Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Deși modestă, coplata se simte în buzunarele românilor”

Publicat:

„Deși modesta, coplata se simte in buzunarele romanilor”  Foto: Arhiva.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITATI (15 aprilie, ora 08:30) - Realizator: În aceasta perioada prețul unor medicamente a crescut, ca sa nu mai zicem despre cel al unor produse medicale gen maști de protecție sau dezinfectanți. Exista doua tipuri de medicamente, cele eliberate fara rețeta, al caror preț se poate modifica, și cele cu rețeta, cu prețul reglementat de Ministerul Sanatații. Am primit, însa semnale din partea ascultatorilor ca și medicamentele compensate s-au scumpit, deși nu ar fi trebuit. În…

Citeste articolul mai departe pe romania-actualitati.ro…  

Sursa articol: romania-actualitati.ro


Stiri pe aceeasi tema

Șefa Casei de Sanatate, anunț foarte important pentru romanii neasigurați. Vor avea drepturi in plus la tratament

13:16, 13.04.2024 - Noul contract al Casei Naționale de Asigurari de Sanatate (CNAS), programat sa intre in vigoare incepand cu 1 iulie 2024, aduce cateva modificari importante in privința accesului la serviciile medicale pentru persoanele neasigurate din Romania. Potrivit președintelui CNAS, Valeria Herdea, aceste modificari…

Ministrul Sanatații: Exista „medicamente banale” care sunt compensate in prezent si efortul este unul important din punct de vedere bugetar

11:35, 10.04.2024 - Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a precizat marti ca exista „medicamente banale” care sunt compensate in prezent si ca efortul este unul important din punct de vedere bugetar. Precizarile au venit dupa ce premierul Marcel Ciolacu a declarat luni ca nu i se pare corect ca statul sa suporte „medicamente…

Valeria Herdea: CNAS are bani pentru primele noua luni ale anului

08:55, 02.04.2024 - Casa Nationala de Asigurari de Sanatate are fonduri doar pentru primele noua luni ale anului, nefiind acoperit ultimul trimestru, a afirmat, luni, presedintele CNAS, Valeria Herdea, la o dezbatere organizata de Profit.ro, informeaza AGERPRES . „Avem bani pe noua luni. Ultimul trimestru nu avem bani.…

Ministrul Rafila, despre concediile medicale: „Politica fiscala nu o face Ministerul Sanatatii”

06:40, 29.03.2024 - Ministrul Sanatații, Alexandru Rafila, a analizat problema impozitarii concediilor medicale. El pledeaza pentru o abordare prudenta și colaborare intre Ministerul Sanatații, Ministerul Finanțelor și Casa Naționala de Asigurari de Sanatate (CNAS) pentru a evalua posibilitatea eliminarii impozitului pe…

Asigurarea medicala in Romania: Acces mai larg la dispozitivele medicale

12:01, 26.03.2024 - In ultima ediție a Ghidului Asiguratului, emis de Casa Naționala de Asigurari de Sanatate (CNAS), o veste importanta vine in sprijinul persoanelor asigurate din țara noastra: un acces extins la diverse dispozitive medicale, in baza unei prescripții medicale. Aceasta inițiativa marcheaza o evoluție semnificativa…

Dragos Damian, Terapia Cluj: Marcel Bolos, noua schema de ajutor de stat este foarte buna pentru industria farmaceutica. Mai ramane sa convingem functionarii din Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sa nu mai urasca medicamentel

09:55, 16.03.2024 - Pentru toți care inca nu sunt la curent cu noua schema a Ministerului Finanțelor Publice privind stimularea investițiilor cu impact in economie sau pentru cei care injura Guvernul ca lasa pacienții fara medicamente mai sus este linkul noii scheme, poate decid unii sau alții sa construiasca o fabrica…

Una din trei romance este anemica. Ce soluții exista?

16:10, 12.03.2024 - O femeie din trei din Romania sufera de anemie cauzata de lipsa de fier (anemie feripriva) insa nu este conștienta de acest lucru. Daca totuși banuiesc ca au aceasta carența, specialiștii recomanda un consult la medicul de familie, care mai apoi poate solicita un set de analize de sange, iar aceste…

Orașul oamenilor parasiți – peste 110.000 de pacienți uitați de autoritați așteapta sa le fie salvata viața

16:46, 04.03.2024 - Peste 110.000 de oameni, mai mult decat echivalentul populației orașului Buzau, majoritatea cu boli grave, așteapta de mai bine de un an sa primeasca medicamentul de care au nevoie. Datele arata ca timpul de așteptare este de peste 900 de zile. Acești oameni sunt vazuți doar ca niște statistici, deși…


Ce parere ai despre aceasta stire?