Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:10, 23.10.2023

Caius Merșa, antropolog culinar: „Nouă ne place să mâncăm doar shaworma, burger și pizza. Nu este OK”

De la informatică, fotografie, videografie, istoria artei, până la domeniul artelor culinare, Caius Ovidiu Merșa se pricepe la toate. La Centrul RHeA de la Universitatea de Vest, acesta a abordat o nouă direcție,…




15:51, 24.08.2023

TM2023: Culinaria Banatica unveils local culinary identity in Timisoara

The Culinaria Banatica readings will continue on Friday with a new event, at Gratarul cu Staif in Piata Unirii, Timisoara, where organisers set to explore the fascinating theme of local culinary identity together…




19:35, 22.05.2023

Culinaria Banatica – demers de promovare a gastronomiei din Banat

Joi, 18 mai, a avut loc conferința de presă a lansării proiectului „Culinaria Banatica”, o inițiativă inovatoare dedicată promovării gastronomiei și a patrimoniului cultural în ținutul  Banatului. Evenimentul a…




12:06, 23.08.2022

Afacerea comunistă care reînvie în România. Produsul pe care toată lumea îl consuma este scos din nou la vânzare

Un antropolog culinar, pe nume Caius Merșa, va reînvia o afacere comunistă în România, mai exact în Timișoara. Fiind pasionat de bucătăria și istoria românească, specialistul vrea să scoată din nou la vânzare un…




06:10, 23.08.2022

Reînvierea unui brand românesc. În fast-food-ul din epoca comunistă se mânca mămăligă cu brânză și griș cu lapte

În locul în care se află astăzi restaurantul McDonald’s din centrul Timișoarei a funcționat cândva un alt tip de fast-food, foarte îndrăgit în perioada comunismului. Antropolgul culinar Caius Merșa a înregistrat…




11:22, 12.05.2016

Legendarul vapor „Pelican“, mistuit de un incendiu, va reveni pe canalul Bega. Ambarcaţiunea se află la reparat într-o hală de la fabrica UMT

Cine nu îşi aminteşte de vaporul Pelican din Timişoara. Pe parcursul anilor ‘80, făcea curse pe ruta Timişoara – Diniaş- Sânmihaiul Român. În anii de după revoluţie a devenit restaurant plutitor. Într-un final,…