Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Osteoporoza, un inamic silenţios. Iată de la ce vârstă e indicat să vă măsuraţi masa osoasă

Publicat:

Numita si "maladia silentioasa", osteoporoza face parte din categoria bolilor asimptomatice, care evolueaza fara simptome pana in stadiile avansate, cand pacientul incepe sa resimta diferite dureri cauzate cel mai frecvent de complicațiile acestei afecțiuni. Din acest motiv, boala este adesea subdiagnosticata si subtratata. In acest context, specialiștii recomanda persoanelor trecute de 45 de ani masurarea mesei osoase la nivelul coloanei vertebrale lobare, soldului și al antebratului – principalele locuri in care apar primele modificari produse de osteoporoza.

"In primii 20 de ani de…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Este considerata cea mai frecventa boala in randul copiilor. Medic: „Poate debuta la orice varsta și nu poate fi vindecata!”

14:15, 16.05.2024 - Este considerata cea mai frecventa boala in randul copiilor. Statisticile arata ca intre 30 și 50 de milioane de oameni din Europa sunt afectați de astm. Aceasta inseamna aproximativ 10 la suta din populația continentului, avertizeaza reputatul pneumolog dr. Cristian Oancea

Principalele afecțiuni ale coloanei vertebrale cu care se pot confrunta persoanele in varsta

08:00, 01.05.2024 - Principalele afecțiuni ale coloanei vertebrale cu care se pot confrunta persoanele in varsta Inaintarea in varsta aduce cu sine neplaceri, iar unele dintre acestea sunt legate de coloana vertebrala. Aceasta poate deveni vulnerabila la diverse afecțiuni care afecteaza mobilitatea și calitatea vieții,…

Speranța de angajare a scazut in Caraș-Severin

10:05, 27.04.2024 - CARAȘ-SEVERIN – Primul trimestru este marcat de o rata de angajare de 43% din totalul celor care cauta ajutor prin intermediul structurilor publice de ocupare. Mai mult de jumatate dintre reușiți aveau peste 45 de ani! Daca pana nu demult, județul atingea o reușita de angajare de unul din doi cautatori…

Intrebarea care se afla pe buzele tuturor: Cum iți dai seama daca mananci de foame sau din plictiseala?

16:35, 26.04.2024 - Mecanismele metabolice și cognitive ale creierului sunt interconectate, ceea ce poate face ca reglarea apetitului sa fie mai problematica, scrie Mind Body Green.Știința reglarii apetituluiReglarea biologica și psihologica a apetitului și modul in care afecteaza sanatatea metabolica sunt incredibil de…

Dr. Simona Frasie: Sistemul endocrin guverneaza tot organismul, de aceea screening-ul periodic este extraordinar de important

07:55, 10.04.2024 - „Totul este interconectat” ar putea fi mottoul din spatele legilor care guverneaza sistemul endocrin, in condițiile in care dezechilibrele hormonale pot avea ecou in tot corpul nostru. De aceea, controlul periodic de prevenție la specialiști ar trebui sa devina o obișnuința pentru orice persoana, explica…

Andreea Perju, primul interviu dupa pierderea tatalui! "Sentimentul de a ramane orfan este ingrozitor la orice varsta" / VIDEO

22:50, 04.04.2024 - Cu lacrimi in ochi, Andreea Perju vorbește pentru prima data despre pierderea dureroasa a tatalui. La patru luni de la trecerea in neființa a parintelui sau, actrița și-a deschis sufletul in fața noastra.

Cum este tratata modern o boala periculoasa?

06:20, 12.03.2024 - Crampele care apar la nivelul gambelor in timpul mersului, senzația de picioare mereu reci și schimbarea culorii tegumentului pot fi semne și simptome care indica o afecțiune severa – boala arteriala periferica sau arteriopatia obliteranta. Boala apare in urma depunerii de placi de colesterol…

Cele mai frecvente 3 simptome ale cancerului de tiroida pe care nu ar trebui sa le ignori 

17:51, 27.02.2024 - Cancerul tiroidian este o creștere anormala a celulelor tiroidiene ce are potențialul de a se raspandi in alte parți ale corpului. Acesta se dezvolta in momentul in care celulele tiroidiene care formeaza glanda in forma de fluture ce este situata dedesubtul corzilor vocale aduna mutații genetice care…


Ce parere ai despre aceasta stire?