Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pisicile fără stăpân pun în pericol ecosistemul global

Publicat:

Pisicile fara stapan sunt responsabile deja de dispariția a unui numar semnificativ de specii, iar acest numar ar putea crește in viitor. Daca ați vazut pisici cu clopoței la gat, asta nu se datoreaza faptului ca ar fi mai draguțe așa, ci faptului ca stapanii lor doresc sa evite ”cadouri” de tipul pasarilor sau șoarecilor prinși. Pisicile sunt pradatori naturali, iar clopoțeii indeparteaza prada inainte ca pisica sa poata intra in acțiune. O analiza publicata in ”Proceedings of the of Sciences” arata ca pisicile, dar și alte mamifere invazive, au afectat dramatic biodiversitatea…

Citeste articolul mai departe pe playtech.ro…  

Sursa articol: playtech.ro


Stiri pe aceeasi tema

Specii noi de pești și crustacee invadeaza Marea Adriatica și pun in pericol fauna marina locala. Un rezultat al schimbarilor climatice

07:06, 25.03.2024 - Din cauza schimbarilor climatice și a traficului maritim crescut, peștele papagal și alte aproximativ 50 de specii marine s-au raspandit in Marea Adriatica, amenințand populația de pești nativi. Pescarii croați se plang ca nu mai au din ce sa traiasca, scrie Reuters.

O creatura misterioasa și 100 de posibile specii noi, descoperite de cercetatorii la aproape 5.000 de metri adancime

12:10, 12.03.2024 - Un grup de cercetatori marini care incerca sa gaseasca specii necunoscute in oceanele lumii a anunțat ca a descoperit aproximativ 100 de specii noi, inclusiv o creatura misterioasa in forma de stea, scrie CNN.

Peștii devin tot mai mici din cauza creșterii temperaturii apei

03:45, 02.03.2024 - Un studiu recent al Universitații din Tokyo arata ca peștii din vestul Oceanului Pacific de Nord au devenit mai ușori in ultimele decenii din cauza creșterii temperaturii apei, care le-a limitat sursele de hrana. Cercetatorii au analizat 13 specii de pești și au constatat ca greutatea lor individuala…

Filatelie: specii disparute din fauna Romaniei

17:56, 21.02.2024 - Romfilatelia pune, de joi, 22 februarie, la dispoziția colecționarilor și a publicului larg, inclusiv prin magazinul sau din Bacau, o noua emisiune cu tematica „Fauna”, sub titlul generic „Specii disparute din fauna Romaniei”, compusa din patru timbre, un plic „prima zi” și un produs special in tiraj…

ATENTIE! CITITI NEAPARAT ASTA! Ce conține apa la pet din supermarket, pe langa apa. Dezvaluirea specialiștilor: „Un litru poate include 240.000 de particule de plastic”

14:00, 18.02.2024 - Un studiu recent publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences a descoperit niveluri alarmante de particule de plastic, cunoscute sub numele de nanoplastice, in apa imbuteliata din magazine. Aceste particule minuscule, invizibile cu ochiul liber, reprezinta un risc semnificativ pentru…

10 obiceiuri ciudate ale cainilor. Cum trebuie interpretat dormitul incolacit sau faptul ca au nasul mereu umed

10:00, 06.02.2024 - Toți cei care au de mai mult timp unul sau mai mulți caini, au observat cu siguranța ca aceștia au uneori niște obiceiuri greu de explicat. Cu toții am vazut de fapt cum multora le place sa se invarta in jurul cozii, sa doarma incolaciți sau sa iși faca bucați jucariile. Toate aceste obiceiuri au insa…

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, promotor al soluțiilor IA in ecosistemul romanesc

17:15, 31.01.2024 - Cercetatorii UTCN și start-up-ul Renergia, in colaborare cu Electrica, implementeaza, in premiera pentru Romania, un algoritm IA care va detecta in timp real consumatorii de energie electrica.


Ce parere ai despre aceasta stire?