ce spun specialiștii.


Ce parere ai despre aceasta stire?