Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ziua internaționala de comemorare a tuturor victimelor razboiului chimic

Publicat:

Conferința Statelor Parți a Organizației pentru (OIAC) la cea de-a zecea sesiune (din 11 noiembrie 2005) a decis instituirea unei zile internaționale de comemorare a tuturor victimelor razboiului chimic.

Sursa foto: www.opcw.org

Potrivit acestei hotarâri, la data de 29 aprilie a fiecarui an se marcheaza Ziua internaționala de comemorare a tuturor victimelor razboiului chimic. În aceasta zi, în 1997, a intrat în vigoare convenția privind interzicerea armelor chimice.

internaționale…

Citeste articolul mai departe pe ziuanews.ro…  

Sursa articol: ziuanews.ro


Stiri pe aceeasi tema

SUA acuza Rusia de atacuri chimice impotriva trupelor ucrainene, incalcand regulile razboiului: Ce este cloropicrina

12:00, 02.05.2024 - Statele Unite au acuzat oficial Rusia ca folosește substante toxice sufocante si gaze lacrimogene „ca metoda de razboi” impotriva Ucrainei incalcand Conventia privind Interzicerea Armelor Chimice. Washingtonul a impus noi sancțiuni unor firme și institutii guvernamentale ruse, scrie observatornews.ro.

„Foloseste-ti votul sau altii vor decide pentru tine”. Mesajul videoclipului prin care Parlamentul European promoveaza alegerile din 6 – 9 iunie

10:15, 29.04.2024 - Videoclipul de promovare a alegerilor europarlamentare din 6-9 iunie a fost lansat luni, 29 aprilie, de Parlamentul European (PE). In clipul de patru minute, persoane in varsta din mai multe țari le transmit tinerilor ca libertatea și democrația nu sunt un dat și „se pot pierde foarte repede”, relateaza…

Olanda a trimis avioane de lupta in Romania. Ministra Apararii a aterizat cu un F-16 la Fetești

15:10, 17.04.2024 - Trei avioane de lupta F-16 au ajuns, miercuri, la baza militara de la Fetești. Aeronavele de vanatoare au fost donate de Olanda, iar la bordul acestora s-a aflat și ministrul Apararii, Angel Tilvar, și omoloaga sa olandeza, Kajsa Ollongren. 

Basescu: Iohannis va sfarși in ridicol daca și-a anunțat candidatura la șefia NATO fara a avea o garanție din partea unor țari ca SUA, Marea Britanie sau Olanda

16:16, 13.03.2024 - Fostul președinte Traian Basescu a declarat miercuri ca actualul șef de stat, Klaus Iohannis, va sfarși in ridicol daca și-a anunțat candidatura pentru funcția de secretar general al NATO fara sa aiba un soi de garanție din partea SUA, Marii Britanii sau chiar a Olandei, țara contracandidatului sau,…

Kelemen Hunor, ferm convins ca pana la sfarșitul anului Romania va fi in Schengen și granițele terestre

17:35, 06.03.2024 - "Romania, de foarte multi ani, este indreptatita sa intre in spatiul Schengen cu drepturi depline. Sunt convins ca, pana la sfarsitul anului, si terestru vom intra, si granitele terestre vor intra, dar acest lucru inseamna ca presedintele, premierul, ministrul de Externe, ministrul Justitiei, ministrul…

Ce spune Bogdan Ivan despre faptul ca functionarii publici isi vor pierde slujbele, dupa introducerea digitalizarii

17:25, 25.02.2024 - Ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii Bogdan Gruia Ivan a afirmat ca functionarii publici buni nu vor fi inlocuiti de noile tehnologii dupa ce va fi incheiat procesul de digitalizare, dar a mentionat despre cei care nu se vor adapta, ca nu poti moderniza Romania cu cei care nu doresc acest…

Romania sta extrem de prost la capitolul mediu, dar ar putea avea noroc. Statele UE cer amanarea drasticelor norme antipoluare

10:41, 18.02.2024 - Pentru a se ține de promisiunea de a atinge un nivel net de poluare zero pana in 2050, UE introduce ținte mult mai drastice pentru reducerea poluarii aerului, care a provocat 253.000 de decese premature in tot blocul comunitar in 2021. Dar statele membre UE insista ca ar mai avea nevoie de o extindere…

Romania sta extrem de prost la capitolul mediu, dar ar putea avea noroc. Statele UE cer amanarea drasticelor norme antipoluare

09:40, 16.02.2024 - Pentru a se ține de promisiunea de a atinge un nivel net de poluare zero pana in 2050, UE introduce ținte mult mai drastice pentru reducerea poluarii aerului, care a provocat 253.000 de decese premature in tot blocul comunitar in 2021. Dar statele membre UE insista ca ar mai avea nevoie de o extindere…


Ce parere ai despre aceasta stire?