Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

PIB-ul, găleata de apa și datoria publică: Datoria publică aproape s-a dublat, n ultimii opt ani și jumătate, n termeni nominali

Publicat:

Am mers des "la țara" pentru a sta cu bunicii, iar acolo, de cateva ori pe zi, "bateam drumul" pana la fantana pentru a umple o galeata de apa. Uneori, din graba, scoteam galeata fantanii mai repede și pierdeam apa pana cand apucam sa o deșert in cea pe care urma sa o dau in curte la animale. La inceput am avut o galeata de 5 litri și o umpleam dintr-o rasturnare, iar apoi, odata cu varsta, am trecut la 10 litri, exact cat capacitatea galeții fantanii. Din cauza faptului ca ma grabeam, eram nevoit sa repet procesul de scoatere, folosind manivela, de doua ori. La fiecare umplere scoteam cam 6-7…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

NOI REGULI Tarile UE au aprobat noi reguli mai relaxate privind datoria publica si deficitul bugetar

08:51, 05.05.2024 - Statele UE au adoptat recent, cu titlu definitiv, noi reguli care reglementeaza nivelul datoriei publice pe care o tara UE o poate acumula si marimea deficitului bugetar permis... The post NOI REGULI Tarile UE au aprobat noi reguli mai relaxate privind datoria publica si deficitul bugetar first appeared…

Datoria publica a ajuns la 52,4% din PIB! Guvernul vrea sa o coboare sub 50%

11:40, 01.05.2024 - Datoria publica a Romaniei a crescut cu circa 40 de miliarde de lei in luna februarie, ajungand la 841,29 miliarde lei. Creșterea este rezultatul strategiei Finanțelor de a imprumuta o parte semnificativa din necesarul de finanțare pentru anul la inceputul anului. Gradul de indatorare aferent lunii…

Datoria publica a Romaniei a crescut cu 8 miliarde de euro intr-o luna. Gradul de indatorare a depașit 52% din PIB

08:10, 01.05.2024 - Datoria publica a Romaniei a crescut considerabil in luna februarie, cu circa 40 de miliarde de lei, de la 801,69 miliarde lei in prima luna a anului 2024 la 841,29 miliarde lei, potrivit datelor analizate de Profit.ro, scrie News.ro.Cresterea rapida a datoriei are loc ca urmare a strategiei Ministerului…

Ministrul finantelor, asteptat la ”Ora Guvernului”

07:26, 22.04.2024 - Ministrul finantelor, Marcel Bolos, este asteptat la dezbaterile politice din cadrul „Orei Guvernului”,  dupa ce Biroul permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, la 16 aprilie, cererea a grupului parlamentar al AUR de a se organiza dezbaterea politica cu tema „Romania traieste pe datorie. Datoria…

Marcel Boloș, satul de 'bazaconiile' din spațiul public legate de deficitul bugetar: 'Haideti sa fim mai intelepti' / Ce spune despre datoria publica a Romaniei

13:40, 04.04.2024 - Proiectele de investitii publice si investitiile care sprijina mediul de afaceri sunt importante pentru tara si nu discutiile despre deficitul bugetar, considera ministrul Finantelor, Marcel Bolos, care apreciaza, totodata, ca ar fi mult mai grav daca am spune ca blocam investitiile Romaniei doar ca…

Romania se scufunda financiar: Guvernele Ciuca și Ciolacu au adaugat 23 de miliarde de euro la datoria publica

06:20, 13.03.2024 - Datoria publica a Romaniei a ajuns la 782 mld. lei (156 mld. euro), adica 49% din PIB-ul din ultimele patru trimestre pentru care exista date. Astfel, guvernele Ciolacu si Ciuca, care au guvernat Romania in 2023, au adaugat 116 mld lei (23 miliarde. euro) la datoria publica, potrivit www.zf.ro. Dupa…

Directoarea unei gradinițe, prinsa cu o avere nejustificata de peste jumatate de milion de lei: Risca sa-și piarda funcția

15:30, 29.02.2024 - Directoarea unei instituții din Chișinau a fost depistata cu o avere nejustificata de peste jumatate de milion de lei. Persoana supusa controlului risca sa fie decazuta din dreptul de a exercita o funcție publica și de demnitate publica.

INS: Comenzile noi din industria prelucratoare, pe total, au crescut anul trecut in termeni nominali, cu 4,2%, fata de anul 2022

10:01, 15.02.2024 - ”Comenzile noi din industria prelucratoare au crescut in termeni nominali, pe ansamblu, in anul 2023, comparativ cu anul 2022, cu 4,2%, datorita cresterilor inregistrate in industria bunurilor de uz curent (+10,8%), industria bunurilor de capital (+9,9%) si in industria bunurilor de folosinta indelungata…


Ce parere ai despre aceasta stire?