Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

PODCAST Jurnalism Iași – Cultura digitalizării unui muzeu

Publicat:
PODCAST Jurnalism Iași – Cultura digitalizării unui muzeu

Fenomenul digitalizarii muzeelor prinde astazi din ce in ce mai multa amploare și se dovedește a fi de un real folos patrimoniului pe care il conserva pentru generațiile urmatoare. Tocmai de aceea, in episodul de podcast de astazi, am ales sa vorbim cu despre ce beneficii și dezavantaje aduce in viața unui muzeu ieșean digitalizarea. este un pastrator al „tezaurului lumii rurale”, al tradiției și al patrimoniului cultural. Este absolvent al Facultații de Istorie din cadrul Universitații „” din Iași. Cu o experiența de 24 de ani in spate ca muzeograf,…

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol si foto: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a gazduit dezbaterea „Extremismul și populismul impotriva democrației”

14:50, 02.04.2024 - Vineri, 29 martie a.c., Departamentul de Științe Umane și Social – Politice al Facultații de Istorie și Geografie, din cadrul Universitații „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), a organizat dezbaterea „Extremismul și populismul impotriva democrației”. Evenimentul, moderat de prof. univ. dr. Gheorghe…

Istoria Rusiei, „Vremurile tulburi” (I) – subiect al emisiunii Comunitați Etnice/Ruși Lipoveni din 20 MARTIE a.c., de pe undele Radio Iași, h. 20 și 30 de minute, cu Dumitru ȘERBAN

07:35, 20.03.2024 - In ediția de astazi a emisiunii noastre stam de vorba cu domnul profesor universitar, doctor in filologie, Leonte Ivanov, de la Catedra de Slavistica „Petru Caraman” a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Anul acesta se implinesc 150 de ani de la nașterea lui Feodor…

”8 ani rector al UAIC” de prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC, invitat la ”Pulsul zilei”, cu Mihai Florin Pohoața – 12.3.2024.

13:45, 12.03.2024 - ”8 ani rector al UAIC” scrisa de prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universitații ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) este o carte documentar despre starea in care se afla cea mai veche universitate a Romaniei la momentul preluarii mandatului de rector, in februarie 2016. O apariție editoriala…

Constantin Cheramidoglu isi lanseaza noul volum la Biblioteca Judeteana Constanta (FOTO+VIDEO)

16:05, 07.03.2024 - Joi, 7 martie 2024, Constantin Cheramidoglu isi lanseaza volumul "Arhive dobrogene", la Bibblioteca Judeteana "Ioan N. Roman" Constanta. Evenimentul editorial este sustinut in Sala Referinte, aflata la parterul institutiei. Volumul este prezentat de Emanuel Plopeanu ndash; decanul Facultatii de Istorie…

Constantin Cheramidoglu lanseaza volumul Arhive dobrogene la Biblioteca Judeteana Ioan N. Roman Constanta

11:55, 06.03.2024 - Joi, 7 martie 2024, de la ora 16:00, Constantin Cheramidoglu isi va lansa volumul "Arhive dobrogene", la Bibblioteca Judeteana "Ioan N. Roman" Constanta. Evenimentul editorial va fi sustinut in Sala Referinte, aflata la parterul institutiei. Volumul va fi prezentat de Emanuel Plopeanu ndash; decanul…

„KITEJ-GRAD”. 300 de apariții – subiect al emisiunii Comunitați Etnice/Ruși Lipoveni din 6 MARTIE a.c., de pe undele Radio Iași, h. 20 și 30 de minute, cu Dumitru ȘERBAN

09:26, 05.03.2024 - In ediția de astazi a emisiunii noastre, stam de vorba cu domnul profesor universitar, doctor in filologie, Leonte Ivanov de la Catedra de Slavistica „Petru Caraman” a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Astazi, povestim despre „KITEJ-GRAD”, revista lunara de cultura…

Regele celor doua Sicilii și Lecția de limba moarta, de Andrzej Kusniewicz, prezentate de regretatul prof. univ. dr. Nicolae Crețu – Luni, 19 februarie 2024, h 20:30, in emisiunea Viața Rromilor cu Dumitru ȘERBAN

07:11, 19.02.2024 - Astazi povestim despre imaginea țiganilor in literatura, subiect pe care-l prezentam cu regretatul profesor universitar, doctor in filologie, Nicolae Crețu de la Catedra de Limba și Literatura Romana a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Concret, in deschiderea…

Vești proaste despre PLOȘNIȚE. Specialiștii spun ca trebuie sa ne obișnuim cu ele, nu vor disparea curand

09:35, 06.02.2024 - Revenirea ploșnițelor in marile orașe, dupa decenii in care specia disparusera, are legatura tocmai cu modul in care oamenii au incercat sa se apere impotriva acestor paraziți. Vestea și mai proasta este ca scaparea de sub control a metodelor chimice de combatere poate face și mai mult rau, mai ales…


Ce parere ai despre aceasta stire?