Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

În ultimii 250 de ani au dispărut aproape 600 de plante - studiu

Publicat:

Peste 500 de specii de plante au disparut în ultimii 250 de ani - mai mult decât dublul numarului de pasari, mamifere si amfibieni înregistrate ca disparute, potrivit unui nou studiu citat luni de Press Association, preluata de Agerpres.
Cercetatorii de la , Kew si Universitatea din Stockholm au ajuns la aceasta cifra dupa ce au efectuat o analiza globala a tuturor înregistrarilor de extinctie a plantelor.
Studiul, publicat în revista "Nature, Ecology &Evolution", a reunit date adunate de pe teren, din literatura si ierbarii…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperire uluitoare pe fundul marii. A fost identificata o creatura cu 170 de ochi

16:00, 18.04.2024 - Cum arata creatura cu 170 de ochiProsthiostomum huidongense, cunoscut și ca viermele plat marin Huidong, este o creatura de dimensiuni mici, cu o lungime de aproximativ jumatate de centimetru. Are un corp oval, capete rotunjite și o culoare rozalie, care il face distinct in peisajul submarin. Aspectul…

Fosila gigant: descoperirea uimitoare a unui delfin preistoric monstruos, dezvaluie unul din secretele Amazonului!

16:20, 31.03.2024 - In fascinanta calatorie a cercetatorilor prin istoria Pamantului, fiecare fosila descoperita reprezinta o fila noua din povestea vremurilor trecute. Aceste relicve fara varsta dezvaluie secrete uluitoare ale ecosistemelor acvatice care au populat planeta in epoci indepartate. Cand cercetatorii au descoperit…

Conferința despre rolul educației in randul tinerilor, organizata de Facultatea de ...

17:35, 26.03.2024 - Departamentul de Management, Administrarea Afacerilor și Turism și Departamentul de Contabilitate, Audit și Finanțe din cadrul Facultații de Economie, Administrație și Afaceri,  Universitatea „Ștefan cel Mare" din Suceava, organizeaza, la finele acestei saptamani, un eveniment ...

Studenții Universitații din Bacau viziteaza Centrul de Cercetare REXDAN: O experiența educativa de excepție in domeniul științelor mediului

13:10, 15.03.2024 - Studenții de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau au avut o experiența educativa de excepție in data de 12.03.2024, cand au vizitat Centrul de Cercetare REXDAN, parte a Universitații „Dunarea de Jos” din Galați. Studenții, incadrați in programul de studii de licența Biologie, Departamentul…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

Imunitatea ramane mulți ani slabita, chiar dupa renunțarea la fumat

23:55, 15.02.2024 - Imunitatea fumatorului persista sa fie ”prabușita” mulți ani dupa ce acesta a renunțat la acest viciu, avertizeaza un studiu publicat recent in revista Nature. Concluzia acestui studiu aprofundeaza ințelegerea efectelor nocive ale fumatului asupra sanatații. Potrivit Organizației Mondiale a Sanatații…

Atenție, șoferi! Noua metoda prin care cei beți sunt prinși instant. Are o acuratețe de 98%

12:30, 02.02.2024 - Mare atenție, șoferi! Noua metoda prin care cei beți sunt prinși instant. Oameni de știința canadieni au dezvoltat o metoda de identificare a persoanelor in stare de ebrietate prin analiza vocii. Cercetatorii au reușit sa dezvolte un sistem care poate determina cu o acuratețe de 98% daca o persoana…

Otrava din carnea pe care o consumam zilnic. Noul studiu care da totul peste cap

16:35, 28.01.2024 - Cercetatorii de la Ocean Conservancy și Universitatea din Toronto au analizat mai mult de o duzina de tipuri diferite de proteine, inclusiv fructe de mare, porc, pui, carne de vita și tofu.Au descoperit microplastice in aproape 90% din mostrele testate și au estimat ca un adult american mediu poate…


Ce parere ai despre aceasta stire?