Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Factorii declanşatori ai bolilor autoimune

Publicat:

Bolile autoimune au devenit din ce in ce mai comune. Fie ca este vorba despre intoleranta la gluten, cunoscuta si sub denumirea de boala celiaca, fie de afectiunea tiroidei numita si tiroida Hashimoto, iata care sunt factorii care contribuie la declansarea lor!

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

recunoașterea și gestionarea bolilor copilariei

12:35, 03.06.2024 - Bolile copilariei reprezinta acele afecțiuni care apar, in mod tipic, la copiii de varsta mica. Din aceasta categorie fac parte, printre altele, varicela, rujeola și scarlatina, asupra carora ne vom opri in acest articol. Continua sa citești pentru afla cum le poți recunoaște și cum se pot ele trata!…

Varicela, rujeola și scarlatina: recunoașterea și gestionarea bolilor copilariei

11:25, 03.06.2024 - Bolile copilariei reprezinta acele afecțiuni care apar, in mod tipic, la copiii de varsta mica. Din aceasta categorie fac parte, printre altele, varicela, rujeola și scarlatina, asupra carora ne vom opri in acest articol. Continua sa citești pentru afla cum le poți recunoaște și cum se pot ele trata!…

Apel al medicilor gastroenterologi mureșeni pentru prevenție in contextul creșterii alarmante a bolilor digestive

23:05, 29.05.2024 - Astazi este Ziua Mondiala a Sanatații Digestive, motiv pentru care au loc, la nivel național, o serie de seminarii și conferințe de specialitate pe aceasta tema. Potrivit ultimei raportari a Direcției de Sanatate Publica Mureș, din 2022, privind evoluția morbiditații din județ, bolile digestive ocupa…

InfoCons atrage atenția asupra bolilor ce pot fi transmise prin alimente

07:01, 27.05.2024 - Bolile transmise prin alimente sunt cauzate de ingestia de alimente sau bauturi contaminate cu microorganisme patogene, toxine, sau alte substanțe nocive. Aceste boli, cunoscute și sub denumirea de intoxicații alimentare, pot varia de la afecțiuni ușoare, auto-limitante, la boli grave, care necesita…

Un nou succes al spitalului sucevean. Secția de Nefrologie și Ambulatoriul de Genetica Medicala a fost recunoscut ca „Centru de expertiza in boli rare in domeniul bolilor renale rare”

12:51, 13.05.2024 - Pe data de 9 mai 2024 Spitalul Clinic Județean de Urgența ” Sf. Ioan cel Nou” Suceava, prin Secția de Nefrologie și Ambulatoriul de Genetica Medicala a fost recunoscut de catre Ministerul Sanatații ca „Centru de expertiza in boli rare in domeniul bolilor renale rare”. „Bolile renale rare cuprind o gama…

In Republica Moldova se desfașoara lunarul de profilaxie a bolilor diareice acute

17:00, 07.05.2024 - Tradițional, in fiecare an, in perioada 1-31 mai, se desfașoara luna naționala de profilaxie a bolilor diareice acute (BDA), intoxicațiilor alimentare și holerei, noteaza Noi.md. Actualmente, peste 200 de boli sint cauzate de consumul de alimente sau apa contaminate cu bacterii, virusuri, paraziți sau…

De ce pielea arata ca si cand ai fi intrat intr-un lan de urzici: Ce e urticaria si cand devine o urgenta medicala

05:40, 18.04.2024 - Atunci cand pe pielea noastra apare o iritatie care arata ca si cand am fi fost muscati de urzici, care ne provoaca mancarimi, e foarte posibil sa ne confruntam cu urticarie. De cele mai multe ori, urticaria este asociata de anumiti factori si poate fi prevenita prin evitarea acestora. Exista, insa,…

La fiecare 30 de minute, un roman moare in urma unui infarct, avertizeaza consilierul Diana Paun

15:00, 09.04.2024 - La fiecare 30 de minute, un roman moare in urma unui infarct, bolile cardiovasculare reprezentand principala cauza de deces in țara noastra, subliniaza consilierul prezidențial Diana Paun. „In Romania, bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza a deceselor… Media in Romania este de 109 decese…


Ce parere ai despre aceasta stire?