Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Leușteanul, nelipsit din bucătăria românilor, are proprietăți terapeutice pe care puțini le știu - Cine nu trebuie să-l consume

Publicat:

 Leușteanul (Levisticum officinale) este o planta aromatica din familia Apiaceae, la fel ca patrunjelul și mararul, și este originar din Asia de Vest, și regiunea mediteraneeana.Din punct de vedere fitoterapuetic, leușteanul se folosește de mai bine de 500 de ani pentru uz intern și extern.Din radacina și tulpina subterana (rizomul) se fac medicamente, iar din frunzele plantei se obțin: cataplasme, ceaiuri, decocturi, infuzii, sucuri, tincturi, uleiuri esențiale și unguente. Frunzele de leuștean conțin: uleiuri volatile, flavonoide (in special quercetina), cumarine, vitamina

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Retete de mancare cu arpagic

08:36, 09.04.2024 - Arpagicul este planta inrudita cu ceapa, deseori mai este numit ceapa de salata și este folosit intr-o varietate de rețete culinare datorita beneficiilor sale. Mai jos iți prezentam cateva rețete de mancare cu arpagic.Arpagicul este considerat unul dintre cele mai populare condimente și mirodenii și…

26 Martie – Ziua spanacului. Care sunt beneficiile plantei?

11:35, 26.03.2024 - Iata ca exista inca o „sarbatoare” a zilei de 26 Martie. Ziua naționala a spanacului ne amintește de beneficiile pe care aceasta planta le are asupra organismului nostru. Spanacul este renumit datorita aportului de vitamine și minerale pe care le aduce corpului nostru, daca este consumat. Pe langa beneficiile…

Singura leguma care omoara bacteria helicobacter pilori, cea care cauzeaza ulcerele

10:56, 25.03.2024 - Broccoli – proprietatiAceasta legume miraculoasa are un continut foarte sarac in grasimi saturate si colesterol (tinde catre zero), fiind un aliment ideal in dietele de slabire.Broccoli este foarte bogat in vitamina C, acid folic, vitaminele A, B1, B2. B3, B6, fier, magneziu, calciu, potasiu si zinc.Alcatuit…

Vitamina pe care doar 1 din 100 de oameni o are in cantitate suficienta. Medic: 'Este cel mai puternic antioxidant!'

20:45, 21.03.2024 - Cu toții ne dorim o sanatate de fier. Cu toate acestea, puțini dintre noi ne bucuram de ea. Unul dintre motive ar fi lipsa unor vitamine care duc la scaderea puternica a imunitații și la apariția unor boli grave. Invitat in emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, onco-nutriționistul Marius…

Cum sa ingrijești Oxalis triangularis – trifoiul ornamental

17:55, 10.03.2024 - Oxalis triangularis sau trifoiul ornamental violet este o planta apreciata care este destul de ușor de ingrijit, daca ținem cont de nevoile sale. Daca vrei sa te bucuri din plin de frumusețea sa, afla cum sa Oxalis triangularis - trifoiul ornamental.Despre Oxalis triangularis - trifoiul ornamental violetOxalis…

Patrunjelul, minunea din bucatarie. Cand devine periculos pentru organism consumul acestei plante

10:05, 25.02.2024 - Sucul insa devine foarte periculos pentru organism, daca este consumat in cantitati mari.Patrunjelul contine proteine (20%), flavonoide (intretin membranele celulelor sangelui, au rol de antioxidant), uleiuri esentiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten si, in special,…

Ce se intampla in corpul tau daca bei zilnic doua linguri de suc de urzici: antidot natural recunoscut de medici 

10:00, 22.02.2024 - Urzicile sunt pline de vitamine printre care A, C, K, B2, dar si minerale, fier, magneziu, calciu, siliciu si pot fi folosite atat in scop terapeutic, cat si la prepararea unor feluri de mancare.Bunicile noastre obisnuiesc sa spuna ca urzicile schimba sangele, iar dupa o iarna in care predominante au…

Fragezirea carnii de vita. Ce trebuie sa faci inainte sa o gatești

15:15, 11.02.2024 - Oamenii consuma carne de vita de mii de ani, iar modul de preparare a evoluat semnificativ de-a lungul timpului. Fragezirea carnii de vita a fost și este un aspect important pentru a te bucura de o textura placuta și este bine sa știi ce trebuie sa faci inainte sa o gatești. Despre carnea de vita, riscuri…


Ce parere ai despre aceasta stire?