Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fructele şi legumele sunt risipite într-o cantitate ''şocantă'' în Europa (studiu)

Publicat:

Mai mult de o treime din fructele si legumele cultivate in ferme nu ajung niciodata pe rafturile magazinelor, deoarece sunt deformate sau nu au dimensiunea potrivita, releva un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea din Edinburgh, citat duminica de agentia britanica de presa .

Acest studiu universitar a estimat ca peste 50 de milioane de tone de produse proaspete cultivate in Europa sunt aruncate in fiecare an, in principal pentru ca nu respecta standardele supermarketurilor si ale consumatorilor cu privire la modul in care ar trebui sa arate.

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cat polueaza un baton de ciocolata? Daca raportezi la o factura de intreținere, te iei cu mainile de cap

18:30, 02.04.2024 - Un studiu realiaat la Universitatea din Edinburgh in 2019 a estimat ca un baton de ciocolata cu lapte echivaleaza cu 200 de grame de dioxid de carbon, in timp ce  un baton de ciocolata neagra provoaca 300 de grame. Aceasta inseamna ca, in comparație cu o gustare mai sanatoasa, cum ar fi, de exemplu,…

Cat polueaza un baton de ciocolata? Daca raportezi la o factura de intreținere, te iei cu mainile de cap

15:21, 01.04.2024 - Un studiu realiaat la Universitatea din Edinburgh in 2019 a estimat ca un baton de ciocolata cu lapte echivaleaza cu 200 de grame de dioxid de carbon, in timp ce  un baton de ciocolata neagra provoaca 300 de grame. Aceasta inseamna ca, in comparație cu o gustare mai sanatoasa, cum ar fi, de exemplu,…

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care traiesc in orase isi pierd capacitatea de a digera fructele si legumele (Studiu)

15:20, 24.03.2024 - Alimentatia occidentala duce o lipsa serioasa de fibre, iar acest lucru ar putea schimba in mod fundamental modul in care intestinele noastre digera materia vegetala, arata un studiu publicat recent in revista Science, potrivit News.ro. 

Finlanda, pe locul 1 in raportul mondial al fericirii, pentru al șaptelea an la rand. Pe ce loc e Romania

08:50, 20.03.2024 - Potrivit CNN, a aparut Raportul mondial al fericirii si, inca o data, tarile nordice se bucura de cele mai bune scoruri. Tara nr. 1, Finlanda, se mentine in fruntea clasamentului de sapte ani la rand.Romania se claseaza pe locul 32 in topul celor mai fericite tari din 143 de tari. Anul trecut, tara…

Trei din cinci angajați in IT&C se așteapta ca 2024 sa aduca multe schimbari in industrie (studiu)

14:25, 04.03.2024 - Trei din cinci angajați in IT&C considera 2024 un an care va aduce schimbari semnificative in industria IT, iar aproape jumatate considera ca este mai greu in aceasta perioada sa faca o schimbare profesionala, arata un studiu recent. In Romania, in luna august 2023, figurau 240.800 angajați in…

LIVE TEXT: Regizorul Andrei Șerban primeste titlul de doctor Honoris Causa din partea Universitatii Ovidius Constanta (FOTO+VIDEO)

10:50, 26.02.2024 - Universitatea "Ovidius" Constanta ii acorda regizorului Andrei Serban titlul de Doctor Honoris Causa, cea mai inalta distinctie a institutiei. Evenimentul are loc in Sala Senatului UOC.Date despre Andrei Serban Andrei Serban este unul dintre cei mai importanti regizori de teatru si opera din lume, cu…

Crestere semnificativa a numarului de cazuri de cancer colorectal in randul persoanelor tinere din Europa (studiu)

15:05, 31.01.2024 - Rata mortalitatii prin cancer colorectal in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 25 si 49 de ani din Uniunea Europeana si Regatul Unit este in crestere, conform unui studiu publicat recent de Universitatea din Milano, Italia, transmite agentia DPA. Una dintre cauzele cresterii numarului de decese…

Moda legumelor cultivate acasa nu salveaza mediul - Amprenta de carbon este de cinci ori mai mare decat in cazul agriculturii convenționale

00:10, 30.01.2024 - Fructele și legumele cultivate in gradinile urbane, care sunt adesea prezentate ca fiind mai sanatoase și mai durabile, sunt adesea mai mari producatoare de dioxid de carbon decat alimentele cultivate in mod convențional, potrivit unei cercetari publicate in Nature Cities, care evidențiaza culturile…


Ce parere ai despre aceasta stire?