Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STUDIU | Pisicile care dorm în pat cu stăpânii lor infectaţi pot contracta COVID-19

Publicat:

Persoanele care au COVID-19 pot transmite boala animalelor lor de companie, iar pisicile care dorm in pat cu stapanii "au un risc mai mare de infectare", potrivit unui studiu prezentat la de si (ECCMID), relateaza EFE.

Citeste articolul mai departe pe tvrinfo.ro…  

Sursa articol: tvrinfo.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu: Numarul pisicilor care cad de la ferestre si se ranesc grav creste in lunile calduroase

09:51, 17.04.2024 - 13 dintre pisicile care cad de la fereastra mor din cauza ranilor, iar aproape jumatate dintre ele se aleg cu fracturi ale membrelor; Cele mai multe pisici cad de la ferestre in perioadele calduroase ale anului, fiind atrase de pasari, frunze sau diverse sunete din exteriorul locuintei; Chiar si caderile…

Persoanele cu boli de inima sufera intai modificari la nivelul creierului (studiu)

01:06, 31.03.2024 - O noua analiza la care au participat peste 13.000 de persoane a relevat ca modificarile vaselor de sange din creier, care pot creste riscul de accident vascular cerebral (AVC) si dementa, sunt frecvente la persoanele cu o serie de afectiuni cardiace, indiferent daca au suferit sau nu un AVC.  O…

O infecție bacteriana rara, dar periculoasa, se raspandește intr-un ritm record in Japonia

12:55, 15.03.2024 - Experții avertizeaza ca o infecție bacteriana rara, dar periculoasa, se raspandește intr-un ritm record in Japonia, iar oficialii se straduiesc sa identifice cauza, potrivit  The Guardian . Se preconizeaza ca numarul de cazuri din 2024 va depași numarul record de anul trecut, in timp ce crește ingrijorarea…

Studiu. „Ceața cerebrala“ provocata de Long COVID micșoreaza IQ-ul

23:05, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Long COVID au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, arata un studiu coordonat de un cercetator in neuroștiințe.

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

16:35, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…

Printre efectele pe termen lung ale Covid: scaderea IQ-ului. Descoperirea surprinzatoare a cercetatorilor

07:01, 29.02.2024 -  Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19 poate avea un impact asupra abilitatilor cognitive si de memorie care dureaza un an sau mai mult dupa infectie. Persoanele cu simptome nerezolvate care au persistat mai mult de 12 saptamani au avut deficiente…

Zilnic, cazuri  de rujeola de ordinul zecilor la Institutul ”Matei Balș”

19:46, 21.02.2024 - Medicii sunt ingrijorați, deoarece zilnic zeci de cazuri de rujeola, majoritatea copii, sunt inregistrate la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, a declarat directorul medical al acestui institut, medicul Adrian Marinescu. ”Intr-adevar, situația privind rujeola a devenit mai mult decat…

Medicul Virgil Musta a fost achitat de Tribunalul Timis in dosarul „teste COVID-19“

21:45, 08.02.2024 - Tribunalul Timis a hotarat, joi, achitarea medicului Virgil Musta, sef al Sectiei Infectioase a Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie "Victor Babes" din Timisoara, in dosarul "teste COVID-19", in care a fost acuzat de procurorii DNA de instigare la abuz in serviciu.


Ce parere ai despre aceasta stire?