Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Uleiul de masline protejeaza oasele si scade riscul de osteoporoza

Publicat:

In urma unui studiu care s-a desfasurat timp de doi ani, specialistii au descoperit ca persoanele care consuma ulei de masline au un nivel mai ridicat de osteocalcin, unul dintre markeri sanatatii oaselor.

vezi si: Trateaza ridurile cu ulei de masline
 
Concluzia este sustinuta si de celelalte studii care au aratat ca dieta mediteraneeana, care include uleiul de masline, scade riscul de aparitie a osteoporozei.
In paralel, o alta cercetare realizata de oamenii de stiinta din Atena a aratat ca dieta bogata în ulei de masline, dar care sa contina si cantitati…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Oamenii de știința din Franta au descoperit alimentele care afecteaza aspectul fizic al omului

08:25, 14.03.2024 - Oamenii de știința francezi au descoperit care dintre alimente afecteaza aspectul fzic al omului. Studiul a fost realizat de un grup de oameni de știința francezi de la Universitatea din Montpellier. Unele produse pot reduce atractivitatea, la aceasta concluzie neașteptata a ajuns cercetatorii francezi…

Profesorii de la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati au inventat painea cu gust de carne. „Friptura nu se vede, dar se simte”

15:30, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a acordat Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati brevet de inventie pentru o paine proteica, cu gust si proprietati de carne. Proiectul a fost pus in practica de mai multe cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor.

Galati: Paine cu gust si proprietati de carne – inventie brevetata la Universitatea ‘Dunarea de Jos’

15:01, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a acordat Universitatii ‘Dunarea de Jos’ din Galati brevet de inventie pentru o paine proteica, cu gust si proprietati de carne, proiect la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor. Potrivit informatiilor…

„Aurul lichid”, cel mai furat produs in multe dintre supermarketurile spaniole

20:56, 09.03.2024 - Bande organizate de hoti fura uleiul pentru a-l revinde ulterior, potrivit lui Ruben Navarro, seful lantului de supermarketuri Tu Super, care opereaza 30 de magazine in regiunea spaniola Andalucia. „Uleiul de masline a devenit un produs ideal pentru ei „, spune el. Este al doilea cel mai furat produs…

Beneficiile uimitoare ale plantei numite "matura intestinului": iarba de leac pentru zeci de afecțiuni

13:55, 04.03.2024 - “Spanacul se consuma ca aliment de baza pentru diferite mancaruri, precum supe, supe-creme, mancarica de spanac, salata de spanac, tarte cu spanac, si lista poate continua. Aveti grija insa! Daca in timpul prepararii spanacul isi schimba culoarea, daca in loc de verde devine un verde-galbui, atunci…

Concluzia șocanta oamenilor de știința! Un om inghite 5 grame de plastic saptamanal, echivalentul unui card bancar. Totul ajunge in ficat

06:05, 01.03.2024 - Concluzia șocanta oamenilor de știința! Un om inghite 5 grame de plastic saptamanal, echivalentul unui card bancar. Totul ajunge in ficat Saptamanal, oamenii inghit aproximativ 5 grame de plastic. Acest gramaj este echivalentul unui card bancar, potrivit profesorului doctor Dan Vodnar.Concluziile…

Unde trebuie tinut uleiul de masline, de fapt. Doar asa isi va pastra aroma si consistenta

11:41, 28.02.2024 - Uleiul de masline, dupa cum bine se știe, este mult mai recomandat la pregatirea mancarurilor, decat uleiul clasic. Dar, pentru a-și pastra aroma si consistenta, necesita o anume modalitate de stocare. Așa ca,


Ce parere ai despre aceasta stire?