Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Secretele marilor cetăți dacice, scoase la iveală în goana după comorile de aur VIDEO

Publicat:

De peste doua secole, cetațile dacice din Munții Oraștiei au intrat in atenția romanilor, insa doar o mica parte din teritoriul lor a fost cercetat. Arheologii continua sa scoata la iveala, an de an, informații inedite despre așezarile antice.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Kilograme de aur dacic furat din Munții Oraștiei sunt de negasit. Cand a inceput goana dupa comori VIDEO

23:06, 23.04.2024 - Doar o mica parte din tezaurele antice de aur și argint furate in anii '90 și 2000, din ținutul cetaților dacice din Hunedoara, au fost recuperate de statul roman. Goana ilegala dupa comori a inceput intr-o epoca in care autoritațile romane nu pareau pregatite sa ii faca fața.

Satele din Munții Oraștiei, magnet pentru turiști. Cum s-a transformat ținutul cetaților dacice VIDEO

05:35, 19.04.2024 - Noile șosele construite in Munții Oraștiei au facut accesibil ținutul cetaților dacice, iar micile sate ascunse in munți au devenit repere turistice. De aici pornesc unele dintre cele mai spectaculoase trasee montane.

Comorile naturii din ținutul cetaților dacice. Plantele magice și de leac cautate aici primavara VIDEO

19:05, 22.03.2024 - Primele zile de primavara schimba infațișarea cetaților dacice din Munții Șureanu și le ofera oaspeților lor noi motive de a le vizita in aceasta perioada. Ies la iveala plantele de leac și florile despre care localnicii credeau ca au puteri magice

Oseminte umane scoase la iveala la amenajarea unui teren de sport. Cainii le-au ravașit VIDEO

18:50, 17.03.2024 - Un caz șocant a avut loc in comuna Branești, din județul Gorj. Oseminte umane au ieșit la iveala, cand un excavator a decopertat o suprafața de teren aflata in curtea școlii primare din satul Parau, pentru amenajarea unui teren sintetic de sport.

Secretele ies la iveala, iar Scorpionii descopera tradari: Ce iți prezic astrele

08:25, 15.03.2024 - Conjuncția planetelor aduce astazi o zi de reflecție și decizii importante. Cheltuieli neașteptate pentru Berbeci, Taurii sunt melancolici, iar Gemenii ar putea da nas in nas cu oameni care iși ascund adevarata natura.

Secretele bogațiilor ascunse in munții Banatului. Ce a ramas in urma marilor centre miniere VIDEO

01:05, 27.02.2024 - Munții Banatului și Munții Poiana Rusca au pastrat unele dintre marile bogații naturale ale Romaniei. Aici, resursele naturale au fost cunoscute din Antichitate și au fost exploatate aproape neintrerupt in ultimele trei secole

Detalii șocante scoase la iveala de specialiști in cazul Alexandrei, tanara moarta la Maternitatea Botoșani. „Putea fi salvata”

14:10, 21.02.2024 - Moartea Alexandrei, tanara mama decedata la Maternitatea Botoșani, ar fi fost provocata de un proces de putrefacție intrauterina. Cel puțin asta susține un specialist ieșean. In plus, rapoartele arata ca nimeni nu a intervenit pentru scoaterea fatului mort de cateva zile.

Muzeografii dezvaluie „comorile” scoase la iveala dintr-o zona relativ mica aflata in Centrul Vechi al Targoviștei

22:35, 18.02.2024 - Un petic de pamant pe care s-a construit, ulterior, un hotel, s-a dovedit a fi o adevarata „oaza” de artefacte. Muzeografii din Targoviște au scos la iveala, in cadrul suprafeței cercetate arheologic, zeci de obiecte vechi, de mare valoare.


Ce parere ai despre aceasta stire?