Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

RECOMANDARE DE CARTE: Șarpele lui Nicodim și alte simboluri misterioase ale românilor

Publicat:

Povești inedite in volumul lui Dan-Silviu Boerescu Șarpele lui Nicodim și alte simboluri misterioase ale romanilor din Colecția ESOTERICA Șarpele – intre rau și bine In tradiția creștina, șarpele este un simbol malefic, intruchipare a geniului Raului, a lui Lucifer, ingerul cazut, care a influențat omenirea inca de la , o data cu faimosul episod al ispitirii Evei și caderii in pacatul ancestral. Coincidența, un alt personaj biblic purtand numele Nicodim este confruntat cu minunea vindecarii de catre Moise a celor ratacitori in pustie și mușcați de reptile veninoase prin contemplarea…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Poți sa bei apa inainte de impartașanie? Sfanta Impartașanie – reguli pentru credincioși

16:06, 24.04.2024 - In fiecare an, in perioada de dinainte de Paște, creștinii se indreapta cu mic, cu mare catre biserici pentru a primi Sfanta Taina a Impartașaniei, care este unul dintre cele mai sacre și mai importante ritualuri ale creștinismului. Sfanta Impartașanie are o profunda incarcatura simbolica și spirituala…

Cand este Paștele Ortodox in 2024

15:35, 17.04.2024 - Paștele este una dintre cele mai importante sarbatori ale creștinatații și este celebrata in fiecare an pentru a comemora invierea lui Iisus Hristos din morți. In 2023, Pastele Ortodox a fost sarbatorit pe data de 16 aprilie, in timp ce Pastele Catolic a fost o saptamana mai devreme, pe 9 aprilie. Practic,…

VIDEO - Donald Trump se lanseaza in vanzarea de Biblii: 'Este cartea mea preferata'

02:10, 28.03.2024 - Fostul presedinte american Donald Trump, aflat in cautare de fonduri si imagine, a anuntat marti, in plina Saptamana Sfanta, lansarea unei Biblii, "cartea sa preferata", la pretul de 60 de dolari, relateaza Le Figaro, conform News.ro. "Religia si crestinismul sunt cele doua lucruri care lipsesc cel…

Incepe postul Paștelui 2024 – ce semnificație are

22:40, 17.03.2024 - Postul Paștelui este unul dintre cele doua mari posturi din an și cel mai aspru dintre toate. Postul Paștelui 2024 incepe dupa Moșii de iarna și este ținut și in zilele noastre de foarte multe credincioși, din motive religioase, dar și de cei care cred in beneficiile postului asupra sanatații. Afla…

Control ca in ”filmele cu proști” la ocolul silvic Plaiurile Heniului

08:50, 11.03.2024 - Investigatorii Agent Green au surprins camioanele cu lemne ale unei firme locale de exploatare care fac și transporturi a caror proveniența este fals declarata in SUMAL, in raza ocolului silvic Plaiurile Heniului. ONG-ul de mediu Agent Green a publicat un nou episod din seria de investigații ” Jaf in…

Calendar Ortodox 6 martie – Sfinții 42 de Mucenici din Amoreea 

09:20, 06.03.2024 - Sfintii 42 de Mucenici din Amoreea  au fost conducatori in armatele imparatului bizantin Teofil (829-842). Cand musulmanii au asediat orasul Amoreea (in Galicia, Asia Mica), au luat in sclavie pe cei 42 de comandati, impreuna cu alti crestini. Comandantii au fost inchisi in temnita timp de sapte ani,…

IPS Calinic lanseaza decalogul sciitorului: ”Fii onest și autentic in scrisul tau, respectand principiile morale și deontologice ale acestei profesii in complexitatea lor”

19:16, 03.03.2024 - 1. Bucura-te, ca, asemenea lui Moise, prin care poporul lui Israel a devenit poporul Cartii, al Decalogului, Dumnezeu te-a harazit cu darul scrisului. 2. Fii mereu animat in scrierile tale de setea neostoita de cunoastere, petrecandu-ți viata intre carti, cautand nu doar admiratia cititorilor, ci mai…

Decalogul avocatului: ”Nu fi robul unei dreptați logice, dar mincinoase, și nu lasa urme ale nedreptații in sufletul justițiabililor”

19:45, 04.02.2024 - 1.Fii recunoscator lui Dumnezeu pentru ca te-a inzestrat, precum odinioara pe Moise, avocatul poporului sau inaintea Tronului ceresc, cu toate darurile care pot impodobi viața implinita a unui avocat. 2. Fundamenteaza-ți apararea pe probitatea argumentelor, pe capacitatea de analiza și sinteza, pe creativitate…


Ce parere ai despre aceasta stire?