Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Norica Nicolai, avertisment fără precedent: Este inadmisibil ca birocraţia să împiedice o absobţie coerentă a fondurilor europene; riscăm să pierdem miliarde

Publicat:

Europarlamentarul Norica Nicolai (ALDE) a afirmat vineri, la Pitesti, ca Romania risca sa piarda in urmatorii ani cateva miliarde de euro din fondurile europene pe care le are la dispozitie, in primul rand din cauza birocratiei excesive. "Exista din ce in ce mai persuasiv, impins de tari vechi membre ale , in special Franta si Germania, conditionarea fondurilor de statul de drept si de nivelul de absorbtie. Aici, Romania risca sa aiba probleme, si ma refer la nivelul de absorbtie. Eu salut faptul ca prim-ministrul Romaniei a luat decizia de a face un grup de simplificare a procedurii…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Comandantul Eurocorps, demis din functie si rechemat in Polonia din cauza unei anchete de contraspionaj

23:10, 27.03.2024 - Ministerul polonez al Apararii a anunțat miercuri ca l-a rechemat din post si l-a demis din functie pe generalul-locotenent Jaroslaw Gromadzinski, comandantul Eurocorps, in urma unei anchete a contraspionajului militar, relateaza AFP, potrivit news.ro.Serviciile de informatii au „deschis o ancheta de…

BNR: Datorita fondurilor europene am evitat recesiunea

10:00, 06.03.2024 - Recesiunea a fost evitata. Cristian Popa, membru al Consiliului de Administrație al BNR , arata ca importanța fondurilor PNRR venite de la Uniunea Europeana in 2023 a fost covarșitoare. 3,6% din totalul investițiilor publice de 5,9% din PIB au provenit din fonduri europene. Conform acestuia, Romania…

Țarile UE, divizate: O tabara, din care face parte și Romania, vrea politici mai puternice pro-nucleare, iar cealalta cere mai multa energie regenerabila

12:40, 05.03.2024 - Statele membre ale Uniunii Europene sunt imparțite in doua tabere relativ egale in ceea ce privește promovarea energiei nucleare. Luni, in cadrul Consiliului miniștrilor energiei, țarile UE s-au aratat extrem de divizate pe acest subiect, tabara pro-energie nucleara, din care face parte și Romania,…

Daniel Buda (PNL): Extremismul pune in pericol Europa

12:45, 03.03.2024 - "Acest eveniment este foarte important nu doar pentru Partidul National Liberal din Romania, este important pentru Romania. Vor fi peste 13 șefi de stat si de guvern prezenți in Romania, vor fi, de asemenea, președinta Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European,…

State UE, printre care și Romania, vizate de un atac masiv al serviciilor secrete din Rusia. Ce metode a folosit FSB

17:30, 24.02.2024 - n cuplu de cetateni moldoveni a fost a fost arestat, iar presupusul comanditar, un om de afaceri moldovean prorus, a fost identificat.Franta a condamnat in noiembrie un ”amestec digital rus” si a denuntat reolul unei retele rusesti in ”amplificarea artificiala si difuzarea pe retele de socializare a…

Dacia a batut Mercedes, BMW și Audi! Topul unde marca romaneasca este lider

06:20, 21.02.2024 - Dacia a batut Mercedes, BMW și Audi! Vorbim despre un top facut de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile și dat recent publicitații! Vezi detaliile in randurile de mai jos! Așadar, vești foarte pentru Dacia , care a reușit sa se impuna pe piața europeana, inca de la inceputul anului! Numarul…

Fermierii amenința din nou cu proteste care pot paraliza economia. Care sunt noile lor nemulțumiri

10:41, 18.02.2024 -  Comisia Europeana a propus la sfarșitul lunii ianuarie prelungirea cu inca un an a scutirii de taxe vamale oferita Ucrainei. Aici, liderii europeni au adaugat cateva masuri pentru a limita impactul negativ al importurilor ucrainene asupra agricultorilor europeni.Propunerea Comisiei nu a mulțumit, insa,…

Protest al fermierilor și in Spania. Au blocat drumurile in mai multe regiuni

16:31, 06.02.2024 - Fermierii spanioli solicita aceleași lucruri pe care le cer și cei din Franța, Germania, Polonia, Belgia, Olanda și anume, mai multa flexibilitate din partea Uniunii Europene, controale mai stricte asupra produselor importate din afara UE și mai mult ajutor din partea propriilor guverne. Citește și Bancnote…


Ce parere ai despre aceasta stire?