Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

În interiorul celui mai modern laborator mobil din România: Caravana de 430.000 de euro care vrea să eradicheze tuberculoza

Publicat:

Anual, aproape 12.000 de oameni se imbolnavesc de tuberculoza in Romania. Conducem in felul acesta in topul negru al Europei. Tratamentul este uneori lung si de doi sau trei ani. Ceea ce inseamna ca numarul bolnavilor de TBC in acest moment poate fi de doua sau de trei ori mai mare de atat. In timp ce in vestul continentului boala a fost aproape eradicata, in Romania ea face in continuare ravagii. In Olanda, de exemplu, o tara cu o populatie comparabila cu a tarii noastre, numarul imbolnavirilor a coborat sub 800 anual. Ce are Olanda si nu avem noi? Acolo functioneaza asa-zisele „caravane” TBC:…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ministrul Cercetarii, despre cloud-ul guvernamental: Am semnat actul aditional pentru reorganizarea sumelor din PNRR pe aceasta tema. Am transmis spre avizare de catre Agentia Nationala de Achizitii Publice

19:55, 27.03.2024 - „Sunt foarte incantat sa va anunt de strategia care este una pragmatica, nu doar de discutii, pe care am reusit, impreuna cu colegii din Parlament, sa o transformam atat din punct de vedere legislativ, prin legea interoperabilitatii, cat si din punct de vedere practic, prin semnarea contractului de…

Urșii, mai protejați decat oamenii in Romania - Ministrul Mediului cere, la Bruxelles, permisiune pentru intervenții mai drastice

20:40, 25.03.2024 - Prezent luni la Consiliul de Mediu de la Bruxelles, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a susținut mai multe intervenții, una dintre ele fiind despre necesitatea reevaluarii starii de conservare a populației de urs brun din Europa. „Romania a dovedit ca este capabila sa gestioneze cea mai mare populație…

Tuberculoza multidrogrezistenta ramane o problema sensibila, spune Rafila

13:10, 22.03.2024 - Tuberculoza multidrogrezistenta ramane o problema sensibila, iar Ministerul Sanatatii face tot ceea ce tine de el pentru a asigura medicatia si complianta la tratament a pacientilor cu aceasta boala, a declarat, vineri, ministrul Alexandru Rafila, potrivit Agerpres. El a participat la o conferinta…

Ziua Mondiala a Rinichiului: 1 din 10 romani traieste cu boala cronica de rinichi

15:55, 15.03.2024 - Cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului, marcata anul acesta pe 14 martie, Societatea Romana de Nefrologie (SRN), Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Ministerul Sanatatii readuc in atentia romanilor setul gratuit de analize pentru diagnosticarea din timp a bolii, astfel incat pacientii…

VIDEO! 33 de percheziții pentru trafic de migranți

15:55, 12.03.2024 - CARAȘ-SEVERIN – Acestea au vizat locații din Caraș-Severin și alte 5 județe și o rețea care transporta migranți preluați de pe malul bulgaresc al Dunarii, apoi transportați spre vestul țarii, pentru a ajunge in vestul Europei, in special in Germania! Dimineața de 12 martie a dat startul șirului de 33…

Mihaela Bilic arunca in aer inca un mit. „Conservele sterilizate prin fierbere pot sa fie consumate și dupa termenul de expirare”

20:50, 29.02.2024 -  Catalin Maruța și Mihaela Bilic au purtat o discuție aprinsa in cadrul emisiunii „La Maruța' din 27 februarie.  Invitata sa discute despre dieta sanatoasa, Bilic a abordat și subiectul controversat al conservelor, și cat de nocive sunt acestea pentru consumul uman. Contrar așteptarilor, nutriționista…

Eurostat: Romania are cea mai scazuta pondere a persoanelor cu competente digitale de baza

20:35, 27.02.2024 - Romania se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce privește procentul populației cu competențe digitale elementare, conform ultimelor date publicate de Eurostat. Cu doar 28% din populație indeplinind acest criteriu in 2023, țara noastra se situeaza semnificativ sub media UE de 55% și departe…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…


Ce parere ai despre aceasta stire?