Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Şefa OMV Petrom: Dacă nu se schimbă Legea offshore,"când" scoatem gazele din Marea Neagră se va transforma în "dacă"

Publicat:

Extractia gazelor naturale din perimetrul din va deveni incerta, daca nu va fi modificata Legea offshore, ceea ce ar fi o pierdere uriasa pentru Romania, a declarat, joi, , CEO al OMV Petrom, intr-o conferinta de presa. "Activitatea noastra este influentata de piata si de reglementari si avem nevoie de un cadru legal prietenos investitiilor, care este cerinta-cheie pentru investitiile noastre viitoare. Apreciem eforturile pentru liberalizarea pietei gazelor, prin OUG 1/2020 si declaratiile cu privire la modificarea Legii offshore. Insa, pentru a ridica…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Proiectul care stabileste cadrul lega pentru dezvoltarea investitiilor in domeniul energiei eoliene offshore din Marea Neagra, ceea ce contribuie la indeplinirea jalonului 116 din PNNR, adoptat de Camera Deputatilor

18:56, 09.04.2024 - Proiectul de lege are ca obiect de reglementare stabilirea cadrului legal pentru dezvoltarea investitiilor din domeniul energiei eoliene offshore din Marea Neagra, contribuind la indeplinirea jalonului 116, aferent Reformei 1 – Reforma pietei de energie electrica, prin inlocuirea carbunelui din mixul…

Proiectul privind eolienele din Marea Neagra a trecut de Camera Deputaților / Cand vor fi atribuite primele contracte de concesiune

13:21, 09.04.2024 - Legea privind energia eoliana offshore, proiect de lege inițiat de catre Ministerul Energiei, a fost aprobat marți de catre Camera Deputaților, in calitate de camera decizionala. Date ale Bancii Mondiale arata ca Romania are un potențial eolian offshore de 76 GW putere instalata, ceea ce inseamna foarte…

Bușoi: Prin exploatarea gazelor din Marea Neagra, Romania contribuie la securitatea energetica a Europei și competitivitatea industriei europene

12:06, 04.04.2024 - Exploatarea gazelor offshore din Marea Neagra reprezinta o baza importanta pentru securitatea aprovizionarii cu energie in regiune. Prin valorificarea resurselor de gaz natural din Marea Neagra, Europa face pași importanți in reducerea dependenței de importurile de energie și in asigurarea independenței…

Revolta in penitenciare. Ce se intampla din 21 martie. Soluția este in mana lui Ciolacu

18:30, 18.03.2024 - "In 2022, la 1 ianuarie, cand ar fi trebuit sa se incheie aplicarea Legii salarizarii si pentru sectorul de aparare, noi ar fi trebuit sa avem salariile cu 25% mai mari. Noua nu ne-au mai fost dati aia 25% (...) Daca nu se aplica Legea salarizarii, (...) declansam actiuni de protest si nu ne mai oprim",…

Activiștii de mediu ataca proiectul de gaze Neptun Deep: „Va fi cel mai mare poluator din Romania”

14:50, 06.03.2024 - Organizațiile de mediu Greenpeace și Bankwatch acuza companiile OMV Petrom și Romgaz ca minimizeaza impactul de mediu al proiectului de gaze Neptun Deep, care va deveni cel mai mare poluator din Romania.

Greenpeace ataca in instanța PUZ-ul emis pentru proiectul de gaze Neptun Deep din Marea Neagra

13:50, 07.02.2024 - Greenpeace cheama in judecata autoritațile și companiile OMV Petrom și Romgaz pentru „nereguli grave” in procesul de aprobare a PUZ-ului dedicat proiectului de exploatare a gazelor din perimetrul Neptun Deep, potrivit unui anunț al organizației de mediu.

Critici de neconstituționalitate a operațiunii juridice “de comasare”  

10:46, 05.02.2024 - Av. Liviu Draganescu In conformitate cu dispozițiile art.1 alin. (3) din Legea 33/2007 privind organizarea și desfașurarea alegerilor pentru Parlamentul European, modificata și republicata: ”mandatul membrilor din Romania in Parlamentul European este de cinci ani”. Legea anterior menționata statueaza…

OMV Petrom se pregatește sa foreze dupa gazele din Marea Neagra și face angajari / Ce fel de specialiști cauta compania

14:00, 01.02.2024 - Pregatirile pentru forajul in perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagra sunt in toi, iar OMV Petrom, operatorul proiectului, a inceput sa-și formeze echipa de specialiști. Prima sonda va fi forata anul viitor, iar producția efectiva va incepe in 2027. Zacamintele din acest perimetru sunt estimate…


Ce parere ai despre aceasta stire?