Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

OMS recomandă să nu se folosească medicamentul Remdesivir în tratarea pacienților infectați cu COVID-19

Publicat:

a Sanatatii (OMS) a descurajat, vineri, utilizarea pentru pacientii spitalizati cu COVID-19 a antiviralului Remdesivir, unul dintre principalele tratamente impotriva noului coronavirus folosite anul acesta, dupa ce s-a constatat ca nu amelioreaza starea bolnavilor, relateaza EFE, citata de Agerpres.O echipa internationala de experti ai OMS a concluzionat ca nu exista probe ca acest medicament, produs de compania farmaceutica americana Gilead si care anterior a fost administrat bolnavilor de Ebola, scade mortalitatea in cazurile cele mai grave de COVID-19 sau ca reduce necesitatea…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Amenintarea numarul unu”. Urmatoarea pandemie ar putea fi cauzata de virusul gripal, avertizeaza cercetatorii

07:35, 21.04.2024 - Gripa ramane cea mai mare amenințare la adresa sanatații globale și sunt șanse ca virusul gripal sa declanșeze o noua pandemie in viitorul apropiat, relateaza The Guardian, care citeaza datele unui studiu facut de cercetatori de renume.Un sondaj international, la care au contribuit 187 de oameni de…

OMS recunoaște detaliul omis, care a dus la infectari masive cu COVID 19: Cum s-a raspandit, de fapt, boala

15:40, 19.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații și aproape 500 de experți au cazut de acord pentru prima data asupra a ceea ce inseamna ca o boala sa se raspandeasca prin aer, in incercarea de a evita confuzia de la inceputul pandemiei de Covid-19, despre care unii oameni de știința au spus ca a costat vieți. Organizația…

Pentru a evita confuziile de la inceputul pandemiei, OMS definește clar boala transmisa prin aer

17:25, 18.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații și aproape 500 de experți au cazut de acord pentru prima data asupra a ceea ce inseamna ca o boala sa se raspandeasca prin aer, in incercarea de a evita confuzia de la inceputul pandemiei de Covid-19, despre care unii oame

STUDIU alarmant: Bauturile dietetice cresc riscul de fibrilație atriala - Ce recomanda experții

06:05, 20.03.2024 - Doi litri de sucuri indulcite in mod artificial, pe saptamana, cresc riscul cu 20% de a dezvolta fibrilație atriala, adica o bataie neregulta a inimii, relateaza CNN. Potrivit unui studiu citat de CNN, riscul de apariție al fibrilației atriale crește cu 20% in cazul persoanelor care consuma doi litri…

Peste un miliard de oameni sufera de aceasta afecțiune, iar cifrele vor crește

09:45, 16.03.2024 - Oamenii de știința confirma ca acum sunt peste un miliard de oameni obezi, in lume, scrie Science Alert . Iar, in urmatorii zece ani, obezitatea in randul adulților va crește cu peste 60%, iar obezitatea infantila va crește cu peste 100%, fața de anul 2020 . Cauza nu este legata de cantitatea de mancare,…

La nivel mondial, speranta de viata a scazut cu un an si jumatate in timpul pandemiei Covid-19

12:21, 12.03.2024 - Speranta medie de viata, care a crescut constant timp de decenii in intreaga lume, a scazut brusc in anii 2020 si 2021, in timpul apogeului pandemiei de COVID-19, conform unui studiu publicat marti in jurnalul stiintific Lancet. Speranta de viata a scazut in aceasta perioada in marea majoritate (84%)…

Un medicament salvator in alergiile provocate de alune, nuci, oua…

18:01, 26.02.2024 - Un medicament, folosit deja in tratamentul astmului, s-a dovedit eficace in prevenirea reacțiilor alergice legate de unele alimente (alune, nuci, oua etc). Este vorba despre Xolaris, medicament  autorizat in 2023  in tratamentul astmului . In cazul pacienților implicați in acest studiu, care au beneficiat…

SUV – tarife de parcare de 3 ori mai mari. La Paris, deocamdata.

07:25, 08.02.2024 - Parisul a dat un exemplu puternic in lupta impotriva poluarii urbane, votand pentru triplarea tarifelor de parcare pentru SUV-uri. Aceasta mișcare curajoasa nu ar trebui sa ramana doar o poveste franceza, ci ar trebui sa fie o sursa de inspirație pentru intreaga lume. Inclusiv pentru țara noastra, Romania.…


Ce parere ai despre aceasta stire?