Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oficialii americani continuă să sfideze opoziția Chinei și să se deplaseze în Taiwan

Publicat:

Guvernatorul statului american Indiana, Eric Holcomb, a sosit duminica la Taipei, devenind cel mai recent oficial american care a vizitat Taiwanul și a sfidat astfel poziția Chinei care se opune unor vizite externe pe insula pe care o considera parte a teritoriului sau, relateaza Reuters . De altfel tensiunile bilaterale au ajuns la cel mai inalt nivel dupa ce președinta Camera Reprezentanților, , a vizitat Taiwanul la inceputul lunii. De atunci, China a desfașurat o serie de exerciții militare in apropiere de Taiwan. Saptamana trecuta, un al doilea grup de parlamentari americani a…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

China a inceput exercitii militare de „pedepsire” in jurul Taiwanului. Taipei acuza Beijingul de „provocari si actiuni irationale”

08:35, 23.05.2024 - China a inceput joi, in jurul Taiwanului, doua zile de exercitii de „pedepsire”, declarand ca sunt un raspuns la „acte separatiste”. Armata taiwaneza si-a mobilizat fortele si s-a declarat increzatoare ca poate proteja insula, condamnand China pentru „provocari si actiuni irationale”.

O nava care ar fi implicata in transferuri de arme intre Coreea de Nord si Rusia este reparata intr-un șantier din China (Reuters)

12:00, 25.04.2024 - China asigura acostarea unui cargo rusesc sanctionat de SUA, implicat in transferuri de arme nord-coreene catre Rusia, arata imagini din satelit vazute de Reuters, potrivit News.ro. Dovezile sunt de natura sa sustina ingrijorarile tot mai mari ale SUA cu privire la sprijinul pe care Beijingul il acorda…

Apple a eliminat WhatsApp si Threads din App Store din China, la ordinul Beijingului. Motivul invocat

10:30, 21.04.2024 - Compania americana Apple a eliminat WhatsApp și Threads din magazinul sau de aplicații din China, in urma unui ordin din partea organului de supraveghere a internetului din țara, care a invocat motive de securitate naționala, relateaza CNN.„Suntem obligați sa respectam legile din țarile in care operam,…

Se complica teribil ecuația geostrategica in Ucraina: China furnizeaza informatii Rusiei imagini din satelit pentru atacuri (Bloomberg)

11:45, 07.04.2024 - Washingtonul si-a avertizeaza aliatii ca Beijingul isi intensifica sprijinul pentru Rusia, inclusiv prin furnizarea de informatii geospatiale, pentru a ajuta Moscova in razboiul sau impotriva Ucrainei, scrie Bloomberg, potrivit NEWS.RO.

Reacția Chinei dupa ce SUA s-au angajat sa susțina Filipine in cazul unei dispute in Marea Chinei de Sud

12:15, 19.03.2024 - China a susținut marti ca SUA nu au niciun fel de legitimitate pentru a interveni in Marea Chinei de Sud, dupa ce Washingtonul s-a angajat sa sprijine Filipinele in cazul unui conflict cu Beijingul in aceasta vasta zona maritima disputata.

Noi amenințari de la Beijing: SUA nu au „niciun drept” sa se amestece in Marea Chinei de Sud

12:05, 19.03.2024 - China a declarat marti ca SUA nu au niciun fel de legitimitate pentru a interveni in Marea Chinei de Sud, dupa ce Washingtonul s-a angajat sa sprijine Filipinele in cazul unui conflict cu Beijingul in aceasta vasta zona maritima disputata.

China preseaza Taiwanul prin exerciții de patrulare in apropierea insulei

01:10, 12.03.2024 - Principalul oficial de securitate din Taiwan a declarat luni, in parlamentul din Taipei, ca Beijingul efectueaza patrulari de pregatire pentru lupta in apropierea insulei la 7-10 zile, in medie.

Trump se razgandeste si se pronunta impotriva unei interziceri a TikTok in SUA, asa cum a facut in 2020 si cum vrea Biden in prezent. El ataca Facebook, dupa o intalnire cu un donator al republicanilor, Jeff Yass, care detine o parte din TikTok

20:56, 11.03.2024 - ”Ceea ce nu-mi place este ca, fara TikTok, veti ingrasa Facebook, care este pentru mine un inamic al poporului, la fel ca alte mediae”,declara intr-un interviu acordat postul CNBC singurul candidat in cursa la investitura republicana in scrutinul prezidentiale prevazut la 5 noiembrie. “Without TikTok,…


Ce parere ai despre aceasta stire?