Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Premiera: Tantarul care nu ne simte si nu ne poate intepa

Publicat:

Oamenii de stiinta au reusit sa modifice in laborator felul in care tantarii reactioneaza la mirosul corpului omenesc, stiindu-se faptul ca sunt iremediabil atrasi de acesta. 
E una dintre primele reusite in ceea ce priveste modificarea genetica a acestor insecte care raspandesc febra dengue si pe cea galbena, relateaza ziare.com, care citeaza ScienceDaily
In cadrul cercetarii efectuate la , s-a intervenit asupra unei gene numita orco in cazul tantarilor din specia Aedes aegypti, al caror genom nu mai reprezinta un mister pentru stiinta

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința au descoperit noi funcții ale cerebelului

03:25, 30.04.2024 - Noile cercetari susțin ipoteza conform careia cerebelul joaca un rol-cheie in procesul de invațare. Cerebelul reprezinta doar 10% din masa totala a creierului, dar mai mult de trei sferturi dintre neuroni sint localizați in aceasta zona. Se crede ca aceasta parte a sistemului nervos este responsabila…

„Ar fi o premiera”. Oamenii de știința vor sa creeze o eclipsa artificiala de Soare. Ce este misiunea „Proba-3”

19:00, 15.04.2024 - Agenția Spațiala Europeana (ESA) vrea sa lanseze doi sateliți in spațiu pentru a crea o eclipsa artificiala de Soare. Oamenii de știința vor sa studieze coroana Soarelui, pentru a putea prezice mai bine diverse fenomene, cum ar fi furtunile solare, transmite euronews.com.

Lupta impotriva dementei ar trebui sa inceapa la 40 de ani, sugereaza oamenii de stiinta / Ce se intampla cu creierul la mijlocul vietii

06:01, 15.04.2024 - Lupta impotriva dementei ar trebui sa inceapa la 40 de ani, sugereaza oamenii de stiinta. Intervenind mai devreme pentru a imbunatati sanatatea creierului ne-ar putea ajuta sa ne mentinem ageritatea cerebrala pe masuraa ce imbatranim.

Oamenii de știința au avut un șoc cand au descoperit un craniu uriaș, vechi de 16 milioane de ani/ VIDEO

07:25, 21.03.2024 - Oamenii de stiinta au descoperit craniul fosilizat al unui delfin urias de rau, apartinand unei specii despre care se crede ca a fugit din ocean si s-a refugiat in raurile amazoniene din Peru in urma cu 16 milioane de ani. Specia disparuta ar fi masurat pana la 3,5 metri lungime, ceea ce il face cel…

Ce creatura enigmatica au gasit oamenii de știința printre cele 100 de specii subacvatice descoperite recent VIDEO

16:20, 12.03.2024 - O echipa de cercetatori marini, cu misiunea de a inregistra viața ascunsa din oceanele lumii, a raportat descoperirea a aproximativ 100 de specii noi, printre care și o creatura enigmatica, in forma stea.

Un nou tip de „frunza artificiala”, creat de oamenii de știința

17:25, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologi din alte state, au dezvoltat un nou tip de „frunza artificiala” - o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga a…

Oamenii de știința din Japonia au realizat un experiment și au dezvaluit cum sa devii mai deștept in 3 minute

05:11, 18.02.2024 - Un studiu realizat de specialiști de la Universitatea Tsukuba din Japonia face lumina in ceea ce privește relația dintre muzica și activitatea de mișcare și funcția creierului. Rezultatele, publicate in revista IBRO Neuroscience, indica faptul ca doar citeva minute de dans pe muzica ritmata pot imbunatați…

Conversația cu persoanele care dorm a devenit posibila: Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

07:35, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului.Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la…


Ce parere ai despre aceasta stire?