Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REŢETA ZILEI. Plăcintă cu dovleac

Publicat:

Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
un dovleac (eu am avut 1,5 kg dovleac ras)
200 g zahar (eu am folosit brun)
50 g unt

PENTRU FOI:
7 linguri ulei
7 linguri lapte
7 linguri zahar
2 oua
faina cat cuprinde (eu parca am pus cam 8 pumni)
1 lingurita bicarbonat stins cu otet
un praf de sare
esenta de vanilie

Preparare

Curatati dovleacul de seminte si coaja si dati-l prin razuitoarea mare. Puneti untul intr-o cratita incapatoare peste care puneti la calit dovleacul cu zaharul si lasati la foc mic pentru 10-15 minute sau pana ce dovleacul

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Rama pentru Copt și Prajituri prezinta o rețeta-inspirație pentru masa de Paște, pasca-tort delicioasa care va completa perfect masa de sarbatori.

10:05, 27.04.2024 - PASCA – TORTTimp de pregatire: 30 minuteIngrediente:Pentru crema de branza:800 gr branza grasa vaci4 oua150 gr zahar bruncoaja de la o lamaie100 gr stafide mariPentru blat:100 gr Rama pentru Copt și Prajituri topita4 oua175 gr zahar175 gr fainaun praf de sare2 linguri apaPentru servit:250 gr frișca…

Cea mai buna bautura care poate inlocui cafeaua. Ușor de preparat, are ingrediente care iți vor da energie pe tot parcursul zilei

19:50, 24.04.2024 - Cafeaua pare un viciu mic, neinsemnat. Insa cand se beau peste o cescuța pe zi din aceasta bautura, apar și problemele de sanatate.Deși are avantaje și dezavantaje, specialiștii recomanda bauturile din plante care nu conțin cofeina sau amestecurile care furnizeaza minții și trupului energia necesara…

Drob de pui cu ciuperci, o delicatesa ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paște. Rețeta, pas cu pas

10:51, 11.04.2024 - Iata ce ingrediente sunt necesare pentru aceasta rețetaPentru aceasta rețeta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:- 1 kg ficat de pui- 50 de grame de ciuperci- 3-4 linguri de ulei- 500 g piept de pui- 3 legaturi de ceapa verde- 1 legatura de usturoi verde- 1 legatura mare de marar- 3 oua- Sare- Piper-…

Turte cu branza și marar: un deliciu al copilariei, la tine in farfurie. Se prepara rapid și este potrivit pentru intreaga familie

13:30, 06.03.2024 - Ingrediente pentru turta rapida- 500 g faina- 250 ml apa calduța- 100 de grame de branza rasa- 1/2 lingurița zahar- 25 g drojdie proaspata- 50 ml ulei- 1 lingurița sare- mararCum se preparaIntr-un bol generos, adaugați faina și formați o adancitura in mijlocul ei. Intr-un alt recipient, dizolvați drojdia…

Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasa a lui Catalin Scarlatescu: aroma de care te vei indragosti

17:51, 27.02.2024 - Ingrediente mucenici muntenești a la chef ScarlatescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de faina50 de grame de drojdie200 de ml de apa calduta100 ml de uleisarezahar vanilatPentru zeama mucenicilor2-3 litri de apa350 de grame de zahar800 de grame de nuca macinata1 lingurita de scortisoaracoaja…

Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasa a lui Catalin Scarlatescu: aroma de care te vei indragosti

10:11, 27.02.2024 - Ingrediente mucenici muntenești a la chef ScarlatescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de faina50 de grame de drojdie200 de ml de apa calduta100 ml de uleisarezahar vanilatPentru zeama mucenicilor2-3 litri de apa350 de grame de zahar800 de grame de nuca macinata1 lingurita de scortisoaracoaja…

Gogoșile, desertul de care nu ne saturam niciodata (P)

19:10, 15.02.2024 - Cine a inventat gogoșile?Exista mai multe povești despre inventarea gogoșilor. Una dintre ele spune ca au fost facute pentru prima data de coloniștii olandezi din America de Nord in secolul al XIX-lea. O alta poveste spune ca un marinar olandez pe nume Hansen Gregory a inventat gogoșile pe o nava in…

Tarta cu lamaie si bezea

00:30, 09.02.2024 - Aluat tarta (pentru un cerc cu diametrul de 20 de cm) 110 gr. faina 40 gr. zahar pudra 10 gr. pudra de migdale 10 gr. amidon 1 gr. sare 60 gr. unt 82% grasime 25 gr. ou Se taie untul rece in cuburi mici si se amesteca cu restul ingredientelor. Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se lasa…


Ce parere ai despre aceasta stire?