Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Prima fermă plutitoare din lume cu turbine eoliene uriaşe, inaugurată în Scoţia

Publicat:

Prima ferma plutitoare din lume formata din turbine eoliene de mari dimensiuni a fost inaugurata in nord-estul coastelor Scotiei. Cunoscuta si sub numele de "Hywind", ferma se afla in largul coastelor localitatii Peterhead din comitatul Aberdeenshire si reprezinta un proiect-pilot, dezvoltat pentru a produce energie electrica pentru 20.000 de locuinte.

Citeste articolul mai departe pe incomemagazine.ro…  

Sursa articol: incomemagazine.ro


Stiri pe aceeasi tema

Scoția ar putea sa se desparta de Regatul Unit in cel mult cinci ani, anunța premierul: „Independența e raspunsul”

14:06, 10.05.2024 - John Swinney, care a devenit in aceasta saptamana prim-ministru al Scotiei, a declarat vineri pentru SkyNews ca el crede ca tara sa s-ar putea desparti de restul Regatului Unit in cinci ani, nemultumirile fiind legate de Brexit si de criza costului vietii.

BREAKING Scoția ramane fara premier. Humza Yousaf a demisionat din funcție

15:25, 29.04.2024 - Humza Yousaf a demisionat din funcția de prim-ministru al Scoției. Premierul a pierdut sprijinul politic dupa ce saptamana trecuta a rupt acordul partidului sau, SNP, cu Partidul Verzilor. Anunțul a fost facut luni.Premierul Humza Yousaf a demisionat.

O insula aflata intre Scoția și Irlanda de Nord a fost scoasa la vanzare

13:00, 27.04.2024 - O insula privata idilica de 453 de acri este de vanzare in largul coastei de vest a Scoției. Ea vine la pachet pentru cumparatori cu plaje de nisip, șapte case, un pub, un heliport și o intreaga biodiversitate, relataza CNN.

Acorduri de mediu pentru patru parcuri eoliene cu 81 de turbine in judetul Caraș-Severin

18:20, 26.04.2024 - In judetul Caras-Severin urmeaza sa fie construite patru parcuri eoliene, cu un total de 81 de turbine, acordurile de mediu fiind emise deja de catre Ministerul Mediului.  Acordurile de mediu au fost emise pentru patru parcuri eoliene propuse a se realiza pe raza comunelor Ciuchici, Naidas, Sasca Montana,…

Parcuri eoliene pentru un viitor mai verde! Ministerul Mediului emite acorduri pentru 81 de turbine

17:11, 26.04.2024 - Ministerul Mediului a emis, vineri, acorduri de mediu pentru patru aprcuri eoliene, cu un total de 81 de turbine, in judetul Caras-Severin. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, apreciaza ca, avand in vedere schimbarile climatice, ”suntem datori sa identificam solutii pentru protejarea naturii si a umanitatii”.

Cum a reușit un cautator de comori sa descopere o colecție rara de monede antice cu ajutorul unei recolte de morcovi

07:01, 10.04.2024 - Cand Alan Baxter a descoperit un inel medieval in pamantul cultivat de un fermier din Scoția, el a știut ca s-ar putea sa fie și alte artefacte antice in apropiere, dar tulpinile ramase in urma recoltarii ovazului nu i-au permis sa se apropie destul de mult de sol cu detectorul de metale, scrie BBC.…

UE va investiga furnizorii chinezi de turbine eoliene pentru parcuri din cinci țari europene

15:50, 09.04.2024 - Comisarul european Margrethe Vestager urmeaza sa anunte marti ca Executivul comunitar a deschis o noua investigatie asupra subventiilor de care au beneficiat producatorii chinezi de turbine eoliene.

Producatorii chinezi de turbine eoliene si-au consolidat dominatia asupra pietei mondiale in 2023

16:35, 27.03.2024 - Patru dintre primii cinci mari producatori mondiali de turbine eoliene au fost anul trecut companii cu sediul in China, fata de doar doua companii in 2022, arata un raport publicat de BloombergNEF.


Ce parere ai despre aceasta stire?