Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Europa nu este pregătită să facă față efectelor schimbărilor climatice care vor provoca pagube catastrofale, arată primul raport privind situația din UE. Care sunt „punctele fierbinți” de pe harta blocului comunitar

Publicat:
Europa nu este pregătită să facă față efectelor schimbărilor climatice care vor provoca pagube catastrofale, arată primul raport privind situația din UE. Care sunt „punctele fierbinți” de pe harta blocului comunitar

Acționați acum sau schimbarile climatice vor provoca pagube catastrofale in Europa, ii avertizeaza oamenii de știința pe liderii europeni in primul raport al Agenției Europene de Mediu (AEM) privind riscurile climatice cu care se confrunta blocul comunitar, relateaza publicația Politico, care prezinta cinci concluzii principale ale raportului publicat luni, 11 martie.Agenția Europeana de Mediu este un organism al UE care face cercetari independente pentru a oferi informații in procesul de elaborare a politicilor din blocul comunitar, iar in contextul in care alegerile europarlamentare se apropie,…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol si foto: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Martie 2024, a zecea luna consecutiva cu temperaturi record

01:31, 11.04.2024 - Martie 2024 a devenit cea de-a 10-a luna la rand in care au fost inregistrate temperaturi globale record, au anuntat oamenii de stiinta din Uniunea Europeana, informeaza DPA, preluata de Agerpres. Conform datelor furnizate de serviciul Copernicus al Uniunii Europene pentru monitorizarea schimbarilor…

Atena, sufocata de praf si nisip din Sahara, „un amestec extrem de toxic. Oamenii, sfatuiți sa evite „deplasarile inutile”

23:00, 28.03.2024 - Atenienii se sufoca in norii de praf gros aduși din Sahara, impreuna cu vremea neobișnuita de calda, au avertizat joi meteorologii și medicii, potrivit News.ro. „O furtuna tipica de nisip cu o raza de acțiune de 200 de kilometri (aproximativ 120 de mile) transporta intre 20 și 30 de milioane de tone…

Romania și Bulgaria, campionane ale risipei de apa. Aproape jumatate din volumul de lichid vital se pierde

15:41, 22.03.2024 - "Germania, Luxemburg, Olanda si Danemarca se numara printre cele mai performante tari, cu pierderi minime de apa si, implicit, un consum minim de energie si emisii de CO2. Exista, insa, si tari precum Bulgaria, Italia si Romania, care au un procent de apa necontorizata si nefacturata de aproximativ…

In Europa se produc schimbari catastrofale: s-a atins un nivel critic și totul se degradeaza in ritm alert/ VIDEO

09:51, 13.03.2024 - Europa nu este suficient de pregatita pentru pericolele care o amenința din cauza crizei climatice, avertizeaza Agenția Europeana de Mediu (AEM) intr-un raport dat publicitații, luni, in care sunt subliniate și consecințele economice cu care se va confrunta Uniunea Europeana pana la sfarșitul secolului.…

Amenințare mortala: dengue și chikungunya ataca Europa, potrivit primului raport al UE despre schimbarile climatice

10:05, 11.03.2024 - Trebuie sa se schimbe agricultura. Dietele trebuie sa evolueze. Sudul Europei este in pericol. Și dezastrul se apropie, daca liderii UE nu acționeaza dupa alegerile din iunie. Primul raport al UE despre schimbarile climatice sugereaza teme grele pentru Europa. Oamenii de știința ne indeamna: acționați…

Șase intrebari și raspunsuri despre depașirea limitei de incalzire de 1,5 grade Celsius. Cat de cald va fi?

12:05, 19.02.2024 - Temperatura medie la nivel mondial a crescut cu peste 1,5 grade Celsius pentru 12 luni consecutiv pentru prima data in istorie, potrivit datelor programului Copernicus de observare a Pamantului al UE, program care In orice conversație despre schimbarile climatice apare acest element, 1,5 grade Celsius.…

Sorin Grindeanu: Nu e o problema sa continuam de la Mangalia pana in Vama cu autostrada, ba chiar suntem obligati sa facem, in faza a doua, si acest lucru

16:00, 09.02.2024 - Intrebat de ce autostrada spre litoral se opreste la Olimp si de ce nu ajunge pana in vama cu Bulgaria, Sorin Grindeanu a raspuns ca acest tronson va fi construit in etapa a doua.   ”Mi-as dori ca astia 30 de kilometri care sunt pana la Mangalia, daca nu ma insel, sa decurga foarte repede, sa avem constructori…

Pragul-cheie de incalzire de 1,5 grade peste nivelul preindustrial, depașit, in premiera, pe parcursul unui an intreg. Ianuarie 2024, cea mai calduroasa luna din istorie

12:05, 08.02.2024 - Lumea a inregistrat o perioada de 12 luni in care a fost depașita limita de incalzire de 1,5 grade Celsius peste nivelul preindustrial, anunța Serviciului Copernicus al UE privind schimbarile climatice, relateaza BBC și Reuters.In perioada februarie 2023 - ianuarie 2024, incalzirea a atins 1,52 grade…


Ce parere ai despre aceasta stire?