Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Peste 10.000 de români, afectaţi de bolile inflamatorii intestinale

Publicat:

"Intr-un registru IBD Prospect in care noi inmagazinam toate aceste cazuri, in ultimii sapte-opt ani de zile am avut o crestere fata de ultimul studiu de prevalenta a acestor boli in Romania de zece ori si in special la nivelul oamenilor tineri, adolescentilor si chiar copiilor. Avem in IBD Prospect in momentul de fata, pe cinci centre mari din tara, 1.500 de oameni inregistrati, dar parerea mea este ca nu sunt nici a zecea parte din pacientii cu boli inflamatorii intestinale din Romania, pentru ca sunt foarte multi cu forme moderate si blande care nu au fost inscrisi. Cred ca avem undeva la…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Cladirile UMF Craiova, luminate violet, in Saptamana de conștientizare a bolilor inflamatorii

11:15, 21.05.2024 - Universitatea de Medicina și Farmacie din Craiova organizeaza in perioada 19-24 mai Saptamana de conștientizare a bolilor inflamatorii intestinale: „Every day is IBD Day”. Saptamana a debutat pe 19 mai, cand, in spațiul public din lumea intreaga se aduc in atenția tuturor implicațiile, problemele și…

Creșterea alarmanta a bolilor inflamatorii intestinale la tineri

18:15, 15.05.2024 - Isabella Grosu, președinta unei asociații care reprezinta persoanele afectate de boli inflamatorii intestinale, a subliniat ca incidența acestor afecțiuni este in creștere, iar varsta la care sunt diagnosticate este in scadere.

Cum sunt tratați pacienții diagnosticați cu Miastenia Gravis in Romania

14:16, 11.04.2024 - 1. Cum apare Miastenia Gravis și ce este aceasta afecțiune? Miastenia Gravis (MG) este o boala cronica neuromusculara, autoimuna, rara, care se manifesta prin oboseala severa la repetarea unei anumite mișcari și slabiciunea mușchilor voluntari ai corpului. Este o boala neuromusculara pentru ca consta…

Primul caz de febra tifoida din 2024 in Romania, la un pacient al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitala

10:30, 30.03.2024 - Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Capitala a anuntat intr-un interviu acordat News.ro ca anul acesta a fost inregistrat primul caz de febra tifoida, boala luata de un pacient adult dintr-o tara din Asia. Anul trecut au mai existat alti trei pacienti…

Bolile tiroidiene sunt boli frecvente la doamne. Romania este o tara deficitara in iod, motiv pentru care gusa este o boala nationala

12:30, 08.03.2024 - Medicul endocrinolog Diana Loreta Paun a explicat, joi seara, ca bolile tiroidiene sunt mai frecvente la femei si a subliniat ca Romania este o tara deficitara in iod, iar din acest motiv „gusa este o boala nationala”. „Bolile tiroidiene sunt boli frecvente la doamne. Romania este o tara cu…

Un manager de spital din Iași a decretat unitatea medicala „șpaga free”. „Pacienții trebuie sa vina cu incredere la noi și trebuie sa insanatoșim sistemul de sanatate”

17:05, 07.03.2024 - Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, dr. Florin Roșu, a decretat ca unitatea medicala pe care o conduce este „șpaga free”. Dr. Roșu a explicat pentru Libertatea ca e un titlu „onorific”, dar care subliniaza o realitate importanta din Romania anului 2024: pacienții trebuie sa vina la spital…

Cum se trateaza bolile inflamatorii intestinale și ce rol joaca investigațiile imagistice

08:50, 06.03.2024 - Tot mai frecvente, bolile inflamatorii intestinale se refera la tulburari care provoaca inflamații cronice la nivelul intestinului. Pentru tratamentul corect al acestora este nevoie de un diagnostic exact. Ce rol joaca aici investigațiile imagistice, discutam cu dr. Adrian Dijmarescu, medic primar radiologie…

Greșeli pe care le fac pacienții atunci cand iși aleg un spital in strainatate

06:55, 01.03.2024 - S-a vorbit mult in ultima vreme despre cazuri medicale cu final nefericit ale pacienților romani – și nu numai – care au ales sa se trateze la spitale din strainatate, in special din Turcia. Operații de micșorare a stomacului urmate de complicații, intervenții de chirurgie estetica eșuate, tratamente…


Ce parere ai despre aceasta stire?