Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Secretele bastioanelor Cetăţii Alba Carolina, sistemul de apărare al celei mai mari fortificaţii din Transilvania

Publicat:

Constructia Cetatii din ,  care urma sa devina fortificatia principala a Transilvaniei - a fost realizata intre anii 1715-1738, in timpul imparatului Carol al VI-lea. Ca zidari si pietrari au lucrat muncitori si mesteri italieni, iar pentru sculptura la portile cetatii si bastioane a fost adusa echipa vieneza, condusa de sculptorul .   In 4 noiembrie 1715 s-a pus piatra de temelie la bastionul Carol dedicat imparatului, situat pe latura de nord. Fortificatia a fost ridicata cu materiale din zona, munca bruta fiind prestata in serii de cate doua saptamani de peste…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

FOTO Lucrarile la noul teren de sport acoperit de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia au avansat. A fost montata copertina

19:15, 21.04.2024 - FOTO Lucrarile la noul teren de sport acoperit de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia au avansat. A fost montata copertina Lucrarile la noul teren de sport acoperit de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia au avansat vizibil. A fost montata copertina pestructura metalica deja ridicata. …

Trei proiecte majore are pregatite administrația locala. Doua s-au depus ieri (aquapark, extinderea zonei de vizitare in Salina)!

12:41, 13.04.2024 - Primarul Cristian Matei a anunțat ca administrația locala a lucrat la trei proiecte majore, iar doua dintre ele au fost depuse ieri pentru finanțare europeana. Fiecare proiect are o valoare de ordinul zecilor de milioane de euro. Un proiect face referire la construirea unui corp nou la spitalul Turda,…

Reabilitarea Cetații Devei, fortul necucerit al Transilvaniei, aproape gata

16:15, 21.03.2024 - Reabilitarea și refuncționalizarea Incintei I a Cetații Deva se apropie de finalizare, marcand un moment deosebit in istoria orașului. Lucrarile, aflate in prezent la 98% din progres, au transformat zona urbana Dealul Cetații Deva intr-un monument al naturii și istoriei, cu un potențial turistic ridicat.…

Cum au putut realiza așa ceva? Misterul zidurilor de piatra incașe ar putea fi in cele din urma dezlegat

04:30, 20.03.2024 - Zidurile incașe din piatra din Peru au captivat imaginația arheologilor și a turiștilor deopotriva. Realizate din blocuri de piatra neregulate care se potrivesc atat de precis incat nici o lama de ras nu ar putea trece prin imbinarile dintre ele, aceste structuri au provocat curiozitatea oamenilor de…

O delegatie a Consiliului Raional Cimislia se afla in aceste zile la Alba Iulia

15:56, 11.03.2024 - O delegatie a Consiliului Raional Cimislia din Republica Moldova, condusa de presedintele Raionului, Andrian Talmaci si de vicepresedintele Ana Donia, se afla zilele acestea la Alba Iulia, in cadrul unei prime intalniri menita sa deschida calea unei fratesti colaborari cu judetul Alba. La intalnirea…

Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca va beneficia de fonduri pentru restaurare și amenajare

15:35, 08.03.2024 -  Muzeului Național de Istorie al Transilvaniei va primi bani pentru restaurare, fiind pe lista unor monumente și cladiri istorice incluse intr-un nou program de investiții aprobat vineri de Guvern. Proiectul aprobat a fost pregatit de Ministerul Culturii impreuna cu Ministerul Finanțelor și…

Horea, Closca si Crisan martirii neamului romanesc au fost executați barbar la Alba Iulia in 1785

14:15, 28.02.2024 - ,,A fost un strigat de revolta spart in cer, Tasnit din pieptul lor zdrobit sub roata, Cei fara Dumnezeu de diavol pier, Martirii nostri nu pier niciodata” (Petru Anghel) Astazi se implinesc 239 de ani de la tragerea pe roata pe Dealul Furcilor din Alba Iulia a lui Horea și Cloșca, doi dintre capii…

FOTO| 45 locuri de parcare rezidențiala au fost amenajate in zona bulevardului Transilvaniei din Alba Iulia, in locul unor garaje

13:00, 17.02.2024 - Au fost desființate inca 3 baterii de garaje și au fost construite, in locul lor, 45 de noi locuri de parcare rezidențiala, intr-una dintre cele mai aglomerate zone din Alba Iulia. Pe strada Arnsberg, in locul a 23 garaje am facut 33 locuri de parcare, iar pe strada Vasile Goldiș, in vecinatatea Gradiniței…


Ce parere ai despre aceasta stire?