Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STIINTA - Cercetatorii spanioli au creat o "limba electronica" care distinge intre patru sortimente de bere lager

Publicat:

O echipa de cercetatori spanioli a creat o "limba electronica" care distinge cu acuratete intre patru sortimente de bere lager, indica un material aparut pe site-ul Science20.com. Dispozitivul are la baza o varietate de senzori care reactioneaza la compusii electrochimici din bere pentru a prezice indexul de culoare al sortimentului si concentratia sa de alcool. Noul dispozitiv contribuie astfel la eforturile de realizare a unui robot inzestrat cu simtul gustului si mirosului si la imbunatatirea controlului calitatii in industria alimentara.

Citeste articolul mai departe pe emaramures.ro…  

Sursa articol: emaramures.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de stiinta saluta descoperirea unui material ”interesant”

12:11, 29.04.2024 - Oamenii de stiinta au salutat descoperirea „interesanta” a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, informeaza DPA. In cadrul noului studiu, publicat in revista Nature Synthesis, o echipa condusa de cercetatori de la Universitatea Heriot-Watt din Edinburgh a creat molecule goale,…

Un cercetator franco-canadian recompensat cu ”Oscarul pentru știința” pentru tratamentul science-fiction contra cancerului

00:15, 15.04.2024 - Michel Sadelain, inginer genetician franco-canadian, a primit un ”Oscar pentru știința”, pentru cercetarile sale care au facut posibila programarea celulelor sistemului imunitar pentru a lupta impotriva cancerului. Cercetatorul a fost distins cu Premiul Breakthrough – un Oscar pentru știința – in cadrul…

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Competitia de comunicare pentru tineri cercetatori, Games of Science 2024, la Universitatea Ovidius din Constanta

16:50, 04.04.2024 - La Universitatea Ovidius din Constanta UOC are loc, in perioada 4 5 aprilie 2024, competitia "Games of Science", care promoveaza stiinta pe intelesul tuturor si care ofera acces tinerilor cercetatori la training uri de comunicare publica si la o comunitate de oameni de stiinta si sustinatori ai stiintei…

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Noutate mondiala in materie de folii biodegradabile. Cercetatorii de la Galați au creat folia din sange de animale

16:10, 15.03.2024 - Trei cercetatori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați au creat folia biodegradabila din sange de animale, ce poate fi folosita pentru realizarea ambalajelor in industria alimentara.

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…


Ce parere ai despre aceasta stire?