Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Primele noi antibiotice după mai mult de 60 de ani, cu ajutorul IA

Publicat:

Cerctatorii americani cu ajutorul inteligenței artificiale (IA) au reușit sa descopere primele noi antibiotice dupa peste 60 de ani, transmite Euronews. Descoperirea acestui  nou compus capabil sa elimine o bacterie rezistenta la medicamente, care ucide, in fiecare an, mii de persoane la nivel global, ar putea marca un pas major in lupta contra rezistenței la antibiotice . Ideea a fost de a evalua capacitatea modelor de a prezice ca unele molelcule ar fi antibiotice bune, declara , profesor de inginerie medicala și științe la of Technology (MIT) și unul dintre…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romanii vor petrece mai puțin timp in aer liber din cauza incalzirii globale. Cate zile cu „vreme confortabila” vom pierde pana in 2100

07:05, 24.04.2024 - Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale. Mai multe țari europene ar putea pierde peste 30 de zile cu „vreme confortabila” pe an. In Europa, țarile din Balcani, sunt cele mai afectate de schimbarile…

EXCLUSIV Povestea rezervației de zimbri de la Vama Buzaului. Nașterea zimbrilor, un ritual fantastic!

01:40, 13.04.2024 - Rezervația de zimbri de la Vama Buzaului a salvat o comunitate lasata de izbeliște. Paradoxal, poate ca tocmai acest lucru, fiind izolata de „civilizație”, comuna Vama Buzaului, care a primit la un moment dat statutul de stațiune turistica, și veți vedea, de ce, a avut o șansa istorica de a figura pe…

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Primele semafoare cu linii albe și numaratoare inversa in Germania. Ce semnificație au și cum funcționeaza

12:45, 21.03.2024 - La Berlin, de exemplu, se așteapta ca primele semafoare sa aiba un astfel de afișaj pentru pietoni in 2024. Pe langa semnalele convenționale (roșu și verde), un astfel de semafor are și un alt afișaj vizual: numaratoarea inversa. Sarcina principala a acestui semafor special este de a arata pietonilor timpul…

Țarile cu cele mai sigure drumuri din UE. Romania și Bulgaria sunt pe primele locuri la morți din accidente

15:40, 08.03.2024 - Anul trecut, aproximativ 20.400 de persoane au fost ucise in accidente rutiere in Uniunea Europeana (UE), in usoara scadere de 1% fata de 2022, cele mai sigure drumuri fiind in Suedia (22 de decese la un milion de locuitori) si Danemarca (27/million), in timp ce Bulgaria (82/million) si Romania (81/million)…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…


Ce parere ai despre aceasta stire?