Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STIL DE VIAŢĂ. Adela Ciolocoi, nutriţionist, dietetician: Fibrele, deloc de neglijat în dieta zilnică

Publicat:

Acești hidrați de carbon nedigerabili constituie componenta unei diete sanatoase, bogata in fructe, legume, fasole, linte, cereale integrale, semințe. Dietele cu un conținut bogat de fibre intrețin sanatatea aparatului digestiv, ajuta la evitarea apariției cancerului de intestin, a diabetului zaharat și a bolii diverticulare, a constipației.

Rolul fibrelor in organism

Fibrele se impart in doua categorii:

1. Solubile, cum ar fi beta-glucanul din fulgii de ovaz, pectina din mere, hemiceluloza din fasole, care se dizolva in prezența apei, formand un gel lipicios. Hemiceluloza…

Citeste articolul mai departe pe caon.ro…  

Sursa articol: caon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dieta pentru sanatate. Pseudocereala care incepe sa revina in centrul atenției, dupa zeci de ani in care a fost ignorata

23:21, 10.05.2024 - Hrișca este vanduta fie cruda, fie prajita și poate fi macinata pentru a obține faina de hrișca, din care se pot prepara taiței sau chiar paine.Hrișca nu are gluten„Semințele de hrișca nu conțin gluten și sunt o alternativa excelența la cerealele pe baza de gluten”, spune nutriționistul Maz Packham.…

Importanța fibrelor in procesul de slabire – iata cum te pot ajuta acestea sa iți indeplinești targetul de kilograme pierdute

17:10, 30.04.2024 - In lupta pentru obținerea unei greutați sanatoase și a unei forme fizice dorite, mulți dintre noi cautam mereu soluții și strategii eficiente. Unul dintre factorii esențiali in aceasta calatorie este informarea corecta despre importanța fibrelor in procesul de slabire. Deși deseori subestimat, aportul…

Daca ai nasul mare, ar putea fi vina mamei: Poftele din timpul sarcinii pot influența trasaturile faciale ale bebelușului (studiu)

09:20, 30.03.2024 - Trasaturile faciale pot fi influențate de ceea ce a mancat mama ta in timpul sarcinii. Dietele bogate in proteine duc la nasuri și maxilare mai mari, susțin oamenii de știința. Trasaturile faciale unice ale fiecarei persoane ar putea fi influențate de ceea ce a mancat mama lor in timpul sarcinii,…

Beneficii pentru sanatate ale migdalelor: Ajuta la calmarea, tonifierea și intinderea pielii

11:51, 27.02.2024 - Migdalele sunt adevarate cufere de comori atunci cand vine vorba de nutrienți precum vitamina E, zinc, potasiu și acizi grași. Acestea va pot stimula memoria, pot menține o vedere buna, poți stimula sistemul imunitar și chiar va ajuta la imbunatațirea digestiei. Acestea sunt și o sursa potrivita pentru…

Premierul Ciolacu anunta un ajutor de peste 86 de milioane de lei pentru intreprinderile mici si mijlocii

18:15, 22.02.2024 - Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anuntat ca Guvernul aproba, in sedinta de joi, un ajutor de peste 86 de milioane de lei pentru intreprinderile mici si mijlocii. „Acesti bani vor ajuta peste 9.200 de firme romanesti sa isi dezvolte afacerile si sa mentina locurile de munca”, a mai spus seful Executivului.…

O armata de buldozere reptiliene ajuta o insula din Galapagos sa se refaca din punct de vedere ecologic

03:40, 22.02.2024 - Populația in creștere de țestoase din Espanola - formata din copiii și nepoții lui Diego, unul dintre cei mai indragiți locuitori ai arhipelagului - contribuie la refacerea ecosistemului pierdut al insulei, informeaza BBC. Inainte de sosirea oamenilor, insula Espanola avea pana la 8.000 de broaște…

Iosif Rotariu, incantat de un jucator de la FCSB: „Are calitați foarte multe. Va ajuta echipa”

15:51, 20.02.2024 - Iosif Rotariu, fost jucator la Steaua, a comentat la GSP LIVE ce s-a intamplat la egalul dintre FCSB și U Cluj, 0-0.  Fostul internațional a vorbit despre debutul fundașului dreapta Nana Antwi (23 de ani) și a avut cuvinte de lauda la adresa acestuia. Iosif Rotariu il lauda pe Nana Antwi „Eu cred ca…

Alimente bogate in acid hialuronic. Ajuta-ți articulațiile sa se mențina tinere

17:30, 18.02.2024 - Acidul hialuronic este o substanța produsa in mod natural de corpul uman și se regasește in mai multe organe. Din pacate, se diminueaza in timp, odata cu inaintarea in varsta. Vestea buna insa este ca el poate fi asimilat prin intermediul alimentației.


Ce parere ai despre aceasta stire?