Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Naționalizarea pensiilor obligatorii administrate privat: Statul lasă tinerii de azi la mila generațiilor viitoare

Publicat:

Naționalizarea pensiilor obligatorii administrate privat ar fi cel mai mare pas in spate pe care poate sa-l faca statul, iar in același timp și cea mai grea lovitura pe care o poate da tinerilor ce au acumulat ceva banuți pentru batranețe. Deși autoritațile neaga ca ar face un astfel de pas numai simpla vehiculare a ideii starnește fiori reci companiilor de pensii și cotizanților care sunt peste 7 milioane. Toate efectele asupra acestei posibile decizii au fost explicate pentru Libertatea de analistul economic, . Prinmul efect pentru pentru stat ar fi unul bun. Statul ar pune mana…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Suma fabuloasa stransa la Pilonul 2 de pensii. Chiar și așa, romanii nu vor putea primi lunar banii, la pensionare

12:21, 25.04.2024 - Pilonul II de pensii din Romania difera de pensia de stat intr-un mod care nu ii avantajeaza neaparat pe romani. Plata banilor stranși se face fie deodata, fie in plați eșalonate care se termina dupa 5 ani. Experții spun ca este nevoie de o lege care sa asigure plați mai mici pentru mai mult timp.Totalul…

Digi Economic: Totul despre recalcularea pensiilor: Formula de calcul. Majorari. Cumpararea de vechime

11:00, 17.04.2024 - Ministerul Muncii a aratat digieconomic.ro sistemul prin care pensiile vor fi recalculate. In raspunsul Ministerului am gasit principiile sistemului, formula de calcul a pensiilor, tipurile de pensii, termenele și indicii dupa care acestea se majoreaza. Varsta de pensionare devine egala pentru femei…

DECIZIE cruciala așteptata in dosarul Roșia Montana: Cat ar urma sa plateasca statul roman despagubiri

16:21, 08.03.2024 - Guvernul a fost informat ca maine va fi dat verdictul final in cazul dosarului Roșia Montana, in care Romania va trebui sa plateasca despagubiri de miliarde de dolari.Intre un miliard și 6,7 miliarde de euro ar putea plati Romania drept despagubiri in cazul Roșia Montana , spune ministrul Finanțelor.…

USR: Premierul Marcel Ciolacu refuza sa vina in Parlament sa explice cum indatoreaza Romania cu un miliard de lei pe zi lucratoare

14:55, 04.03.2024 - „Obligativitatea prim-ministrului de a participa este trecuta in Regulamentul Senatului, dar se pare ca domnul Ciuca nu vrea sa-l deranjeze pe domnul Ciolacu, sa-l puna in situatia penibila in care ar fi trebuit sa raspunda la niste intrebari clare si precise privind starea jalnica in care se afla economia…

Comisia Europeana baga in faliment orașele din Romania

17:00, 29.02.2024 - Guvernul a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene sa plateasca peste doua milioane de euro penalitați și sume forfetare Comisiei Europene pentru nerespectarea ordinului de inchidere a tuturor celor 68 de depozite neconforme de deșeuri din țara. Banii vor fi recuperați din bugetele orașelor…

Adevaratul dezastru produs de COVID 19 a fost ținut secret! Statul a platit 2% din PIB ca afacerile sa nu dea faliment

12:56, 27.02.2024 - Companiile din Romania au beneficiat de ajutoare de stat platite in cursul anului 2023 in valoare totala de circa 29,5 miliarde lei, aproximativ 2% din Produsul Intern Brut anual, a anunțat marți Guvernul. „Guvernul pe care il conduc urmarește ca pe langa reglementarile eficiente pentru facilitarea…

Raport PwC: Romania a urcat pe locul 28 intr-un top al atractivitații pentru companiile private, avand scoruri bune pentru mediul macroeconomic și cadrul de reglementare, dar mai slabe la mediul de afaceri și infrastructura

10:46, 22.02.2024 - Romania a urcat pe locul 28 intr-un clasament al celor mai atractive 33 state din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) pentru companiile private, dupa ce se situase pe locul 32 la ediția anterioara, conform analizei PwC EMEA Entrepreneurial and Private Business Heatmap.

Guvernul taie din banii acordați programului Rabla pentru mașinile electrice și plug-in hibrid. Mașinile scumpe, excluse

17:55, 19.02.2024 - Mașinile scumpe sunt excluse anul acesta din programul Rabla. Statul a pus plafoane de preț atat la mașinile electrice, cat și la cele cu motor convențional. Concret, cei care vor sa iși cumpere o mașina cu ajutorul de stat trebuie sa se indrepte spre un autoturism de pana in 60.000 de euro.


Ce parere ai despre aceasta stire?