Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Romii din Hunedoara, meșteșugari la castel

Publicat:

Devenit una dintre destinatiile de top ale turismului istoric european, le promite vizitatorilor noi surprize. Din primavara, ei vor avea ocazia sa-i vada la lucru, la fel ca in , pe mesterii țigani care stiu sa faca bijuterii, linguri si caldari. Pentru asta, 12 romi vor urma gratuit cursuri de meșteșuguri tradiționale, pentru ca apoi sa lucreze in atelierele din Castel.

 

Romii interesați sa lucreze la se pot inscrie pana in 20 noiembrie la primaria din Hunedoara. Conditiile sunt minimale - cel putin opt clase absolvite și dovada ca…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Finlanda continua sa incalce drepturile sami, singurul popor autohton din Europa

22:00, 20.05.2024 - Conditiile unei reconcilieri intre statul finlandez si populatia indigena sami s-au deteriorat in ultimele decenii, iar statul continua sa le incalce drepturile, arata un raport publicat luni, relateaza AFP, potrivit news.ro.

Secretele militare ale Castelului din Hunedoara. De ce nu putea fi cucerit in Evul Mediu VIDEO

22:45, 19.05.2024 - Castelul Corvinilor din Hunedoara iși incanta oaspeții cu arhitectura sa spectaculoasa și prin legendele sale, insa cele mai vechi monumente ale sale arata planurile prin care Huniazii au transformat fortareața intr-unul loc menit sa descurajeze orice inamici.

Cercetatorul Adrian Constantin, laureat cu „Nobelul Austriei”, despre praful saharian: „Un fenomen vechi. Sunt studii care arata ca exista și in urma cu o mie de ani”

08:10, 23.04.2024 - Profesorul Adrian Constantin este un nume de referința in Austria. In anul 2020, el a obținut Premiul Wittgenstein, denumit „Nobelul Austriei”, dotat cu un premiu de 1,5 milioane de euro pentru cercetarea in domeniul modelarii matematice, miscarii valurilor si curentilor. Este recunoscut si pentru numarul…

UE a hotarat data de la care se interzic sobele pe lemne in Romania

07:40, 24.03.2024 - Uniunea Europeana impune schimbari majore in modalitațile de incalzire din Romania: sfarșitul sobelor tradiționale pe lemne La cererea Uniunii Europene, Romania a angajat reforme drastice in sistemul sau de incalzire. Sobele tradiționale pe lemne, prezențe comune in multe locuințe romanești, vor fi…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

„El Camino”, expoziție foto la Timișoara despre unul dintre cele mai populare pelerinaje religioase din Europa

08:30, 16.03.2024 - Galeria timișoreana de arta „Helios” verniseaza in 19 martie, ora 18:00, expoziția „El Camino” a artistului fotograf Calin Piescu, cu imagini imortalizate pe renumitul drum de pelerinaj de aproape 800 de kilometri, care ajunge la catedrala din Santiago de Compostela, unde se afla mormantul Sfantului…

Oficial Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni: Traficul global de pasageri inca nu si-a revenit la nivelul de dinainte de pandemie, mai ales in Asia. Pretul biletelor de avion a fost destul de stabil in ultimul an, nu cred ca va mai creste

13:55, 28.02.2024 - ”In general, am incheiat anul 2023 cu cifrele raportate inainte de pandemie. Insa sunt cateva tari, in Asia, China de exemplu, care nu au depasit acest numar. Dar in general, in Europa, SUA si in Orientul Mijlociu au atins rezultatele din 2019 sau chiar le-au depasit. Insa la nivel global, nu a fost…

VIDEO Cand zidurile urii cad: Dupa 13 ani, romii din Baia Mare nu vor mai trai separat de restul populației / Despre segregare și activism, in plina ascensiune a extremei drepte in Europa

08:21, 25.02.2024 - Primaria Baia Mare este obligata, printr-o decizie definitiva a Tribunalului Maramureș din 14 februarie, sa demoleze un zid pe care l-a ridicat in 2011 pentru ca populația roma sa locuiasca separat de restul locuitorilor. In timpul unui proces care a durat aproape 4 ani, deschis de fotograful și activistul…


Ce parere ai despre aceasta stire?