Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sonda spatiala Cassini a fotografiat sistemul de lacuri de pe Titan

Publicat:

Sonda spatiala Cassini a fotografiat marile si lacurile de metan si etan lichid din apropierea al satelitului Titan al planetei Saturn, profitand de faptul ca Soarele straluceste acum deasupra zonei, dar si de conditii meteorologice favorabile, informeaza Administratia Spatiala Americana. Imaginile aduc noi date despre felul in care s-au format lacurile si despre ciclul "hidrologic" al satelitului Titan, asemanator cu cel al Pamantului cu diferenta ca implica hidrocarburi mai degraba decat apa.

Aproape toate lacurile satelitului Titan par sa fie in apropierea Polului…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

O inregistrare video extraordinara prezinta detalii impresionante ale suprafeței Soarelui. Datele sunt obținute de sonda Solar Orbiter a Agenției Spațiale Europene

09:55, 04.05.2024 - Peisajul ca dintr-o alta lume al Soarelui, inclusiv muschi coronali, ploaie solara si spirale de gaz inalte de 10.000 de kilometri, este dezvaluit in imagini filmate de sonda spatiala Solar Orbiter, informeaza News.ro.Observatiile, transmise de sonda Agentiei Spatiale Europene (ESA), dezvaluie structuri…

Science Report: Ce s-ar intampla cu Terra daca soarele s-ar transforma intr-o gaura neagra?

13:10, 25.04.2024 - Adevarul este ca imaginea pe care o avem despre gaurile negre, o spun chiar specialiștii de la Agenția Spațiala Americana, este una mai degraba influențata de Hollywood și seriale SF de televiziune, decat de explicațiile științifice. Poate de asta, inclusiv NASA a simțit nevoia sa ofere explicații pe…

VIDEO Trei ruși au sarit cu parașuta din stratosfera și au aterizat langa Polul Nord

07:05, 22.04.2024 - Trei rusi au stabilit un record mondial dupa ce au sarit cu parasuta din stratosfera Pamantului si au aterizat langa Polul Nord. Misiunea a fost folosita, de asemenea, pentru a testa un nou prototip de sistem de comunicatii ce ar putea fi utilizat in Arctica, a declarat pentru Reuters unul dintre organizatorii…

MARE moment astrologic 20-21 aprilie 2024. Incepe un NOU ciclu de 14 ANI. Se activeaza toate ZODIILE! Ce semne trimite Universul!

22:20, 20.04.2024 - In astrologie, se spune ca planetele sunt „conjunctive” atunci cand stau exact la același grad (și, prin urmare, sunt aliniate pe cer). Unele planete experimenteaza acest lucru des, in timp ce altele o fac mult mai rar. Mercur, de exemplu, dureaza doar aproximativ un an pentru a tranzita intregul zodiac,…

Science Report: Rusia a amanat pentru a doua oara zborul noii rachete spațiale Angara A5 ● Ce se va intampla cu sistemul nostru solar atunci cand soarele va deveni o pitica alba? ● Care sunt șansele ca omenirea sa ajunga in Alfa Centauri pana la finele se

18:10, 10.04.2024 - Rusia a amanat pentru a doua oara zborul noii rachete spațiale Angara A5 ● Ce se va intampla cu sistemul nostru solar atunci cand soarele va deveni o pitica alba? ● Care sunt șansele ca omenirea sa ajunga in Alfa Centauri pana la finele secolului?

Horoscopul saptamanii 8 - 14 aprilie. Astrele aduc energiile unui nou inceput. O noua șansa la fericire,

15:20, 04.04.2024 - Fiecare zodie va simți impactul acestei eclipse intr-un mod unic, oferindu-i posibilitatea de a-și revizui planurile și de a-și urmari cu hotarare obiectivele și incurajandu-i sa faca schimbari pentru a atinge fericirea și satisfacția in diverse aspecte ale vieții.Pe 8 aprilie, Luna in Berbec formeaza…

Baze lunare, experimente și mine de titan: Care sunt pericolele ce amenința cele mai cautate locuri de pe Luna

07:05, 26.03.2024 - Agențiile spațiale și companiile private planuiesc sa ridice baze lunare și sa desfașoare experimente științifice și operațiuni de exploatare miniera pe Luna, scrie The Guardian. Cercetatorii avertizeaza ca locurile de importanța științifica de pe suprafața Lunii sunt in pericol și ca acestea trebuie…

Un nou tip de drona, Windracers ULTRA UAV, va fi folosita in Antarctica. Poate zbura pana la 1000km și poate cara incarcaturi de pana la 100kg

11:55, 05.02.2024 - O drona autonoma noua a ajuns la Stația de Cercetare Rothera din Antarctica , ca parte a British Antarctic Survey (BAS), institutul de cercetare al Marii Britanii staționat in regiunile polare. Windracers ULTRA UAV, așa cum se numește drona, va face parte dintr-o noua serie de experimente menite sa…


Ce parere ai despre aceasta stire?