Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fotografii unice cu Regina Maria, oaspete de onoare al Universităţii din Cluj. Cum arăta diploma pe care a primit-o în 1930

Publicat:

Pe strada ce poarta numele lui Mihail Kogalniceanu, la numarul 4 se afla Muzeul de Istorie al UBB, universitatea cu radacini iezuite. Intri intr-un mic gang, iar in dreapta este o usa de termopan, in spatele careia stau secole din viata academica a orasului, transpuse in imagini, texte, ziare, inventii, carti, poze cu oameni de diferite etnii care au schimbat fata Clujului, savanti de care citesti in carti.

Unul dintre momentele cand s-a scris istorie este 12 septembrie 1919. Atunci se semna decretul regal nr. 4090 prin care infiintarea universitatii romanesti la Cluj,…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Profesorul univ. dr. habil. Andrzej Pastwa, Doctor Honoris Causa al Universitatii Ovidius Constanta (GALERIE FOTO)

21:10, 12.04.2024 - Astazi, 12 aprilie, Inaltpreasfintitul Parinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost prezent si a binecuvantat festivitatea de decernare a titlului de "Doctor Honoris Causa" profesorului univ. dr. habil. Andrzej Pastwa, de la Facultatea de Teologie catolica din cadrul Universitatii de stat Silezia…

Pe 16 aprilie, concert simfonic,  susținut de membri ai Orchestrei Simfonice „Muntenia”

15:05, 08.04.2024 - In preajma sarbatorii Paștelui, Centrul Județean de Cultura Dambovița organizeaza, la Muzeul de Istorie din Targoviște, pe data de 16 aprilie, cu incepere de la ora 17:00, un concert simfonic aparte, susținut de membri ai Orchestrei Simfonice „Muntenia”. „Stabat Mater”, de Giovanni Battista Pergolesi,…

Vladimir Carpaci rupe tacerea dupa ce a fost vazut la conferința Dianei Șoșoaca: Nu sunt membru și nu sponsorizez!

15:25, 25.03.2024 - Imagine surpriza la conferința Dianei Șoșoaca din Timișoara! Un celebru membru al clanului Carpaci, Vladimir Carpaci, a fost prezent la discursul senatoarei care conduce SOS Romania. De-a lungul timpului, cei din clanul Carpaci au fost acuzați ca ar fi intrat ilegal in posesia unor case din centrul…

S-a stins din viața Daniel Barbu, fost ministru al Culturii

11:15, 18.03.2024 - Fostul ministru al Culturii, Daniel Barbu, a murit la varsta de 67 de ani, informeaza dcnews.ro Decesul a fost provocat de o forma de cancer de care Daniel Barbu suferea de mai mult timp.  Daniel Barbu a absolvit Liceul Nicolae Balcescu din București (in prezent Colegiul Național Sfantul Sava) in 1976.…

Flutur la finalul vizitei ambasadoarei SUA la Suceava: „Sunt convins ca Excelența Sa pleaca avand o imagine foarte buna despre județ și despre faptul ca la Suceava a gasit un model de stabilitate”

19:46, 15.03.2024 - Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la finalul vizitei de trei zile a ambasadorului SUA in Romania, Kathleen Kavalec, ca este convins de faptul ca Excelența Sa pleaca de aici cu o imagine foarte buna despre județul Suceava. Ambasadorul SUA in Romania și-a incheiat…

Ziua Limbii Elene a fost sarbatorita la Targoviște 

08:26, 16.02.2024 - Ziua Limbii Elene a fost sarbatorita la Targoviște, Comunitatea Elena din Targoviște, afiliata Uniunii Elene din Romania, Consiliul Județean Dambovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domneasca” Targoviște, și Universitatea „Valahia” din Targoviște au marcat cea de-a șasea ediție a manifestarilor…

Primaria Piatra Neamț anunța: „Lucrari in ritm accelerat pe tronsonul Bd. Traian – Bd. Decebal”

09:45, 07.02.2024 - Continua in aceste zile lucrarile in vederea inchiderii proiectului de inlocuire a conductei de apa, respectiv de pregatire pentru asfaltare a sectorului de drum cuprins intre Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” și podul din zona spitalului. Incepand de luni, 5 februarie, constructorul a reluat activitațile…

PODCAST Jurnalism Iași – Cultura digitalizarii unui muzeu

09:06, 06.02.2024 - Fenomenul digitalizarii muzeelor prinde astazi din ce in ce mai multa amploare și se dovedește a fi de un real folos patrimoniului pe care il conserva pentru generațiile urmatoare. Tocmai de aceea, in episodul de podcast de astazi, am ales sa vorbim cu Victor Munteanu despre ce beneficii și dezavantaje…


Ce parere ai despre aceasta stire?