Coaje - Stiri si informatii despre Coaje | prima pagina Ultima actualizare: 06:56:30, 17.05.2024
Ouă cu coaja albă sau cu coaja maronie? Care sunt mai bune? Toate explicațiile le-am primit astăzi, în matinal, de la dr.ing. Leonard Stafie
Ouă cu coaja albă sau cu coaja maronie? Care sunt mai bune? Toate explicațiile le-am primit astăzi, în matinal, de la dr.ing. Leonard Stafie, reprezentant la Asociația Crescătorilor de Păsări de Carne și Ouă din…
18:11, 07.05.2024
Consumul de lămâi întregi, cu coajă, noua provocare pentru gurmanzii de fructe . Care este motivul
Gurmanzii curioși de pe TikTok mănâncă acum lămâi întregi, cu tot cu coajă. Tendința a început datorită descoperirii de către un utilizator a unor lămâi care pot fi servite ca gustare, de către o companie italiană…
Soufra – cum se prepară plăcinta grecească cu foi încrețite
Soufra este un desert răcoros ce are la bază o umplutură din cremă aromata și multe foi de plăcintă încrețite. Iată cum să faci și tu acasă plăcintă grecească cu foi, Soufra.Prăjitura cu foi încrețite și cremă…
18:45, 04.05.2024
Metoda prin care să cureți ouăle de coajă mai rapid. La ce trebuie să fii atent
Odată cu Sărbătorile Pascale, gospodinele au pregătit ouă roșii care se vor ciocni după slujba de Înviere. Pentru a le curăța cât mai repede, există o metodă simplă pe care să o utilizezi și vei salva mult timp…
Trucul care te ajută să cureți rapid ouăle fierte de coajă
Un truc simplu ne poate ajuta să curățăm rapid ouăle fierte, care se numără printre cele mai consumate alimente în perioada Paștelui. Ouăle fierte sunt foarte gustoase, însă mulți întâmpină dificultăți în momentul…
Preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România: Avem ouă suficiente pentru sărbătorile pascale și la prețuri rezonabile
Oferta de ouă este suficientă şi la preţuri rezonabile în această perioadă a Sărbătorilor Pascale, chiar dacă românii consumă cu 50% mai mult decât într-o lună obişnuită, susţine preşedintele Uniunii Crescătorilor…
Oferta de ouă pentru sărbătorile pascale este suficientă şi la preţuri rezonabile
Oferta de ouă pentru sărbătorile pascale este suficientă şi la preţuri rezonabile, costul acestora în România fiind cu 17-18% mai mic decât media europeană, a declarat preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări…
Trucul folosit de marii bucătari pentru a fierbe un ou. Va ieși mai gustos și se va coji mult mai repede
Marii bucătari sunt recunoscuți pentru trucurile inedite la care apelează când vor să pună pe masa clienților preparate care să încânte și cele mai exigente gusturi.Un bucătar a dezvăluit trucul său inedit de a…
(VIDEO)Manifestaţie a jurnaliştilor după asasinarea unui coleg
Aproximativ cincizeci de jurnalişti mexicani au manifestat sâmbătă după asasinarea colegului lor Roberto Carlos Figueroa Bustos, al cărui corp a fost găsit vineri în statul Morelos (centru), potrivit presei locale,…
Socata - băutura minune a primăverii: întărește sistemul imunitar și te ajută să slăbești. Rețeta tradițională
Socul este un remediu natural împotriva tusei, a rinitei, faringitei și bronșitei, iar socata ne ajută să învingem bacteriile și virușii, dar și să scăpăm de kilogramele în plus.Socata, băutura care alungă bacteriile…
Temperatura ideală la care se coace cozonacul, dezvăluită de marii bucătari. Pașii de urmat pentru un preparat pufos și frumos rumenit
Ce trebuie să știi despre temperatura ideală de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grijă și tehnica de frământare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențială pentru succesul final…
Socata - băutura minune a primăverii: întărește sistemul imunitar și te ajută să slăbești. Rețeta tradițională
Socul este un remediu natural împotriva tusei, a rinitei, faringitei și bronșitei, iar socata ne ajută să învingem bacteriile și virușii, dar și să scăpăm de kilogramele în plus.Socata, băutura care alungă bacteriile…
Temperatura ideală la care se coace cozonacul, dezvăluită de marii bucătari. Pașii de urmat pentru un preparat pufos și frumos rumenit
Ce trebuie să știi despre temperatura ideală de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grijă și tehnica de frământare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențială pentru succesul final…
Temperatura ideală la care se coace cozonacul, dezvăluit de marii bucătari. Urmează pașii ca să te bucuri de un preparat pufos și frumos rumenit
Ce trebuie să știi despre temperatura ideală de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grijă și tehnica de frământare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențială pentru succesul final…
21:20, 23.04.2024
Noul trend pe TikTok: coaja de banană, folosită ca „botox natural”. Ce spun dermatologii VIDEO
Poate fi considerată coaja de banană „botox natural”, așa cum e promovată de un nou trend pe TikTok? Metoda nu este atât de inutilă pe cât ar putea crede scepticii, dar nici miraculoasă, cum sugerează unii influenceri.
Trucuri pentru cele mai bune ouă fierte. Ce să adaugi întotdeauna în apă ca să nu crape coaja, ies perfecte așa
Ouăle fierte furnizează o mulțime de proteine, vitamine și minerale și aproape deloc carbohidrați. Un ou are 75 de calorii și este micul dejun perfect alături de câteva legume. Dacă încă ai probleme în a le fierbe,…
Câte ouă poţi mânca pe zi. Ce diferență este între oul fiert și oul prăjit
Ouăle pot fi consumate zilnic fără teamă! Un adult sănătos poate consuma până la trei ouă pe zi, iar un copil poate consuma unul, cel mult două ouă pe zi, în funcție de vârstă. Adevărata întrebare nu este câte…
Diferențele dintre ghimbirul tânăr și cel îmbătrânit. Cum se curăță corect coaja rădăcinii, de fapt
În bucătăria occidentală, rădăcina de ghimbir oferă o notă aparte mâncărurilor și băuturilor preparate de gospodine. Puține știu însă, care sunt diferențele dintre ghimbirul tânăr și cel îmbătrânit. Coaja se îndepărtează…
Fructe și legume de sezon, dar și pericol de nitrați. Câteva sfaturi pentru a vă feri de acest pericol
În această perioadă, piața este plină de fructe și legume, atât de la producători locali, cât și de peste mări și țări. De multe ori, mărfurile aduse din străinătate, în primul rând, sunt pline de chimicale, precum…
14:16, 16.03.2024
Nu mai pune oţet când fierbi ouă. Ce să faci pentru a le curăţa de coajă mai uşor
Cum trebuie să fierbi ouăle astfel încât să le poți curăța ușor fără să rupi și albușul? Unii spun că secretul începe cu modul în care gătești ouăle, fie că adaugi bicarbonat de sodiu, sare sau oțet în apa de fiert,…
00:06, 11.03.2024
Un ou din era romană și-a păstrat lichidul din interior
Un ou din era romană depus de o pasăre acum aproximativ 1.700 de ani, descoperit în Anglia, s-a păstrat atît de bine încît conținutul său se află încă în mișcare în interiorul său. Acest ou din perioada romană…
09:20, 09.03.2024
9 Martie – Ziua Sfinților 40 de Mucenici. Cum se pregătesc mucenicii moldovenești?
Anual, Sfinții 40 Mucenici sunt prăznuiți de Biserica Ortodoxă la data de 9 Martie. Aceștia erau soldați creștini, romani, greci și armeni. Guvernatorul Armeniei, aflând despre credința lor, i-a silit să se închine…
Ce să presari peste mucenici după ce îi scoți din cuptor. Trucul celor mai iscusite gospodine
A venit momentul în care pregătim cei mai buni mucenici. Este un desert îndrăgit de toată lumea, iar rețeta este diferită în funcție de zona țării. Rezultatul este mereu foarte gustos, mai ales dacă presărați un…
Rețetă mucenici moldovenești însiropați
Pe data de 9 martie, în calendarul ortodox se prăznuiesc Sfinții 40 de Mucenici, motiv pentru care gospodinele din toate colțurile țării pregătesc rețete de mucenici. Mai jos îți spunem care sunt cele mai bune…
Cum respiră puii de pasăre cât timp sunt în OU? Întrebarea la care 9 din 10 oameni nu știu răspunsul
Explicația stă în banala peliculă pe care o găsim pe partea interioară a fiecărui ou, lipită de coajă.De fapt, este vorba de o dublă membrană, care după fecundarea oului se despart puțin, formând un mic sac cu…
Dulceața de ceapă, rețeta cu care îi vei da pe toți gata. Secretul unei delicatese franțuzești fără egal
Această rețetă simplă și delicioasă va transforma ceapa obișnuită într-un deliciu rafinat, perfect pentru a fi savurat alături de brânzeturi, carne sau chiar pe o simplă felie de pâine prăjită, relatează Știri…
De ce să pui o coajă de castravete pe pervaz. Secretul care te scapă de o mare problemă a gospodinelor
Dacă ați descoperit că aveți o mulțime de furnici prin casă, în bucătărie sau pe balcon, aflați că puteți scăpa rapid de aceste insecte. Gospodinele trebuie să știe trucul prin care pot ține furnicile departe de…
05:10, 26.02.2024
O profesoară de matematică din Târgu-Mureş şi-a transformat pasiunea din timpul liber într-o afacere
Se apropie mărţişorul care vesteşte sosirea primăverii. Special pentru această perioadă, meşteşugarii din întreaga ţară lucrează de zor. Printre ei, se numără şi o profesoară de matematică din Târgu-Mureş, care…
Cum să faci coji de eclere acasă
Unul dintre cele mai consumate deserturi aromate, eclerele pline de cremă fină, pot fi făcute și acasă. Cojile de eclere se pregătesc din câteva ingrediente, însă cel mai important este să respecți câțiva pași…
Cum se prepară savarina de casă. Secretul celei mai gustoase prăjituri
Savarina se număra printre prăjiturile preferate ale românilor. Ușor de făcut și foarte gustoase, reprezintă desertul perfect pentru o masă copioasă. Încercați următoarea rețetă și spuneți-ne ce părere aveți. Rețetă…