Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Plânsul este benefic pentru sănătate. Explicația specialiștilor

Publicat:

O repriza buna de plans, cea mai buna terapie. De fapt, unii psihologi chiar susțin ca ne facem un mare deserviciu prin faptul ca nu plangem in mod regulat. “Plansul activeaza organismul intr-un mod sanatos”, spune , Ph.D., psiholog clinic la UCLA și director al Institutului de etica . “Sa lași garda jos, sa devii vulnerabil și sa plangi, este extrem de pozitiv și de sanatos. Același lucru se intampla și atunci cand vezi un film care te emoționeaza și te face sa plangi. Este un proces de deschidere a ta, catre tine, ca o cheie a unui lacat inchis”, afirma psihiatrul.…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Care este starea de sanatate a marelui actor Florin Piersic. Infecția, provocata probabil de o branula sau perfuzie

14:15, 09.05.2024 - Actorul Florin Piersic va face investigatia PET - CT, apoi va fi transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie Foisor pentru a i se scoate proteza de genunchi, a declarat, joi, pentru AGERPRES, managerul Institutului "Matei Bals", Catalin Apostolescu.

Alarma de incendiu la sediul CNAS

21:05, 08.05.2024 - Sediul instituției va fi inchis miercuri, 8 mai, timp de doua ore, incepand de la ora 15.00, pentru ca la sediul instituției va avea loc un exercițiu de aparare civila, in cadrul caruia va fi simulat un incendiu.   Persoanele care vor avea treaba, miercuri dupa amiaza, la Casa Naționala de Asigurari…

Presedintele CNAS susține ca romanii neasigurați vor avea aceleași drepturi ca cei asigurați, de la 1 iulie

10:35, 11.04.2024 - Persoanele neasigurate vor avea aceleasi drepturi ca si persoanele asigurate, incepand cu data de 1 iulie, potrivit șefei Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Valeria Herdea.Valeria Herdea a declarat ca se doreste semnarea unui nou contract-cadru care va avea o serie de modificari, dar „nu…

Meci oficial amanat dintr-un motiv neobișnuit. De ce nu vor fi primiți japonezii in Coreea de Nord!

14:56, 22.03.2024 - Confederația asiatica a decis amanarea partidei programate marți, la Pyongyang, Coreea de Nord - Japonia, din cauza sindromului de șoc toxic streptococic (STSS). Noua infecție bacteriana s-a raspandit periculos la sfarșitul anului trecut in Japonia (941 de cazuri), iar in primele doua luni din 2024…

CNAS, un nou concurs de angajare de IT-iști. Ce salariu se ofera

08:30, 20.03.2024 - Casa Naționala de Asigurari de Sanatate (CNAS) scoate la concurs inca trei posturi contractuale de specialiști in tehnologia informației. Se cauta un expert hardware și virtualizare, un expert baze de date și un expert dezvoltare și operare (DevOps). „Caștigatorii concursului vor fi angajați pe perioada…

15 martie, Ziua Mondiala a Somnului. Care sunt persoanele predispuse la tulburari de somn și efectele lipsei acestuia

14:51, 15.03.2024 - In fiecare an, in ziua de vineri a celei de-a doua saptamani intregi a lunii martie, la nivel mondial este sarbatorita Ziua Mondiala a Somnului. Ziua mondiala a somnului este promovata de Societatea Mondiala a Somnului, organizatie aparuta in 2016 ca urmare a fuziunii dintre Federatia Mondiala a…

De unde și-ar fi luat rușii numele și ce inseamna de fapt. Teoria controversata care da batai de cap specialiștilor și nu numai

07:36, 10.03.2024 - Etnonimul „rus” este de origine scandinava și, potrivit unei parți a specialiștilor, ii desemna pe vikingii suedezi care faceau comerț și care ulterior au intemeiat dinastii in Rusia de astazi. Aceștia ar fi, de fapt, rușii originari. Teoria respectiva a starnit insa și multe controverse.

CURS a lansat primul sondaj național privind starea de sanatate a romanilor: 27% dintre romani vor sa slabeasca in medie 10,13 kilograme, iar in topul dietelor se afla postul (intermitent sau religios) și dieta Nupo

17:06, 01.03.2024 - Obezitatea este o problema majora de sanatate publica la nivel mondial și potrivit statisticilor peste 4 miliarde de oameni ar putea fi supraponderali sau obezi in urmatorii 12 ani, comparativ cu peste 2,6 miliarde in 2020. Persoanele sanatoase și normoponderale pot deveni obeze in cel mai scurt timp…


Ce parere ai despre aceasta stire?