Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un alt efect negativ al consumului de zahar

Publicat:

zahar Ca zaharul este nociv pentru sanatate se stie, insa o noua cercetare arata inca un efect nedorit al acestuia. Astfel, o substanta din zahar distruge colesterolul "bun", crescand riscul de aparitie a bolilor de inima.

Cercetatorii de la Universitatea din Warwick au descoperit ca metilglioxalul (MG) din zahar distruge colesterolul HDL ("bun"), care reduce excesul de colesterol LDL ("rau") din organism. Un nivel mic de colesterol HDL este asociat cu aparitia bolilor de inima.

Cat zahar poti consuma zilnic
"Actiunea metilglioxalului este o noua cauza importanta…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Adevarul despre indulcitori. Au efecte nebanuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor

12:40, 10.04.2024 - Controversa de durata provocata de utilizarea indulcitorilor in locul zaharului provine din opinii contradictorii despre potențialul indulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au incercat sa clarifice dilema, insa nu au reușit sa aduca probe indubitabile intr-o direcție sau alta.Un studiu…

Sezonul capușelor și boala Lyme. Specialiștii propun o noua soluție

10:50, 27.03.2024 - Boala Lyme și sezonul capușelor Temperaturile in creștere ce au urmat unei ierni ușoare ajuta capușele sa devina active și sa transmita, in numar mai mare și mai devreme, boala Lyme. Conform Institutului Național de Sanatate Publica, in Romania, la nivel național, in anul 2018, au fost confirmate 532…

Iulia Vantur, apariție de mare efect dupa ce s-a intors in India. Rochia in stil indian i-a venit de minune FOTO

15:30, 22.03.2024 - Lumea mondena indiana s-a strans recent la un eveniment plin de eleganța și, așa cum era de așteptat, de vedete una și una. Printre acestea și Iulia Vantur, care a avut apariție de mare efect dupa ce s-a intors in India.

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…

Un barbat din Germania s-a vaccinat anti-Covid de 217 ori

09:15, 06.03.2024 - Un barbat din Germania, care ar fi primit 217 vaccinuri anti-Covid in 29 de luni, nu a prezentat „niciun semn” ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care provoaca Covid-19 si nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin, potrivit unui studiu publicat in revista Lancet Infectious Diseases,…

Untul de musca, un nou produs alimentar controversat care urmeaza sa ajunga in magazine

10:25, 07.02.2024 - Cercetatorii de la o universitate din Belgia au creat aceasta grasime din larve pentru a putea fi folosita in prima instanța in prepararea dulciurilor. Grasimea este produsa dupa ce larvele de musca inmuiate in apa sunt puse intr-un blander și apoi trecute printr-o centrifuga care separa untul de insecte.In…

Alimentul minune vine din Coreea de Sud. Scapi de grasimea de pe abdomen, imbunatațește memoria și scade riscul de diabet

16:05, 03.02.2024 - Un nou studiu care a inclus peste 115.000 de persoane, realizat de cercetatorii de la Universitatea Chung Ang din Coreea de Sud, a descoperit ca persoanele care consuma trei porții de kimchi pe zi sunt mai puțin predispuse sa fie obeze și au mai puțina grasime abdominala, potrivit Daily Mail.Bacteriile…


Ce parere ai despre aceasta stire?