Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Virusul gripei aviare a fost confirmat în Cristuru-Secuiesc

Publicat:

Virusul gripei aviare a fost confirmat, duminica, la o proba colectate de la pui de gaina morti intr-o gospodarie din Cristuru-Secuiesc, pentru dispunand uciderea si incinerarea tuturor pasarilor din exploatatia contaminata si alte masuri de protectie in zona localitatii.

"In gospodaria anexa a unui cetatean din Cristuru-Secuiesc, unde acesta detinea 60 capete pui de gaina si 6 capete gaini adulte, dupa aparitia pe baza semnelor clinice a suspiciunii de influenta aviara, au fost recoltate probe de la pui morti, probele fiind expediate in ziua…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Urme ale virusului gripei aviare au fost depistate in laptele pasteurizat din SUA. Ce spun autoritațile

11:30, 24.04.2024 - Particule virale de H5N1, virusul gripei aviare, au fost gasite in „lapte provenit de la animalele afectate, in sistemul de prelucrare si la raft”, a anunțat marți Administratia americana pentru Alimente si Medicamente (FDA), intr-un comunicat citat de AFP, relateaza News.ro.Autoritațile precizeaza…

Urme ale virusului gripei aviare, detectate in laptele de consum in SUA

09:55, 24.04.2024 - Urme ale virusului H5N1, care provoaca gripa aviara, au fost detectate in Statele Unite in lapte de vaca pasteurizat, au anuntat autoritatile americane. Specialiștii precizeaza ca este putin probabil ca probele sa prezinte vreun risc pentru sanatatea umana.

OMS avertizeaza ca se apropie o noua pandemie

12:06, 19.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații și-a exprimat ingrijorarea cu privire la raspindirea gripei aviare H5N1. Virusul a infectat recent mai multe specii, inclusiv oamenii, care se confrunta cu rate de mortalitate "extrem de ridicate". {{727910}}"Raspindirea gripei aviare este foarte ingrijoratoare", a declarat…

OMS avertizeaza asupra transmiterii gripei aviare la om. Un texan s-a infectat de la o vaca bolnava

19:05, 18.04.2024 - In cadrul unei coferinte de presa organizata joi, la Geneva, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a precizat ca s-a inregistrat o crestere mare a cazurilor de gripa aviara la oameni, ceea ce este un motiv serios de ingrijorare.

Oamenii nu au imunitate la virusul gripei aviare. EFSA avertizeaza asupra apariției unei pandemii

19:55, 03.04.2024 - Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a avertizat miercuri cu privire la o pandemie de gripa aviara daca virusul devine transmisibil intre oameni, deoarece acestia nu au imunitate la virus, relateaza Reuters.

Sute de pasari, sacrificate in țara, din cauza gripei aviare: Cate focare au fost depistate, in ultima saptamana

19:50, 19.02.2024 - Agenția Naționala pentru Siguranța alimentelor anunța ca in perioada 09.02.2024 - 16.02.2024 pe teritoriul Republicii Moldova au fost inregistrate 4 focare de gripa aviara inalt patogena.

Restrictii in mai multe zone din Gorj, dupa confirmarea gripei aviare la doua lebede

15:40, 19.02.2024 - Autoritatile au instituit restrictii in judetul Gorj, ca urmare a aparitiei unui focar de gripa aviara la lebede, dupa ce virusul a fost confirmat la doua astfel de pasari salbatice gasite moarte pe un lac de acumulare din municipiul Targu Jiu, noteaza Agerpres.

Transporturile de oua si carne de pasare, verificate din cauza gripei aviare din Ungaria

11:01, 19.02.2024 - Autoritatile din Arad instituie filtre pe toate drumurile din zona de frontiera cu Ungaria, pentru a verifica transporturile de oua, carne si pasari vii, pe fondul evolutiei unor focare de gripa aviara in tara vecina.


Ce parere ai despre aceasta stire?