Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Microparticule de plastic, găsite pentru prima dată adânc în plămânii unor oameni vii. Cele mai frecvente sunt folosite în ambalaje și sticle

Publicat:

Oamenii de știința au folosit probe de la pacienți supuși unor operații chirurgicale și au gasit particule de plastic in 11 cazuri din 13, arata un studiu recent citat de . Cel mai frecvente au fost microparticulele de polipropilena, și de tereftalat de polietilena sau PET, folosite in ambalaje și sticle de plastic. Cercetatorii atrag atenția ca poluarea cu microplastic este acum atat de raspandita incat oamenii nu mai au cum sa o evite. „Nu ar fi trebuit sa ajunga atat de jos in plamani” „Nu ne așteptam sa gasim un numar atat de mare de microparticule in cea mai adanga parte a plamanilor,…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un nou virus mortal creat in laboratoarle din China poate ucide „in doar trei zile”

13:20, 27.05.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina Hebei au imitat componente ale virusului mortal care a facut ravagii in Africa de Vest intre 2014 și 2016, in incercarea de a studia efectele acestuia. Echipa a folosit un virus cunoscut sub numele de stomatita veziculoasa și l-a modificat pentru a transporta…

Vulturii iși schimba traiectoria de zbor pentru a evita conflictul din Ucraina, spun cercetatorii

10:10, 21.05.2024 - Oamenii de stiinta au descoperit ca acvilele care au rute de migrație prin Ucraina și-au schimbat traseele de zbor pentru a evita zonele afectate de conflict, scrie  The Guardian . Datele GPS au dezvaluit ca vulturii pestriți mari nu numai ca au facut ocoluri mari dupa inceperea invaziei, dar au și…

vor sa localizeze sursa misterioasa sau sa gaseasca explicații

10:55, 18.05.2024 - Oamenii de știința de la NASA au primit un „semnal” neașteptat din afara galaxiei noastre. Pana in acest moment nu exista multe explicații. „Este o descoperire complet intamplatoare”, a declarat Alexander Kashlinsky, cosmolog la Universitatea din Maryland și la Centrul Goddard Space Flight Center al…

Sarea poate crește riscul de cancer cu 40%. Descoperire șocanta

08:31, 10.05.2024 -   Nutriționiștii de la Centrul pentru Sanatate Publica de la Universitatea din Viena au descoperit ca persoanele din Marea Britanie care adaugau sare la majoritatea meselor lor aveau cu 41% mai multe șanse de a dezvolta cancer la stomac decat cele care foloseau acest produs cu moderație, scrie dailymail.co.uk.Studii…

Cei mai buni climatologi din lume se asteapta ca incalzirea globala sa depaseasca tinta de 1,5°C: „Acesta este doar inceputul: puneți-va centurile de siguranța”

08:56, 09.05.2024 - Sute dintre cei mai importanti oameni de stiinta din domeniul climei se asteapta ca temperaturile globale sa creasca cu cel putin 2,5 grade Celsius (4,5F) peste nivelurile preindustriale in acest secol, depasind obiectivele convenite la nivel international si provocand consecinte catastrofale pentru…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Fosila gigant: descoperirea uimitoare a unui delfin preistoric monstruos, dezvaluie unul din secretele Amazonului!

16:20, 31.03.2024 - In fascinanta calatorie a cercetatorilor prin istoria Pamantului, fiecare fosila descoperita reprezinta o fila noua din povestea vremurilor trecute. Aceste relicve fara varsta dezvaluie secrete uluitoare ale ecosistemelor acvatice care au populat planeta in epoci indepartate. Cand cercetatorii au descoperit…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…


Ce parere ai despre aceasta stire?