Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Profesorul Mihai Lăcătușu, despre „bolile” educației. „E dureros să vezi cum părinți, care abia au trecut un BAC, ajung să dea indicații cadrelor didactice“

Publicat:
Profesorul Mihai Lăcătușu, despre „bolile” educației. „E dureros să vezi cum părinți, care abia au trecut un BAC, ajung să dea indicații cadrelor didactice“

■ fostul inspector școlar general a realizat o „radiografie“ a „suferințelor” din domeniu ■ cu o vasta experiența didactica in domeniu, capatata in țara și strainatate, profesorul Mihai Lacatușu vorbește despre subfinanțarea cronica a educației, formarea profesionala deficitara a cadrelor didactice, despre supraincarcarea programelor școlare, deziteresul elevilor, analfabetismul funcțional, supraaglomerarea claselor , etc ■ Continuam […] Articolul Profesorul Mihai Lacatușu, despre „bolile” educației. „E dureros sa vezi cum parinți, care abia au trecut un BAC, ajung sa dea indicații cadrelor didactice“…

Citeste articolul mai departe pe monitorulneamt.ro…  

Sursa articol si foto: monitorulneamt.ro


Stiri pe aceeasi tema

Televizoare smart Samsung, LG și Sony: care este cea mai buna opțiune 4K de pe piața?

16:40, 24.04.2024 - In lumea tehnologiei de divertisment, Samsung, LG și Sony sunt nume care ies in evidența in categoria Smart TV.   In acest articol, vom compara televizoarele Smart ale acestor trei marci de top. De la cele mai de baza caracteristici la cele mai avansate inovații, aceasta comparație va va oferi o imagine…

Ministerul liberal al Educației lanseaza programul „Primul student din familie”

10:20, 03.04.2024 - ???? Ministerul liberal al Educației lanseaza programul „Primul student din familie”, in colaborare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, proiect ce se ridica la 50 de milioane de euro ???? Strategia urmarește creșterea accesului elevilor defavorizați la invațamantul superior. In același…

Deficit alarmant de medici de familie și-n rural, și-n urban

15:45, 27.03.2024 - ■ in județul Neamț exista 236 medici de familie, fața de un necesar de 308 ■ la nivel de țara, 328 de comune nu au un asemenea specialist ■ Organizația Salvați Copiii a venit cu soluția achiziționarii a trei caravane medicale, care urmeaza a acorda servicii medicale pentru 10.000 de persoane vulnerabile…

Sa lasam copiii sa creasca!

19:00, 15.03.2024 - ■ Psiholog Dr. Ana Aurelia Hutanu ■ Intre toate speciile Pamantului, oamenii au cea mai lunga copilarie. Ca parinți, iși ingrijesc copiii mult timp dupa ce aceștia au devenit capabili sa se deplaseze și sa se hraneasca singuri, ba chiar intervin și in viețile lor adulte. Ne-am creat o societate in care…

Profesor de fizica: ”E dureros sa vezi cum parinți, care abia au trecut un BAC, ajung sa dea indicații cadrelor didactice”

12:55, 07.03.2024 - Profesorul Mihai Lacatușu, fost inspector școlar general, a criticat apetența parinților de a le da indicații profesorilor. ”Am intrat in sistemul de educație in anul 1972. In toata acesta perioada de peste cinci decenii am acumulat, ca profesor de fizica și personal de conducere, o experiența deosebita…

Fost inspector școlar general: „E dureros sa vezi cum parinți care abia au trecut BAC-ul ajung sa le dea indicații dascalilor"

11:45, 07.03.2024 - Mihai Lacatușu, fost inspector școlar general in județul Neamț și expert al Agenției Romane de Invațamant Preuniversitar, susține ca problema fundamentala a sistemului de invațamant este subfinanțarea. "Niciodata dupa 1989 nu a fost respectata prevederea din Legea educației de a se aloca 6% din PIB,…

Copii pe rețele de socializare, parinți ingrijorați. Ziua Mondiala a Siguranței pe Internet

22:25, 06.02.2024 - Copii pe rețele de socializare, parinți ingrijorați. Ziua Mondiala a Siguranței pe Internet Pe data de 6 februarie se marcheaza Ziua Mondiala a Siguranței pe Internet in aproximativ 190 de state ale lumii. Anul acesta, tema in cadrul careia se desfașoara manifestarile  este „Impreuna pentru un Internet…

Farmaciile nu mai primesc medicamentele expirate, spitalele nu sunt pregatite sa le colecteze

12:11, 30.01.2024 - ■ de la 1 ianuarie 2024, Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatații a fost modificata in ceea ce privește modul de colectare a medicamentelor expirate aduse de populație ■ in vechea reglementare ele trebuiau predate farmaciilor ■ noul act normativ prevede ca sa fie colecate de spitale, in locuri…


Ce parere ai despre aceasta stire?