Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Secretele militare ale Castelului din Hunedoara. De ce nu putea fi cucerit în Evul Mediu VIDEO

Publicat:

din Hunedoara iși incanta oaspeții cu arhitectura sa spectaculoasa și prin legendele sale, insa cele mai vechi monumente ale sale arata planurile prin care Huniazii au transformat fortareața intr-unul loc menit sa descurajeze orice inamici.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Temuta regina care a stapanit Castelul Corvinilor. De ce nimeni nu indraznea sa se apropie de el VIDEO

13:00, 01.06.2024 - Elisabeta Szilagyi a ramas in istoria Castelului Corvinilor din Hunedoara ca un personaj infiorator, deși i-a adus unele dintre cele mai spectaculoase imbunatațiri. Legenda necruțatoarei regine a dainuit peste secole.

Cele mai faimoase locuri istorice din Hunedoara, premiate la gala Destinația anului 2024 VIDEO

13:35, 23.05.2024 - Castelul Corvinilor și Cetațile dacice din Hunedoara au fost alese „Destinația anului” intr-o competiție organizata de o platforma pentru promovarea turismului din Romania, in parteneriat cu Ministerul Ecnomiei, Antreprenoriatului si Turismului

Marele labirint subteran de langa Castelul Corvinilor. Ce se ascunde sub un deal legendar din Hunedoara VIDEO

06:45, 08.05.2024 - Peste 400.000 de turiști viziteaza anual Castelul Corvinilor din Hunedoara, insa foarte puțini dintre ei urca pe Dealul Sanpetru, pentru a explora locul spectaculos, care pastreaza numeroase vestigii istorice și enigme.

FCSB, campioana a Romaniei - Mihai Stoichița explica secretele din spatele titlului cucerit

11:40, 28.04.2024 - Noua ani a așteptat FCSB pentru a fi din nou campioana Romaniei la fotbal, iar titlul cucerit sambata a fost sarbatorit pana tarziu in noapte. Mihai Stoichița a vorbit despre acest succes al roș-albaștrilor și a prezentat elementele care au dus la victoria finala.

Fosta glorie a metalurgiei, salvata de turism. Castelul medieval ii aduce sute de mii de vizitatori VIDEO

22:35, 24.04.2024 - Neglijat in trecut, cand Hunedoara devenise un mare centru al metalurgiei din Romania, Castelul Corvinilor din Hunedoara a ajuns sa susțina o parte din economia orașului, in timp ce vechile uzine s-au dezintegrat treptat.

eplasari de personal, tehnica si echipamente militare, din garnizoanele de dislocare ale structurilor militare

00:00, 23.04.2024 - In perioada 7-24 mai pe teritoriul national se vor desfasura o serie de exercitii care vor implica deplasari de personal, tehnica si echipamente militare, din garnizoanele de dislocare ale structurilor militare participante, catre poligoanele si facilitatile de instruire din judetele Alba, Arad, Bistrita-Nasaud,…

Tunelurile secrete ale dacilor, teorii false crezute de romani. Topul legendelor controversate VIDEO

23:05, 01.04.2024 - O mulțime de relatari stranii fac din ținutul cetaților dacice din Hunedoara o destinație pentru amatorii de senzațional. Retezatul, Castelul Corvinilor și mormantul lui Arsenie Boca nu au fost nici ele ocolite de teorii controversate, nedocumentate științific.

Secretele romanilor cu vieți indelungate. „Iancu din peștera“, personajul straniu de 140 de ani urmarit de Securitate VIDEO

22:05, 19.03.2024 - Unii romani din satele de munte din Hunedoara au atins varste uimitoare, cu mult peste o suta de ani, iar poveștile lor au intrat in tradiția locala. Cel mai varstnic dintre ei ar fi trait aproape 140 de ani și iși uimea consatenii prin comportamentul sau excentric.


Ce parere ai despre aceasta stire?