REŢETA ZILEI. Plăcintă cu dovleac
Publicat:Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
un dovleac (eu am avut 1,5 kg dovleac ras)
200 g zahar (eu am folosit brun)
50 g unt
PENTRU FOI:
7 linguri ulei
7 linguri lapte
7 linguri zahar
2 oua
faina cat cuprinde (eu parca am pus cam 8 pumni)
1 lingurita bicarbonat stins cu otet
un praf de sare
esenta de vanilie
Preparare
Curatati dovleacul de seminte si coaja si dati-l prin razuitoarea mare. Puneti untul intr-o cratita incapatoare peste care puneti la calit dovleacul cu zaharul si lasati la foc mic pentru 10-15 minute sau pana ce dovleacul…
Citeste articolul mai departe pe rtv.net…
Sursa articol: rtv.net
Stiri pe aceeasi tema
Drob de pui cu ciuperci, o delicatesa ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paște. Rețeta, pas cu pas
10:51, 11.04.2024 - Iata ce ingrediente sunt necesare pentru aceasta rețetaPentru aceasta rețeta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:- 1 kg ficat de pui- 50 de grame de ciuperci- 3-4 linguri de ulei- 500 g piept de pui- 3 legaturi de ceapa verde- 1 legatura de usturoi verde- 1 legatura mare de marar- 3 oua- Sare- Piper-…
Turte cu branza și marar: un deliciu al copilariei, la tine in farfurie. Se prepara rapid și este potrivit pentru intreaga familie
13:30, 06.03.2024 - Ingrediente pentru turta rapida- 500 g faina- 250 ml apa calduța- 100 de grame de branza rasa- 1/2 lingurița zahar- 25 g drojdie proaspata- 50 ml ulei- 1 lingurița sare- mararCum se preparaIntr-un bol generos, adaugați faina și formați o adancitura in mijlocul ei. Intr-un alt recipient, dizolvați drojdia…
Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasa a lui Catalin Scarlatescu: aroma de care te vei indragosti
17:51, 27.02.2024 - Ingrediente mucenici muntenești a la chef ScarlatescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de faina50 de grame de drojdie200 de ml de apa calduta100 ml de uleisarezahar vanilatPentru zeama mucenicilor2-3 litri de apa350 de grame de zahar800 de grame de nuca macinata1 lingurita de scortisoaracoaja…
Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasa a lui Catalin Scarlatescu: aroma de care te vei indragosti
10:11, 27.02.2024 - Ingrediente mucenici muntenești a la chef ScarlatescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de faina50 de grame de drojdie200 de ml de apa calduta100 ml de uleisarezahar vanilatPentru zeama mucenicilor2-3 litri de apa350 de grame de zahar800 de grame de nuca macinata1 lingurita de scortisoaracoaja…
Gogoșile, desertul de care nu ne saturam niciodata (P)
19:10, 15.02.2024 - Cine a inventat gogoșile?Exista mai multe povești despre inventarea gogoșilor. Una dintre ele spune ca au fost facute pentru prima data de coloniștii olandezi din America de Nord in secolul al XIX-lea. O alta poveste spune ca un marinar olandez pe nume Hansen Gregory a inventat gogoșile pe o nava in…
Tarta cu lamaie si bezea
00:30, 09.02.2024 - Aluat tarta (pentru un cerc cu diametrul de 20 de cm) 110 gr. faina 40 gr. zahar pudra 10 gr. pudra de migdale 10 gr. amidon 1 gr. sare 60 gr. unt 82% grasime 25 gr. ou Se taie untul rece in cuburi mici si se amesteca cu restul ingredientelor. Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se lasa…
Tort albastru regal, rețeta inspirata de inelul de logodna cu safir, moștenire regala
14:30, 31.01.2024 - Prajitura clasica de tort RED VELVET poate fi inlocuita cu o nuanța albastra intr-o noua rețeta care combina blat de tort pufos albastru regal și glazura dulce de crema de marshmallow.Cand cautați sa obțineți colorarea albastru regal, nu uitați sa utilizați colorant alimentar pasta mai degraba decat…
Cum prepari delicioasele chiftelute marinate. Copiii iubesc aceasta rețeta: care este secretul
11:20, 29.01.2024 - Ingrediente:- 500 grame carne de vitel tocata- 250 grame carne de porc tocata- 2 morcovi rasi- 2 cartofi fierti si pasati- 2 cepe- 1 felie paine (inmuiata intr-un castronel de lapte, cat sa o acopere)- 2 oua- 1 legatura marar tocata/taiata marunt- sare si piper- o cana faina pentru tavalitul chiftelelor…