Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Îndepărtarea cheagurilor de sânge în decurs de 12 ore de la un AVC poate reduce riscul de deces | Studiu

Publicat:

Clinicienii au descoperit, intr-un nou studiu, ca indepartarea cheagurilor de sange in decurs de 12 ore de la debutul unui accident vascular cerebral (AVC) poate imbunatati considerabil sanatatea pacientilor si poate reduce riscul de deces, informeaza vineri agentia Xinhua.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Stilul de viața poate reduce cu 62% riscul genetic de boli grave

22:50, 03.05.2024 - Riscul genetic de boli grave, chiar de moarte timpurie poate fi redus cu aproximativ 62% printr-un stil de viața sanatos, transmite dr. Xue Li, decanul Școlii de Sanatate Publica din cadrul Universitații Zhejian din China, transmite CNN. Multe studii au evidențiat legatura dintre un stil de viața sanatoasa…

STUDIU Derivat de ketamina administrat dupa naștere poate reduce riscul de depresie postpartum

14:16, 11.04.2024 - Jumatate dintre ele au primit o injecție de esketamina la 40 de minute dupa naștere, iar cealalta jumatate a primit un placebo. The post STUDIU Derivat de ketamina administrat dupa naștere poate reduce riscul de depresie postpartum first appeared on Informatia Zilei .

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

STUDIU alarmant: Bauturile dietetice cresc riscul de fibrilație atriala - Ce recomanda experții

06:05, 20.03.2024 - Doi litri de sucuri indulcite in mod artificial, pe saptamana, cresc riscul cu 20% de a dezvolta fibrilație atriala, adica o bataie neregulta a inimii, relateaza CNN. Potrivit unui studiu citat de CNN, riscul de apariție al fibrilației atriale crește cu 20% in cazul persoanelor care consuma doi litri…

Numarul de pași pe care trebuie sa il faci pe zi pentru a reduce riscul de deces prematur

11:06, 06.03.2024 - Fiecare pas pe care il faci in plus peste pragul de 2.200 de pași pe zi reduce riscul de deces prematur, arata un nou studiu. Dar, cel mai mic risc de moarte timpurie il au cei care fac intre 9.500 și 10.000 de pași zilnic.

Trei ingrediente pe care trebuie sa le adaugi in alimentație pentru a reduce riscul de artrita

11:30, 18.02.2024 - Pe langa faptul ca dau un gust deosebit preparatelor, condimentele au beneficii și pentru sanatate. Conform specialiștilor, exista trei condimente care pot reduce riscul de dureri articulare la varste mai inaintate.

Patru proteine din sange prezic riscul cu pana la 10 ani inainte de debutul simptomelor demenței

19:25, 17.02.2024 - Patru proteine din sange care ar putea prezice riscul de a dezvolta demențe cu pana la 10 ani inainte de debutul simptomelor au fost identificate de catre cercetatorii de la Universitatea Fudan din Shanghai, China.


Ce parere ai despre aceasta stire?