Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pinguinii „zboară“ mai bine în apă decât în aer, susţin cercetătorii care cred că au găsit răspunsul la o întrebare veche

Publicat:

Cercetatorii de la Universitatea din Aberdeen (tot britanici, dar de sorginte scotiana) au ajuns la concluzia ca pinguinii au inceput sa „zboare“ in ocean si astfel n-au mai avut nevoie de aer sau nu s-au mai putut adapta la acest mediu, noteaza . Mai precis, pinguinii au gasit la indemana sa devina niste pasari bune inotatoare decat bune zburatoare.

De ce nu si-au dezvoltat si abilitati de inot, si de zbor? Cercetatorii au venti cu un raspuns si la aceasta intrebare si se pare ca de vina este diferenta prea mare dintre medii, astfel ca nu exista niciun model de aripa potrivit…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Topirea ghețarilor ar putea duce la dispariția completa a pinguinilor imparați 

02:06, 27.04.2024 - Pasarile emblematice din Antarctica se confrunta cu efectele catastrofale ale incalzirii globale. Un studiu realizat de British Antarctic Survey a constatat ca nivelurile scazute record ale gheții marine din 2023 au fost una dintre principalele cauze ale morții puilor de pinguin imparat din ultimii…

"Descoperire medicala revoluționara: Mutație genetica unica ofera speranța in tratarea diabetului

18:35, 26.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au facut o descoperire de ultima ora: o mutatie genetica unica identificata la doi copii, frati, care nu a mai fost observata pana acum la oameni, ceea ce deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1.

Olaf Scholz, catre studenții chinezi: Nu fumam toți canabis in Germania

12:35, 15.04.2024 - Cancelarul german Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi ca nu vor fi nevoiți sa fumeze canabis daca aleg sa studieze in Germania, explicand ca Berlinul a legalizat canabisul tocmai in speranța ca consumul va scadea, transmite Reuters.Declarațiile lui Scholz au fost facute in timpul unei…

Revoluționar! Un simplu test de sange ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc o boala mortala fara sa știe

16:45, 25.03.2024 - Un test de sange care ar putea identifica milioane de persoane care raspandesc tuberculoza (TBC) fara sa știe este aproape de a fi dezvoltat, oferind o speranța majora pentru combaterea acestei boli mortale. Cercetatorii de la Universitatea din Southampton au identificat un grup de șase markeri biologici…

Vaccin promițator impotriva unei boli letale

13:45, 25.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) a dezvoltat un vaccin care s-a dovedit a fi foarte eficient impotriva melioidozei, o boala tropicala extrem de letala. Melioidoza este provocata de bacteria Burkholderia pseudomallei. Se gasește in solul și apa contaminate…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…


Ce parere ai despre aceasta stire?