Reţetă rapidă a „pâinii studentului“. Cum se prepară la foc automat checul cu fructe delicios după metode din vremea bunicii
Publicat:Reteta pentru painea studentului are mai multe varinate. Cu trecerea anilor, gospodinele au preferat sa adapteze reteta originala pentru a scurta din timpul de preparare.
“Adevarul” propune reteta originala asa cum se gaseste in cartea de bucate a lui M. Sevastos, carte nelipsita din biblioteca gospodinelor din anii '50-'60.
Painea studentului Ingrediente:
• 3 oua
• 1/4 pahar unt topit
• 1/4 pahar ulei
• 1 pahar zahar tos
• faina cat cuprinde
• 150…
Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…
Sursa articol: adevarul.ro
Stiri pe aceeasi tema
Cornulețe fragede cu nuca și bezea. Rețeta simpla, delicioasa și ușor de pregatit
11:21, 23.05.2024 - Cornulețele facut in casa sunt pentru mulți dintre noi dulciurile copilariei, care ne aduc aminte cu drag de perioada in care bunica ne pregatea preparate delicioase și ne spunea povești la gura sobei. Cu toate acestea, rețeta de cornulețe poate fi adaptata la zilele noastre. Va prezentam astazi o rețeta…
Pasca fara aluat. Secretul unui adevarat deliciu de Paște, dezvaluit de chef Sorin Bontea
16:25, 24.04.2024 - Cu invierea Domnului apropiindu-se cu pași repezi, entuziasmul gospodinelor de a pregati cele mai savuroase și inedite deserturi pentru a rasfața familia și musafirii atinge cote maxime. In acest sezon festiv al Paștelui, pasca tradiționala ocupa un loc de cinste pe mesele pregatite cu dragoste și grija.…
Rețeta de prajitura cu morcovi, stafide și merișoare a parintelui Mina de la Manastirea Botoș
15:55, 22.04.2024 - Parintele Mina de la Manastirea Botoș a explicat pentru Trinitas cum se prepara o prajitura delicioasa pentru perioada postului: prajitura cu morcovi, stafide și merișoare.„Astazi vreau sa va prezentam o tarta cu morcov, cu stafide și cu merișoare. Foarte buna. O tarta care merge și in zilele de dulce,…
Orez cu fructe de mare
00:05, 19.04.2024 - Ingrediente pentru doua portii: 200 g fructe de mare (congelate)125 g orez300 ml apa1 ceapa1/2 ardei gras roșu50 g unt2 caței de usturoiSare, piper, curryZeama de lamaie Mod de preparare: Intr-o tigaie, punem jumatate din cantitatea de unt, adaugam orezul și il gatim 2-3 minute. Adaugam ceapa și ardeiul…
Fleica de porc la cuptor si ciuperci cu smantana
00:31, 05.04.2024 - Cel mai important pas al acestei retete este marinarea carnii de porc, cu o zi inainte de a fi gatita. Ingrediente: 1 bucata de fleica de porc sare, piper 1 lingura ulei 1 lingura de cimbru 2-3 catei de usturoi 1 lingurita boia afumata 1 lingura de mustar Se condimenteaza carnea cu ingredientele de…
Tarta cu umplutura de iaurt
00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…
Ardei umpluti de post. Reteta maicutelor de la Manastirea Prislop. Ingredientul secret pentru un gust unic
08:25, 26.03.2024 - Ardei umpluți de post. Ingrediente:7 ardei grasi1 ardei2 morcovi2 cepe150 g orez3 rosiiboia de ardei dulcepiper, sare50 ml ulei1 lingura de faina1 lingurita de vegetapatrunjel Postul Paștelui 2024. Rețete de post: cum faci cele mai delicioase chifteluțe manastirești Ardei umpluți de post. Mod de preparare: Ardeii…
Pulpe de pui rumenite si morcovi crocanti, la cuptor
00:31, 22.03.2024 - Ingrediente: 4 pulpe de pui1/2 lamaie1 baton de scortisoara1 lingurita sare1 lingurita piper2 catei de usturoi1 lingurita curry1 lingura de ulei de masline1 punga magica Mode de preparare Condimentam pulpele cu sare, piper, curry, le stropim cu uleiul de masline si zeama de lamaie. Le punem apoi in…