Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sir Nicholas Winton, supranumit "Schindler" al Marii Britanii, a murit la 106 ani

Publicat:

, unul dintre eroii Holocaustului a murit la varsta de 106 ani, informeaza B1 TV. Winton este cunoscut dupa ce in 1939 a salvat de la moarte nu mai putin de 669 de copii.

Anuntul decesului a fost facut de ginerele sau care a transmis ca a murit linistit in somn. Eroul britanic a organizat evacuarea cu trenul a sute de copii evrei din Praga, dupa ce orasul a fost ocupat de nazisti.

Pentru actiunea sa, a fost numit un "Schindler" al . In 1983 a fost decorat cu .

Citeste articolul mai departe pe b1.ro…  

Sursa articol: b1.ro


Stiri pe aceeasi tema

UNRWA: Mai mulți copii au murit in Gaza in șase luni decat in ​​patru ani in toate conflictele din lume

06:16, 28.04.2024 - Comisarul general al agenției, Philip Lazzarini, a amintit ca, potrivit Ministerului Palestinian al Sanatații, 13 mii de copii au devenit victime ale conflictului palestino-israelian in șase luni.

Tom Pidcock a primit Ordinul Imperiului Britanic

14:31, 25.04.2024 - Ciclistul britanic Tom Pidcock, in varsta de 24 de ani, component al echipei Ineos Grenadiers, a fost decorat la Palatul Buckingham de printesa Anne a Marii Britanii cu Ordinul Imperiului Britanic, pentru realizarile sale in diverse competitii internationale, informeaza EFE, potrivit Agerpres.

Doliu in lumea sportului. Celebrul luptator de sumo Akebono a murit la 54 de ani

22:55, 11.04.2024 - Akebono, primul luptator de sumo strain care a obtinut titlul „yokozuna”, acordat celui mai mare luptator in acest sport traditional japonez, a decedat din cauza unei insuficiente cardiace, la varsta de 54 de ani. Anunțul a fost facut de Fortele armate ale Statelor Unite din Japonia. Nascut in Hawaii,…

A murit Gheorghe Tinca, fost ministru al Apararii. In mandatul lui, s-au stabilit primele contacte oficiale intre Romania și NATO

17:10, 11.04.2024 - Gheorghe Tinca, fost ministru al Apararii Nationale, a murit la varsta de 82 de ani. Anuntul a fost facut joi de Ministerul Apararii Nationale, care transmite condoleante familiei fostului demnitar.

Peter Higgs, fizicianul care a descoperit „particula lui Dumnezeu”, a murit la 94 de ani

01:15, 10.04.2024 - In 2023, cercetatorul a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica pentru munca sa revoluționara care a demonstrat cum particula care ii poarta numele contribuie la coeziunea Universului, potrivit radioromania.ro. Considerat un gigant al științei britanice și supranumit supranumit “tatal particulei…

A murit George Nicolescu, cantarețul nevazator, celebru pentru șlagarul „Eternitate”. Anunțul a fost facut de un coleg de breasla

12:45, 26.03.2024 - A murit George Nicolescu. Celebrul cantareț care s-a nascut nevazator și a devenit cunoscut datorita șlagarului „Eternitate” s-a stins din viața, iar anunțul trist a fost facut de un coleg de breasla.

Rujeola continua sa faca victime in Romania! Doi copii sub un an au murit

14:10, 28.02.2024 - Rujeola, o boala care poate fi prevenita prin vaccinare, continua sa faca ravagii in Romania, lasand in urma tragedie și pierdere. In ultima saptamana, doi copii sub un an au murit din cauza acestei boli, subliniind necesitatea unei acțiuni urgente pentru protejarea sanatații publice.

Cine sunt Gica și Relu, frații care au murit la o stana din Bistrița-Nasaud. Au lasat in urma patru copii: „Sa fie pastori la mielușeii din Rai” / FOTO

15:50, 27.02.2024 - Cine sunt Gica și Relu, cei doi frați care au fost descoperiți morți la o stana din Bistrița-Nasaud. Tinerii au lasat in urma patru copii. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.


Ce parere ai despre aceasta stire?