Caius Mersa - Stiri si informatii despre Caius Mersa | prima pagina Ultima actualizare: 01:26:18, 18.05.2024
09:10, 23.10.2023
Caius Merșa, antropolog culinar: „Nouă ne place să mâncăm doar shaworma, burger și pizza. Nu este OK”
De la informatică, fotografie, videografie, istoria artei, până la domeniul artelor culinare, Caius Ovidiu Merșa se pricepe la toate. La Centrul RHeA de la Universitatea de Vest, acesta a abordat o nouă direcție,…
15:51, 24.08.2023
TM2023: Culinaria Banatica unveils local culinary identity in Timisoara
The Culinaria Banatica readings will continue on Friday with a new event, at Gratarul cu Staif in Piata Unirii, Timisoara, where organisers set to explore the fascinating theme of local culinary identity together…
19:35, 22.05.2023
Culinaria Banatica – demers de promovare a gastronomiei din Banat
Joi, 18 mai, a avut loc conferința de presă a lansării proiectului „Culinaria Banatica”, o inițiativă inovatoare dedicată promovării gastronomiei și a patrimoniului cultural în ținutul Banatului. Evenimentul a…
12:06, 23.08.2022
Afacerea comunistă care reînvie în România. Produsul pe care toată lumea îl consuma este scos din nou la vânzare
Un antropolog culinar, pe nume Caius Merșa, va reînvia o afacere comunistă în România, mai exact în Timișoara. Fiind pasionat de bucătăria și istoria românească, specialistul vrea să scoată din nou la vânzare un…
06:10, 23.08.2022
Reînvierea unui brand românesc. În fast-food-ul din epoca comunistă se mânca mămăligă cu brânză și griș cu lapte
În locul în care se află astăzi restaurantul McDonald’s din centrul Timișoarei a funcționat cândva un alt tip de fast-food, foarte îndrăgit în perioada comunismului. Antropolgul culinar Caius Merșa a înregistrat…
11:22, 12.05.2016
Legendarul vapor „Pelican“, mistuit de un incendiu, va reveni pe canalul Bega. Ambarcaţiunea se află la reparat într-o hală de la fabrica UMT
Cine nu îşi aminteşte de vaporul Pelican din Timişoara. Pe parcursul anilor ‘80, făcea curse pe ruta Timişoara – Diniaş- Sânmihaiul Român. În anii de după revoluţie a devenit restaurant plutitor. Într-un final,…